Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2008 - Anul XIII, nr. 259 (3940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Tăriceanu are zilele numărate în funcţia de premier, ar fi bine să plece mai devreme

Luni, 3 Noiembrie 2008 (14:02:36)
Liderul PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că premierul Călin Popescu Tăriceanu are zilele numărate în această funcţie, şi că ar fi bine să plece din acest post mai devreme, pentru că "numai cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit".

Emil Boc a criticat decizia guvernului, care "se încăpăţânează" să nu aplice legea majorării salariilor profesorilor, ceea ce dovedeşte "maniera dictatorială" în care Executivul sfidează deciziile Parlamentului, Preşedinţiei şi Curţii Constituţionale.

"Un guvern, ori aplică legea, ori îşi dă demisia şi pleacă acasă. Nu avem nevoie de un premier care sfidează legile, ci de un premier care să execute legile votate de Parlament", a spus liderul PDL.

Boc a susţinut că un guvern care sfideză legea trebuie să plece şi că "numai cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit", pentru că nimeni nu deţine monopolul adevărului.

"Nu te încăpăţânezi să rămâi pe scaun şi să mai dai şi lecţii. Poţi să mergi să dai lecţii la nepoţi, în altă parte, dar nu să dai lecţii de democraţie, după ce ai sfidat Constituţia şi instituţiile ale statului de drept. De aici se vede dorinţa de putere a lui Tăriceanu, care ar face orice i-ar sta în putinţă, doar să rămână agăţat de fotoliul de premier", a precizat Boc.

"Oricum, zilele îi sunt numărate în funcţia de premier. Ar fi bine să plece mai devreme", a avertizat liderul PDL.

Emil Boc a completat că, dacă această lege nu va fi aplicată acum, prima măsură pe care o va lua guvernul PDL, după ce va câştiga alegerile, va fi aplicarea actului normativ de majorare a salariilor profesorilor.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut responsabilitate din partea sindicatelor din educaţie şi a profesorilor, arătând că declanşarea grevei este o măsură greşită, că salariile nu pot fi majorate cu 50% şi că nu va accepta să utilizeze fondurile destinate investiţiilor pentru salarii.

Premierul a precizat că Guvernul doreşte un dialog prin care să fie identificate soluţii de rezolvare a problemelor din sistemul de învăţământ, condiderând că greva nu poate fi o soluţie.

"Nu mi se pare corect ca acum, înainte de alegeri, sindicatele să facă presiuni pe Guvern. O astfel de majorare salarială trebuie decisă de viitorul executiv şi de Parlament, în măsura în care performanţa economică va permite. O astfel de măsură de creştere a salariilor este sinucidere, ducem România în faliment", a spus Tăriceanu.

El a apreciat că educaţia a devenit în aceste zile un subiect "superpolitizat" de către PDL şi PSD, partide de stânga care, în Senat, au respins ordonanţa guvernului privind dotarea elevilor cu calculatoare.

Câteva zeci de mii de cadre didactice afiliate la Federaţia "Spiru Haret" au declanşat, luni, greva de avertisment, după ce au cerut Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, să se întrunească de urgenţă şi să respingă ordonanţa privind amânarea majorării cu 50% a salariilor profesorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Tăriceanu are zilele numărate în funcţia de premier, ar fi bine să plece mai devreme.
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Boc: Tăriceanu are zilele numărate în funcţia de premier, ar fi bine să plece mai devreme5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei