Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2008 - Anul XIII, nr. 259 (3940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu: Băncile pot să calculeze indici proprii privind dobânzile de bază în relaţia cu clienţii

Luni, 3 Noiembrie 2008 (17:03:29)
Mişcările de capital din această perioadă se vor mai reflecta în piaţa monetară, dar băncile ar putea să calculeze indici proprii privind dobânzile de bază în relaţia cu clienţii, a declarat luni guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

"Cel puţin băncile mari îşi pot promova propriul indice al dobânzii. Ele nu se vor mulţumi să calculeze în legătură cu dobânda de pe piaţa monetară", a spus guvernatorul băncii centrale.

Isărescu a explicat că băncile nu pot transfera anomaliile din piaţa interbancară în relaţia cu clienţii şi să-şi afecteze portofoliul.

Referindu-se la situaţia din piaţa valutară şi monetară, Isărescu a ţinut să precizeze că nu a folosit expresia "atac speculativ", ci doar termenul de "atac", care poate să aibă un înţeles mai restrâns sau mai larg.

"Face parte din regula jocului. Nu putem interzice swap-ul, dar e interesant că în vânzarea în scurt, în lipsă, ca şi vânzarea în lei pe valută fără să ai lei a fost interzisă în SUA şi în Marea Britanie", a spus Isărescu.

Mesajul transmis de guvernator este că pe de altă parte "nu putem să îi mângâiem pe creştet şi să le dăm lichiditate după aceea".

Oficialul a explicat că a existat o segmentare a pieţei cu unele bănci care deţineau lichiditate, dar nu doreau să o plaseze la instituţiile de credit cu deficit de lei. Astfel, dobânzile cotate au reflectat mai mult această segmentare, nu o problemă generală de lichiditate.

"Nu putem injecta lichiditate care să băltească. Am injectat lichiditate separat prin Lombard şi alte tipuri de garanţii, iar cei cu nevoie au avut acces la lichiditatea BNR. Pe 24 octombrie, toate băncile şi-au făcut rezerva", a precizat Isărescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu: Băncile pot să calculeze indici proprii privind dobânzile de bază în relaţia cu clienţii.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isărescu: Băncile pot să calculeze indici proprii privind dobânzile de bază în relaţia cu clienţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei