Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2008 - Anul XIII, nr. 255 (3936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amânare

Recepţie cu lucrări neterminate la DN 17

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Finalizarea în întregime a investiţiei de reabilitare a DN 17 pe porţiunea limita judeţului Suceava cu Bistriţa Năsăud – Iacobeni va avea loc în luna iunie a anului 2009.

La această concluzie s-a ajuns ieri, când reprezentanţii Companiei de Drumuri Naţionale au participat la „recepţia la terminarea lucrărilor”, termen stabilit prin legislaţia în vigoare. Cu toate acestea, „terminarea lucrărilor” nu a însemnat practic şi finalizarea investiţiei, pe motiv că firma care realizează investiţia, Aktor SA din Grecia, mai are de definitivat o serie de lucrări. Practic, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor Companiei de Drumuri Naţionale, în cursul zilei de ieri s-au recepţionat doar lucrările de reabilitare a carosabilului, circulaţia rutieră desfăşurându-se fără interdicţii.

„În momentul de faţă pe respectivul tronson, de 39 de kilometri, se poate circula fără nici un fel de restricţii. Constructorul a turnat şi stratul de uzură de pe carosabil, însă mai rămân o serie de lucrări care trebuie finalizate până în cursul anului viitor”, ne-a declarat Liliana Dranca, şeful secţiei Drumuri Naţionale din zona de munte a judeţului Suceava.

 

Lista lucrărilor care trebuie să fie definitivate este destul de lungă

Dacă lucrările de reabilitare a stratului carosabil au fost finalizate şi recepţionate, conducerea Companiei de Drumuri Naţionale a decis că firma Aktor trebuie să realizeze, până la începutul lunii iunie 2009, o serie de lucrări auxiliare. Astfel, la recepţia de terminare a lucrărilor a fost ataşată o anexă care conţine investiţiile pe care grecii de la Aktor trebuie să le realizeze în cursul anului viitor. Este vorba  despre completarea marcajelor rutiere, stabilizarea parapeţilor de protecţie, asfaltarea intrărilor în intersecţiile cu străzile secundare, precum şi construcţia intrărilor în curţile caselor din localităţile traversate de DN 17.

Firma Aktor a câştigat licitaţia pentru reabilitarea DN 17 între limita judeţului Suceava cu Bistriţa Năsăud – Iacobeni în anul 2004, valoarea contractului fiind de aproximativ 30 de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recepţie cu lucrări neterminate la DN 17.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Recepţie cu lucrări neterminate la DN 171.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Praf in ochii mei si ai tai! trimis de
(29 oct 2008, 12:46:22
Din declaratii, reies urmatoarele: s-au prezentat la termenul stabilit pentru receptia la terminarea lucrarilor, au constatat ca acestea nu sunt gata, au semnat procesul verbal de receptie impreuna cu anexa lucrarilor ce trebuiesc remediate (se poate in mod legal), au trasat un termen de remediere si au platit toti banii din contract, fara garantia de buna executie.Toate bune si frumoase numai ca d-na Liliana Dranca a uitat sa spuna ca in anexa despre care vorbeste se pot trece numai lucrari ce trebuiesc remediate si nu lucrari nefinalizate, ca in cazul de fata. Pentru aceste lucrari nefinalizate firma trebuia sa plateasca penalitati pentru fiecare zi de intarziere, pana la finalizare. Si trebuie sa-i atrag atentia ca la receptie, pot fi lucrari executate sau neexecutate, neexistand termenul de lucrari "auxiliare". Acest termen a fost aruncat asa, pentru noi, pentru a minimiza importanta acestora si sa nu ne intrebam: de ce nu platesc penalitati?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei