Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2008 - Anul XIII, nr. 259 (3940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Federaţia "Spiru Haret" solicită Senatului introducerea urgenţă pe ordinea de zi a OUG 136/2008

Luni, 3 Noiembrie 2008 (15:37:07)
Federaţia "Spiru Haret" solicită preşedintelui Senatului, Ilie Sârbu, printr-o scrisoare deschisă, introducerea pe ordinea de zi, în regim de urgenţă, respingerea Ordonanţei de Urgenţă prin care se amână majorarea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice de la 1 octombrie 2008

Sindicaliştii apreciază că votarea respingerii OUG 136/2008 privind amânarea legii de majorare cu 50 la sută a salariilor profesorior, este unica soluţie viabilă pentru ca personalul didactic să beneficieze de creşterea salarială votată de Parlamentul României, se arată în scrisoarea trimisă, luni, preşedintelui Senatului.

Federaţia "Spiru Haret" consideră evident faptul că Guvernul şi-a exercitat abuziv dreptul de apreciere atunci când a decis emiterea Ordonanţei de urgenţă 136/2008, "extinzând delegarea legislativă dincolo de limitele instituite de Constituţia României şi dispunând suspendarea aplicării prevederilor unei legi prin intermediul unei ordonanţe de urgenţă", potrivit scrisorii Federaţiei.

Federaţia "Spiru Haret" aminteşte că Senatul, în 8 aprilie 2008, a aprobat proiectul de lege prin care se asigura o majorare substanţială a salariilor personalului didactic, că a existat votul unanim dat în Camera Deputaţilor, în data de 30 septembrie 2008, prin care deputaţii au aprobat Legea pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2008 privind creşterile salariale care se vor acorda în anul 2008 personalului din învăţământ.

De asemenea, sindicaliştii subliniază şi situaţia prin care Curtea Constituţională a decis, prin hotărârea 1093/15 octombrie 2008, ca legea în cauză să fie declarată constituţională, iar preşedintele Traian Băsescu a promulgat actul normativ în cauză, devenit, prin publicarea în Monitorul Oficial Legea 221/2008.

Câteva zeci de mii de cadre didactice afiliate la Federaţia "Spiru Haret" au declanşat, luni, greva de avertisment, după ce au cerut Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, să se întrunească de urgenţă şi să respingă ordonanţa privind amânarea majorării cu 50 la sută a salariilor profesorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federaţia "Spiru Haret" solicită Senatului introducerea urgenţă pe ordinea de zi a OUG 136/2008.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Federaţia "Spiru Haret" solicită Senatului introducerea urgenţă pe ordinea de zi a OUG 136/20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei