Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2008 - Anul XIII, nr. 255 (3936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ne ard buzunarele

Încălzirea în Suceava s-ar putea scumpi, de mâine, cu 15 la sută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cinci consilieri municipali- patru de la PD-L şi unul de la PSD, au iniţiat un proiect de hotărâre de consiliu local prin care propun majorarea preţului local de facturare pentru energia termică furnizată populaţiei din municipiul Suceava prin sisteme centralizate cu 15 la sută.

Consilierii democrat-liberali Niculai Barbă, Monica Săndulescu, Costel Tătăranu şi Nelu Vasile Tcaciuc, împreună cu social-democratul Virginel Iordache propun colegilor lor din CL Suceava să aprobe, în şedinţa de joi, majorarea preţului de la 155 lei/gigacaloria la 178 lei/ gigacaloria.

În expunerea de motive formulată de cei cinci se arată că pentru municipiul Suceava, în 2008, preţul aprobat de ANRE pentru energia termică produsă din huilă, păcură şi gaze naturale este de 169,49 lei/Gcal fără TVA, comparativ cu anul 2006, când a fost de 141,28 lei/Gcal, tot fără TVA. Preţurile pentru transport şi distribuţia energiei termice au rămas aceleaşi din 2006, iar preţul total este de 320,48 lei/Gcal fără TVA.

 

Consilierii semnatari fac parte din AGA la Termica SA

„În contextul în care bugetul local nu dispune de posibilităţi financiare reale de suportare a subvenţiei din diferenţa de preţ pentru energia termică livrată populaţiei, se impune majorarea preţului local de facturare la această categorie de consumatori. Motivat de cele prezentate, pentru reducerea impactului asupra activităţii proprii a societăţii şi demararea acţiunilor specifice pentru sezonul rece următor, propunem aprobarea unui preţ local de facturare pentru populaţie de 178 lei/Gcal inclusiv TVA”, susţin consilierii semnatari, care fac parte din AGA societăţii Termica SA Suceava.

În sprijinul acestei propuneri vine şi raportul comisiei de specialitate din Primăria Suceava, care arată că din 2007 până în prezent s-au majorat preţurile medii de achiziţie a gazelor naturale, apei industriale, la canal şi energia electrică, iar preţul de achiziţie a huilei energetice a crescut de circa 2,5 ori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încălzirea în Suceava s-ar putea scumpi, de mâine, cu 15 la sută.
 Vizualizări articol: 1601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 4 voturi
Încălzirea în Suceava s-ar putea scumpi, de mâine, cu 15 la sută2.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Agamani nenorociti trimis de
(29 oct 2008, 16:36:26
Cei 5 agamani care sunt si consilieri municipali au uitat ca isi muta fundul de pe un scaun pe altul prin primarie si Termica datorita noua alegatorilor. Daca vrea unul din ei sa mai candideze sa spuna adio de pe acum daca mai vin cu astfel de propuneri. In tara asta si implicit orasul asta de rahat care e Suceava ni se vrea numai raul. Oricum ca cetateni ai Sucevei nu vom uita numele voastre pentru urmatoarele alegeri locale uninominale speram. Si PDL si PSD vor la guvernare...s-astepte mult si bine....
2.   "de la 155 lei/gigacaloria la 178 lei" trimis de
(29 oct 2008, 18:51:16
Este un gest de respect pentru Suceveni. MAJORARE CU 115%. Asta da majorare. Nici la banci nu stam mai bine. Imi pare rau ca cunosteam niste oameni care mi se pareau de bun augur pentru Suceava, dar se pare ca afacerea primeaza in dauna politicului. Patru ani nu sunt mult, nici ei nu vor mosteni pamantul asa ca... cine stie?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei