Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2008 - Anul XIII, nr. 259 (3940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu spune că numărul şomerilor ar putea să nu mai scadă, din cauza crizei economice

Luni, 3 Noiembrie 2008 (14:06:52)
Numărul şomerilor din România ar putea să nu mai scadă în perioada următoare, iar rata anuală a şomajului în 2009 va depinde şi de evoluţia crizei economice globale, care poate determina numeroşi muncitori români disponibilizaţi în străinătate să revină în ţară, a declarat premierul Tăriceanu.

"Este posibil ca şomajul să nu mai scadă în continuare, însă rata şomajului în 2009 va depinde şi de un alt factor foarte greu de evaluat. Comisia de Prognoză nu poate să facă o astfel de evaluare legată de numărul de români care s-ar putea întoarce din străinătate, din ţările grav afectate, cum este Spania, de exemplu", a spus Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută, luni, la Guvern.

El a arătat că este necesar ca în bugetul de asigurări de şomaj să fie asigurate veniturile pentru plata indemnizaţiei de şomaj.

Proiectul de buget pentru anul viitor indică, în forma aprobată săptămâna trecută de Guvern, o scădere a ratei şomajului la 3,9%, faţă de 4% în 2008.

În prognoza aferentă proiectului de buget se arată că, în anul 2009, numărul mediu de salariaţi va continua tendinţa de creştere înregistrată în anii precedenţi, cu 145.000 persoane (2,9%) faţă de anul 2008, iar rata şomajului va fi de 3,9%.

Pentru sfârşitul acestui an se estimează că numărul şomerilor înregistraţi va ajunge la 355.000 persoane, cu o rată a şomajului de 4%.

Tăriceanu a declarat, luni, că semne ale unor dificultăţi economice au început să apară şi în România, prin concedierea a 4.000 de persoane în industria din zona Transilvaniei şi reducerea producţiei la unele companii, precum întreprinderea de autovehicule Piteşti.

Conducerea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj a anunţat, la finele lunii octombrie, că rata şomajului în judeţ s-ar putea dubla până la sfârşitul anului din cauza disponibilizărilor la care au recurs mai multe societăţi comerciale ca urmare a crizei economice internaţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu spune că numărul şomerilor ar putea să nu mai scadă, din cauza crizei economice.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tăriceanu spune că numărul şomerilor ar putea să nu mai scadă, din cauza crizei economice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei