Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2008 - Anul XIII, nr. 259 (3940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Start

Gorea şi-a început campania cu o întâlnire cu minerii din Crucea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Candidatul PNL Suceava pentru un mandat de senator în colegiul Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului, Valică Gorea, şi-a început campania electorală cu o întâlnire cu minerii de la exploatarea de uraniu Crucea.

La întâlnirea cu minerii, Gorea, care este şi preşedintele Agenţiei Nucleare, a dezbătut cu aceştia aspecte legate perspectivele exploatării uraniului în zonă şi de subvenţiile în domenii strategice precum acesta.

„Preţul energiei electrice nu a mai crescut de doi ani, datorită contribuţiei nucleare, la care şi minerii din Crucea participă. Iar această activitate va continua să se dezvolte, având în vedere că urmează să se construiască unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă”, a declarat Valică Gorea.

În ceea ce-i priveşte pe mineri, aceştia i-au solicitat lui Valică Gorea informaţii legate de pensiile celor care au lucrat în grupele de ramuri 1 şi 2 şi de posibilitatea creării de noi locuri de muncă pentru soţiile lor.

La discuţiile cu minerii de la exploatarea de uraniu din Crucea au participat şi primarul şi viceprimarul PNL, Dorin Rusu, respectiv  Constantin Prahuza, precum şi candidatul liberal pentru un mandat de deputat în colegiul Vatra Dornei, Cezar Ioja.

 

Răzeşii dorneni mizează pe sprijinul lui Valică Gorea

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, Valică Gorea s-a întâlnit cu membrii Ligii „Răzeşilor dorneni” din comunele Panaci şi Şaru Dornei, reprezentanţii acesteia anunţând că mizează pe sprijinul candidatului PNL pentru a-şi recupera pădurile.

În cadrul discuţiilor, răzeşii dorneni au apreciat preocuparea lui Valică Gorea, în perioada în care acesta a ocupat funcţia de subprefect al judeţului Suceava, pentru aplicarea legilor reconstituirii dreptului de proprietate asupra proprietăţilor abuziv confiscate de comunişti.

Răzeşii dorneni au adus aminte de curiculul din piele de viţel, scris cu litere de aur, care atestă faptul că răzeşii au cumpărat 31.900 hectare de pădure, plătind 15 care cu galbeni boierului Mihail Sturdza.

„Răzeşii dorneni şi-au manifestat nemulţumirea faţă de Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniul proprietăţii, şi faţă de minciunile neruşinate ale unor politicieni care şi-au clădit cariere politice din promisiuni neonorate. Mai mult, răzeşii sunt nemulţumiţi şi de cei pe care i-au pus în fruntea lor, şi care după ce şi-au rezolvat probleme personale, i-au abandonat”, a declarat Gorea, care a mai adăugat că nemulţumirea răzeşilor dorneni este cu atât mai mare, cu cât satele grănicereşti din judeţul Bistriţa Năsăud şi-au primit pădurile înapoi, prin efortul unor politicieni care s-au implicat în rezolvarea acestei probleme.

În aceste condiţii, candidatul PNL pentru un mandat de senator, Valică Gorea, a dat asigurări răzeşilor dorneni că după ce va ajunge în Senatul României va propune modificarea şi completarea Legii nr. 247/2005 astfel încât pădurile revendicate de aceştia să ajungă în proprietatea lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gorea şi-a început campania cu o întâlnire cu minerii din Crucea.
 Vizualizări articol: 998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Gorea şi-a început campania cu o întâlnire cu minerii din Crucea2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei