Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2008 - Anul XIII, nr. 255 (3936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întinerirea Parlamentului

La 80 de ani, Gheorghe Acatrinei vrea un nou mandat de senator

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an aduc în faţa alegătorilor suceveni candidaţi care, în ciuda vârstei avansate pe care o au, continuă să se „agaţe” de politică pentru a accede într-o funcţie de parlamentar.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PRM Suceava, Gheorghe Acatrinei, este decanul de vârstă al candidaţilor care încearcă să obţină un mandat de parlamentar în judeţul Suceava. La nu mai puţin de 80 de ani, Acatrinei pare să nu aibă nici o problemă în a candida pentru un nou mandat de senator, el mai ocupând această funcţie în mandatul 2000 – 2004.

De altfel, Gheorghe Acatrinei este şi cel mai în vârstă lider politic la nivel local, ceea ce nu îl împiedică să candideze pentru un mandat de senator în colegiul nr. 1 Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului.

În ceea ce-l priveşte pe Gheorghe Acatrinei, acesta a declarat că s-a decis să candideze la solicitarea directă a preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor. Acatrinei a arătat că iniţial, Corneliu Vadim Tudor îi oferise candidatura în colegiul de Senat Vatra Dornei lui Ilie Ilaşcu, însă acesta a decis să candideze în diasporă, în colegiul nr. 2, care include şi Republica Moldova.

„În aceste condiţii, preşedintele PRM mi-a spus că îşi doreşte să candidez eu, pentru că sunt un om sănătos şi puternic, dar şi pentru că am crescut în zona în care candidez. Oricum, chiar dacă sunt decanul de vârstă al candidaţilor, vreau să spun că cea mai mare parte a celorlalţi candidaţi PRM Suceava sunt persoane tinere”, a declarat Acatrinei.

Acatrinei nu este însă singurul candidat pensionar care încearcă să obţină un mandat de parlamentar în judeţul Suceava. Mai tânăr cu şapte ani decât liderul PRM Suceava, candidatul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Zsold Geza, încearcă să obţină un mandat de deputat în colegiul Siret. Tot în Siret candidează şi fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Mircea Drug, care la cei 67 de ani se apropie cel mai mult de vârsta celorlalţi seniori.

 

Cel mai tânăr candidat a renunţat la cursa electorală

Până în cursul zilei de ieri, PRM avea şi cel mai tânăr candidat la alegerile parlamentare din data de 30 noiembrie 2008. Este vorba de Carmen Buzilă Dinu, în vârstă de doar 26 de ani, care a fost înscrisă de PRM Suceava pentru a obţine un mandat de deputat în colegiul Suceava.

Cu toate acestea, Carmen Buzilă Dinu ne-a declarat ieri că intenţionează să nu mai candideze, indiferent dacă preşedintele PRM Suceava, Gheorghe Acatrinei, va accepta sau nu această decizie.

„Mai mult am fost împinsă să candidez. Nu sunt eu pentru asta. Să facă politică cine doreşte. Momentan am alte priorităţi”, şi-a justificat Carmen Buzilă Dinu decizia de a-şi retrage candidatura.

De remarcat este faptul că după retragerea acesteia, cel mai tânăr candidat sucevean pentru un mandat de parlamentar îl are tot PRM Suceava, în persoana lui Spiridon Mireuţă, care vrea să fie deputat în colegiul Şcheia - Cajvana. Acesta are doar 29 de ani şi este deja viceprimar al comunei Pârteştii de Jos.

 

Candidează în familie

În cursa electorală pentru alegerile parlamentare participă şi echipe „soţ – soţie”. Astfel de tandemuri există la UDMR şi la PRM Suceava, unde două familii, soţ şi soţie, încearcă să obţină câte un mandat de parlamentar.

Astfel, maghiarii din Suceava mizează la Senat pe preşedintele organizaţiei filialei judeţene Adriana Klara Hapenciuc, care va candida în colegiul uninominal 1 Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului. La un mandat de parlamentar, de data aceasta de deputat, aspiră şi soţul acesteia Vladimir Hapenciuc, care candidează în colegiul Burdujeni – Salcea.

O altă echipă soţ – soţie este şi la PRM Suceava. Este vorba despre soţii Acatrinei, Gheorghe şi Stela, ambii încercând să ajungă în Senatul României. Dacă Gheorghe Acatrinei încearcă să obţină mandatul de senator în colegiul de munte, soţia acestuia, Stela Acatrinei, va candida în colegiul de Senat nr. 2, Suceava – Salcea – Cajvana.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La 80 de ani, Gheorghe Acatrinei vrea un nou mandat de senator.
 Vizualizări articol: 913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 8 voturi
La 80 de ani, Gheorghe Acatrinei vrea un nou mandat de senator2.358

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   P_intele PRM mi-a spus ca �si doreste sa candidez trimis de
(29 oct 2008, 18:20:08
Gh. Acatrinei: ,,Presedintele PRM mi-a spus ca �si doreste sa candidez eu" Adevarul este ca in tot deauna am dorit oameni de la 70 la 90 de ani in senatul Romaniei. Avand o experienta de viata democratica de 8 decenii sigur va castiga un loc. In ceea ce priveste exprimarea pur totalitarista cu siguranta ca va dobandi un loc acolo SUS.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei