Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 nov 2008 - Anul XIII, nr. 269 (3950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Metoda Maradona

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După rolul care l-a prins cel mai bine, cel de jucător (merită un Oscar pentru întreaga carieră), Maradona s-a perindat printr-o mulţime de alte posturi, unele de-a dreptul dramatice. Spre exemplu, vi-l amintiţi pe Diego muribundul? Ne-am crucit şi l-am compătimit când l-am văzut pe butoiaşul cosmic transformat într-o adevărată bute de grăsime. L-am crezut pierdut definitiv sub povara viciilor, precum atâţia artişti talentaţi, fie că e vorba de fotbal sau nu. Din teribilismul clasic al vedetei, i-a conferit legitimitate dictatorului cubanez Fidel Castro, acesta fiind fericit să pozeze în marele prieten al celui mai mare fotbalist al tuturor timpurilor (după părerea multora). Între o cură de dezintoxicare şi o repriză de tir cu jurnalişti pe post de ţintă, Maradona a încercat marea cu degetul şi în antrenorat. Ştiu teoria aia cu foştii mari fotbalişti care nu devin automat mari antrenori, e mai degrabă un truism. Dar nici exclus nu se poate spune că este! Numai că e o meserie care macină, iar Maradona era oricum măcinat din prea multe direcţii. A renunţat repede la antrenorat, dar n-a fost un divorţ cu scandal, doar o oarecare nepotrivire de caracter. În ultimul timp, Diego a fost vedetă de televiziune (ca şi cum n-ar fi fost şi până atunci!), realizând show-uri de divertisment, bine asezonate cu fotbalişti şi actriţe de telenovele. A avut succes şi n-a fost de mirare. Doar a făcut spectacol toată viaţa...

Pasul următor îl cunoaştem. Selecţioner al Argentinei. Unii spun că va fi un pas în gol. Să nu uităm însă că munca de selecţioner este diferită de cea de antrenor. Poate că ea se potriveşte mai bine profilului lui Maradona. Chiar dacă ar fi un selecţioner slab, faptul că va lucra cu jucători de primă mână va conta. Decât un valoros ca Piţi care n-are cu cine, mai bine un nepriceput ca Maradona care are cu ce!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Metoda Maradona.
 Vizualizări articol: 1397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Metoda Maradona3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei