Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2008 - Anul XIII, nr. 259 (3940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grav

Tată şi fiu, împuşcaţi de un vânător care trăgea după câini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un bărbat în vârstă de 40 de ani şi fiul său de 12 ani au ajuns vineri noapte la Spitalul Judeţean Suceava, după ce au fost împuşcaţi accidental de un paznic de vânătoare.

Acesta a tras un foc cu o puşcă cu alice după un câine hoinar pe care l-a văzut în câmp, însă nu i-a văzut pe cei doi, aflaţi în raza de acţiune a alicelor. Copilul a fost atins de alice în zona capului, în timp ce tatăl său a fost împuşcat în mână.

 

Nu i-a văzut pentru că se înserase

Gheorghe Nitu, în vârstă de 40 de ani, din comuna Râşca, este paznic de vânătoare angajat al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Suceava, fiind posesor legal de armă.

Vineri seară, în jurul orei 18.30, acesta a tras cu puşca după un câine aflat pe un teren agricol, situat la limita dintre Râşca şi Bogdăneşti. Costel Rogojină şi fiul său de 12 ani, din Bogdăneşti, traversau acea zonă chiar în acel moment. Din cauza neatenţiei şi pentru că afară se înserase, paznicul de vânătoare nu i-a văzut, alicele lovindu-i pe cei doi.

„Victimele au fost transportate la spital, unde au fost diagnosticate cu: ţplagă împuşcată braţ şi antebraţ drept cu retenţie corpi străiniţ, fără internare - tatăl şi ţplagă împuşcată hemifacies dreapta cu retenţie corpi străiniţ – fiul, care a rămas internat”, precizează Poliţia într-un comunicat de presă.

Conform procedurilor în astfel de cazuri, cercetările au fost preluate de specialiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Aceştia urmează să stabilească pentru ce infracţiuni va fi cercetat bărbatul care a tras, fiind posibil ca barbatul să scape de cercetare penală deoarece Costel Rogojină refuză deocamdată să depună plângere.

 

„Este un incident regretabil”

Nicolaie Goicea, preşedintele AJVPS, şeful paznicului de vânătoare, ne-a declarat ieri că nu a putut încă purta o discuţie cu angajatul său, deoarece acesta nu are semnal la telefonul mobil, însă va vorbi cu el în cel mai scurt timp şi nu este exclus să-l sancţioneze dur, însă numai după ce va primi un raport de la poliţie.

„Este un incident regretabil, indiferent de locul spre care trage, vânătorul fiind obligat să se asigure dacă nu poate răni pe cineva. Acesta este în culpă şi, dacă aspectele preliminare se vor confirma, va fi sancţionat”, a declarat Goicea.

Personalul specializat al AJVPS Suceava are acordul de a împuşca maidanezii care hoinăresc pe câmpuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tată şi fiu, împuşcaţi de un vânător care trăgea după câini.
 Vizualizări articol: 992 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tată şi fiu, împuşcaţi de un vânător care trăgea după câini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prost trimis de
( 3 nov 2008, 12:47:34
pe capitole

1. de ce a simtit nevoia badaranul sa traga in caine?

2. are orbul gainilor de nu a vazut ca pe langa caine se mai afla si niste oameni?

3. normal ca nu are semnal, intrucat dureaza o zi pana iese pufoaica din sange. pe cat pariu ca era afumat?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei