Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2008 - Anul XIII, nr. 255 (3936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Preşedintele Băsescu manipulează acte normative pentru a-şi susţine minciunile

Miercuri, 29 Octombrie 2008 (17:04:05)
Ministrul Sănătăţii l-a acuzat pe preşedintele României că "dezinformează permanent opinia publică şi manipulează acte normative pentru a-şi susţine minciunile'', făcând referire la afirmaţia lui Băsescu de marţi seară, când şeful statului a spus că salariile managerilor de spitale sunt prea mari.

"Ordonanţa 23 (la care preşedintele Băsescu a făcut referire în discursul din seara de marţi, 28 octombrie 2008, n.r.) a fost adoptată de Guvern în ianuarie 2007, când PD, favoritul numărul unu al domnului preşedinte, se afla la guvernare. Cu acea ocazie s-au majorat salariile managerilor de spitale cu 21 la sută, aşa cum s-au majorat salariile tuturor categoriilor de personal din sectorul sanitar, având în vedere responsabilitatea acestora şi dorinţa de a face împreună cu ei reforma. Am anticipat astfel solicitarea preşedintelui de a lega veniturile salariale cu performanţa profesională'', a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit ministrului, "niciun manager de spital din România nu are un salariu mai mare decât alte categorii sociale cu atribuţii mult mai mici".

Nicolăescu a adăugat că managerii de spital care au fost numiţi "în urma promovării concursului şi nu pentru că reprezintă clientelă politică" sunt în număr de 434, adică 0,23 la sută din totalul celor 190.000 de angajaţi din sistemul sanitar.

"Este mincinoasă şi ipocrită afirmaţia preşedintelui privind creşterile salariale nejustificate ale managerilor de spitale. Salariul de bază maxim al managerului unui spital cu peste 400 de paturi este de 4.500 lei, iar al managerului unui spital cu mai puţin de 400 de paturi de 3.200 de lei. Managerii aceştia au răspunderea gestionării a unor bugete anuale de la zece la 40-50 de milioane de lei'', a mai spus ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, managerii mai pot beneficia de sporuri de vechime, salarii de merit sau sporuri pentru condiţii deosebite de muncă.

"Condiţii deosebite înseamnă leprozeria de la Tighileşti, spitale de boli infecţioase, de ftiziologie sau psihiatrie. Managerii iau aceste sporuri pentru condiţii deosebite la fel ca toţi ceilalţi angajaţi din spitalele respective", a continuat ministrul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Preşedintele Băsescu manipulează acte normative pentru a-şi susţine minciunile.
 Vizualizări articol: 467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Preşedintele Băsescu manipulează acte normative pentru a-şi susţine minciunile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei