Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2008 - Anul XIII, nr. 259 (3940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Sic transit gloria, Munti!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca Bute, aşa a terminat Steaua! La un pas de KO, după ce controlase jocul cu o autoritate vecină cu dictatura. I-a avut pe câini în buzunarul de la jiletcă, dar s-a menţinut în picioare cu ajutorul corzilor când Ogăraru a scos de pe linia porţii, iar Miranda a sărit peste o minge pe care un atacant adevărat o devora. Cu toate acestea, pot relua ideea din avancronică, aceea că Dinamo a reuşit să scape neînvinsă. În condiţiile date, un punct era dezideratul maxim, chiar dacă în final amnezia Stelei îi putea face cadou jumătate de titlu.

S-a văzut că emulaţia pe care o stârneşte schimbarea antrenorului este o chestiune reală. Chiar dacă nu e timp pentru revoluţii tactice, cei căzuţi în dizgraţie sub fosta cârmuire trag nădejdi noi, în timp ce titularii măresc ştrocul pentru a convinge că-şi merită privilegiile. Dorinel a băgat în cofă toată floarea cea vestită a jurnaliştilor (nici Rednic nu s-a lăsat mai prejos!), peste tot echipele probabile nimerind pe alături. Miza pe Kapetanos fusese anticipată şi de Lăcătuş, iar acesta a fost poate cel mai bun om de pe teren, la concurenţă cu un Bănel reloaded. Grecul i-a terorizat continuu pe centralii dinamovişti, s-a implicat, s-a băgat la combinaţii, a făcut presing (emblematic momentul când i-a luat Cesarului ce era al Cesarului, adică mingea, a şutat din unghi şi mingea s-a scurs prin faţa porţii, deviată imperceptibil cu talpa de Lobonţ).

Din păcate (pentru el şi pentru ai săi!), tot Dorinel este acela care a dat stingerea, în momentul în care l-a înlocuit pe Kapetanos cu Pleşan. Mesajul pentru gonflatul Cesar şi căţeluşul şchiop Tamaş a fost limpede: haideţi peste noi! Aşa s-a şi întâmplat, Tamaş fiind cel care l-a deschis pe Torje de dreapta, la golul lui Cristea, Adrian Cristea. Necesară această repetiţie, nu pentru identificare, ci pentru că lui îi aparţine faza meciului. După ce fusese în câteva rânduri fluierat de către ai săi, s-a trezit miraculos din lunga letargie şi a făcut acea cursă uluitoare între cele două careuri. Tehnică, fuleu, viteză (uite-l, Piţi, poate să şi alerge!)... Apropo de Piţi, Rednic a plusat cu o mişcare de pokerist versat, a aruncat asul Dănciulescu şi a mizat pe valetul Ze Kalanga, dar presupusa cacealma s-a transformat într-o mână suficient de bună pentru a-şi recupera paguba.

Una peste alta, copacul lui Dorinel a rodit bogat, dar l-a scuturat şi jumătate din poame au căzut dincolo de gard. Dacă data viitoare nu le culege cu mâna, s-ar putea să fie în pom!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sic transit gloria, Munti!.
 Vizualizări articol: 2329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sic transit gloria, Munti!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei