Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2008 - Anul XIII, nr. 259 (3940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu şi ministrul Educaţiei discută cu profesorii din şcoli despre salarii-

Luni, 3 Noiembrie 2008 (14:03:17)
Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul Educaţiei, Anton Anton, se află la liceul "Virgil Madgearu" din Bucureşti, unde discută cu profesori despre majorarea salariilor în educaţie, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

"Premierul şi ministrul Educaţiei se află la această oră la liceul Virgil Madgearu, unde discută cu profesorii despre salariile din educaţie", au afirmat sursele citate.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au declarat că ministrul Anton Anton vizitează, luni, împreună cu şeful Guvernului, mai multe şcoli din Capitală.

Câteva zeci de mii de cadre didactice afiliate la Federaţia "Spiru Haret" au declanşat, luni, greva de avertisment, după ce au cerut Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, să se întrunească de urgenţă şi să respingă ordonanţa privind amânarea majorării cu 50% a salariilor profesorilor.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut, luni, responsabilitate din partea sindicatelor din educaţie şi a profesorilor, arătând că declanşarea grevei este o măsură greşită, că salariile nu pot fi majorate cu 50% şi că nu va accepta să utilizeze fondurile destinate investiţiilor pentru salarii.

El a apreciat că greva parţială declanşată luni astăzi este un pas greşit făcut mai degrabă sub presiunea unor argumente emoţionale decât raţionale şi a considerat că şi profesorii îşi dau seama că o asemenea majorare ar avea un efect foarte prost în economie.

Sindicaliştii din educaţie consideră că mesajul premierului Tăriceanu, prin care cere profesorilor să fie responsabili, îndeamnă populaţia la nerespectarea legii, pentru că Guvernul nu respectă legile şi cere negocieri pe o lege aprobată de Parlament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu şi ministrul Educaţiei discută cu profesorii din şcoli despre salarii-.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tăriceanu şi ministrul Educaţiei discută cu profesorii din şcoli despre salarii-5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei