Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2008 - Anul XIII, nr. 255 (3936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


De ce l-au venerat minerii pe Miron Cozma

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Citeam deunăzi un „pamflet light” de-al lui Ioan Groşan, unde autorul se ocupă de unul dintre cele mai eficiente exporturi ale României. Nu, nu e vorba de niciun produs industrial sau agricol, nici măcar de unul turistic, ci de exportul de.... femei frumoase. „Lunar, sute, dacă nu mii de femei din România, atrase de posibilităţile întrezărite, fie şi vag, în bătrâna Europă sau în Lumea Nouă, părăsesc, definitiv sau temporar, ţara.”, glăsuieşte Groşan.

Cifrele vorbesc, dar nici indicatorii de calitate nu tac: „nu cred că există vreo ţară care să exporte atâtea femei frumoase pe cap de european.” Faptul că o piaţă pretenţioasă, cum e cea a ţărilor civilizate, apreciază însuşirile româncelor, încarcă fiece cuvânt de-al lui Groşan cu o justificată mândrie patriotică. Deşi, o uşoară temere se face simţită: oare fondul de frumuseţe feminină nu va fi defrişat la fel de nemilos ca cel forestier, de vreme ce acest articol de export e mai profitabil decât cheresteaua?

Tot autorul ţine să ne liniştească: ”...cu toată această cvasi-neîntreruptă hemoragie de senzualitate, nu trebuie să ne temem. E destul ca-ntr-o zi senină să te plimbi de la Piaţa Romană la Universitate, ca să-ţi dai seama că, precum tezaurul nostru folcloric, tezaurul de tulburătoare feminitate a României e nesecat.” Pulsul cititorului revine la normal.

Da, fetele din Piaţa Universităţii... Frumuseţea lor a fost preţuită la justa valoare şi de mineri. Acum 18 ani şi ceva, demonstraţia anticomunistă din Piaţa Universităţii era în toi; abia la mijlocul lui iunie, au intervenit oamenii (dacă le putem spune aşa) lui Cozma, chemaţi de Iliescu să polemizeze cu bâtele.

M-am întrebat adesea de ce pe Miron Cozma l-au venerat, ani în şir, minerii. Nu cred că datorită avantajelor materiale pe care acest suflet mânjit de cărbune le-a atras pentru ortacii săi. Ci pentru că, datorită lui, minerii şi-au îndeplinit cele mai secrete fantezii: au rupt oase de intelectual, l-au fugărit pe Ion Raţiu, au pustiit săli universitare de curs şi, peste toate, au violat studente. Ce vremuri!

Am înţeles că minerii  nu l-au uitat pe Cozma. Unii dintre ei şi-au rupt din pensie şi i-au trimis constant margarină-n puşcărie, ca să menţină luciul admirabilei sale freze.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce l-au venerat minerii pe Miron Cozma.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De ce l-au venerat minerii pe Miron Cozma0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei