Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2008 - Anul XIII, nr. 259 (3940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Federaţia TESA ameninţă cu greva pe 20 noiembrie, cerând majorarea salariilor cu 60 la sută

Luni, 3 Noiembrie 2008 (14:04:04)
Federaţia TESA solicită Ministerului Sănătăţii să soluţioneze până pe 20 noiembrie majorarea generală a salariilor personalului din unităţile sanitar şi balneare cu 60 la sută şi acordarea retroactivă a sporului de prevenţie de 11 la sută, începând cu ianuarie 2008, altfel ameninţă cu greva.

Membrii Federaţiei atrag atenţia Guvernului, Ministerului Sănătăţii Publice şi tuturor partidelor politice asupra situaţiei salariale precare din sănătate şi, în special, asupra celor care lucrează în sectoarele tehnic-economic-administrativ, o situaţie care trenează de ani şi care pune în pericol buna desfăşurare a actului medical în spitalele din România, se arată într-un comunicat al Federaţiei, remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Conform unui sondaj, realizat de Federaţia TESA în unităţile sanitare din toată ţara, 47 la sută din personalul TESA va părăsi sistemul sanitar românesc în cazul în care situaţia salarială umilitoare se va menţine şi în continuare.

Întrucât Ministerul Sănătăţii Publice a dovedit în multe rânduri neseriozitate în dialogul cu sindicatele TESA şi nu a respectat protocoalele semnate, inclusiv ministrul Eugen Nicolăescu, Congresul Federaţiei TESA a hotărât acţiuni de protest în toată ţara.

"Lansăm un ultim avertisment Ministerului Sănătăţii Publice şi Guvernului de a accepta solicitările federaţiei noastre privind salarizarea personalului TESA din acest domeniu, în cazul în care aceste revendicări nu vor fi soluţionate, chiar dacă ne vom afla în timpul campaniei electorale, vom organiza în toată ţara acţiuni masive de protest, care ar putea culmina pe 20 noiembrie cu greva generală", se arată în comunicatul citat.

Începerea procedurilor pentru desfăşurarea acţiunilor de protest a fost decisă, în 6 octombrie, la Congresul Federaţiei.

"Totodată, reprezentanţii membrilor de sindicat au decis conjugarea eforturilor cu celelalte federaţii din sectorul sanitar. Considerăm că bugetul Sănătăţii permite o asemenea creştere, o dovadă în acest sens fiind furnizată şi de eliminarea plafoanelor la medicamente", precizau membrii federaţiei.

Potrivit conducerii federaţiei sindicale, migraţia masivă a personalului medical, "care pune în pericol capacitatea sistemului de a furniza populaţiei serviciile medicale necesare", constituie o măsură de protest radicală a celor care "pleacă împotriva cuantumului salariilor din sistemul sanitar".

Federaţia Sanitas cere, de asemenea, o majorare salarială de aproximativ 50 - 60 la sută pentru personalul medico-sanitar, de specialitate, auxiliar, tehnic şi administrativ din domeniul sănătăţii, urmând să se întâlnească, luni, cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, care le-a promis o ofertă de majorare a salariilor.

Cererea salariaţilor din sănătate vine după ce Parlamentul a votat legea de majorare a salariilor profesorilor cu 50 la sută, lege care a fost amânată de Guvern până pe 1 aprilie 2009. Ca urmare a acestui fapt şi sindicaliştii din sănătate şi cei din administraţie publică au cerut acelaşi procent de majorare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federaţia TESA ameninţă cu greva pe 20 noiembrie, cerând majorarea salariilor cu 60 la sută.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Federaţia TESA ameninţă cu greva pe 20 noiembrie, cerând majorarea salariilor cu 60 la sută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei