Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2008 - Anul XIII, nr. 255 (3936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înalţii funcţionari publici care candidează pentru Parlament, obligaţi să demisioneze din funcţie

Miercuri, 29 Octombrie 2008 (14:40:47)
Înalţii funcţionari publici care vor să candideze la alegerile parlamentare vor fi nevoiţi să demisioneze din funcţie, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptată, miercuri, de Senat.

Senatul a adoptat, cu 70 de voturi "pentru" şi şase "împotrivă", proiectul de lege privind aprobarea OUG 97/2008 pentru modificarea Titlului I al legii alegerilor uninominale şi a legii statutului aleşilor locali.

Senatorii şi-au însuşit un amendament formulat la comisia juridică, care stabileşte că înalţii funcţionari publici pot candida pentru Senat sau pentru Camera Deputaţilor numai dacă, la data depunerii candidaturii, şi-au încetat, prin demisie, raporturile de serviciu.

Textul iniţial al OUG stabilea că înalţii funcţionari publici pot candida pentru Parlament şi în condiţiile în care se suspendă din funcţie pe perioada desfăşurării campaniei electorale.

Votul asupra proiectului de lege privind adoptarea OUG nr. 97/2008 a fost contestat de grupul senatorilor PRM, senatorul Gheorghe Funar afirmând că în plen sunt doar 47 de senatori, insuficienţi pentru un vot asupra unei legi organice, şi nu 76, aşa cum a anunţat preşedintele de şedinţă, Doru Ioan Tărăcilă, bazându-se pe numărul de semnături ale senatorilor prezenţi la începutul şedinţei de plen.

Termenul de adoptare tacită în cazul acestei ordonanţe expira miercuri. Proiectul de lege privind aprobarea OUG 97/2008 pentru modificarea Titlului I al legii alegerilor uninominale şi a legii statutului aleşilor locali va ajunge în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înalţii funcţionari publici care candidează pentru Parlament, obligaţi să demisioneze din funcţie.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Înalţii funcţionari publici care candidează pentru Parlament, obligaţi să demisioneze din funcţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei