Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2008 - Anul XIII, nr. 255 (3936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Senatul va dezbate OUG de amânare a majorărilor salariale imediat după publicarea în MO

Miercuri, 29 Octombrie 2008 (14:42:44)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, miercuri, după o discuţie cu liderii sindicali din învăţământ, că Senatul va dezbate OUG de amânare a majorării salariilor profesorilor imediat după publicarea în MO, el exprimându-şi speranţa ca Bogdan Olteanu să nu frâneze dezbaterea acesteia în Cameră.

"Biroul Permanent al Senatului, azi dimineaţă, (miercuri, n.r.) a decis ca, de îndată ce OUG va fi publicată în Monitorul Oficial - şi sper ca domnul Olteanu să nu facă obişnuitul joc de gleznă pentru a amâna publicarea acestei OUG - Senatul, în regim de urgenţă, se va ronunţa ca primă Cameră sesizată asupra OUG. Nu am nici un fel de îndoială că Senatul va respinge OUG, urmând ca şi Camera să se pronunţe în acelaşi regim”, a precizat Geoană.

Liderul PSD a dat asigurări că parlamentarii PSD vor fi cu toţii prezenţi, săptămâna viitoare, la dezbateri.

"Vom fi prezenţi, inclusiv eu ca senator, la dezbaterea cu privire la această OUG, şi sunt convins că şi la Camera Deputaţilor va fi la fel, deşi acolo Bogdan Olteanu încearcă să tragă frâna de mână, de picior, să oprească Parlamentul din dezbatere firească", a arătat Geoană.

Liderul PSD a mai spus că, în estimarea PSD, în jurul datei 15 noiembrie s-ar putea ca Parlamentul să se pronunţe asupra acestei OUG.

Geoană a arătat că, în dezbaterea din Parlament se pot introduce şi amendamente la Legea salarizării profesorilor, el referindu-se la găsirea unor formule de majorare a salariilor profesorilor universitari din venituri extrabugetare a universităţilor.

La întâlnirea cu Mircea Geoană au participat preşedinte Alma Mater, Răzvan Bobulescu, preşedinte executiv Spiru Haret, Marius Nistor, şi preşedintele FSLI, Aurel Cornea.

Preşedinte Alma Mater, Răzvan Bobulescu, a declarat, după discuţiile cu liderul PSD, Mircea Geoană, că aceasta le-a promis că va face tot posibilul ca OUG să fie respinsă în Parlament.

Întrebat dacă s-a mai întâlnit şi cu reprezentanţi ai altor partide, Bobulescu a răspuns: "Ne întâlnim cu toate partidele care ne invită. Eu m-aş întâlni şi cu PNL ca să-i convingem că nu are dreptate".

Întâlnirea dintre sindicate şi liderii PSD a avut loc în contextul deciziei de marţi a Guvernului, care, prin ordonanţă de urgenţă, a stabilit ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor să fie prorogat până la 1 aprilie 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Senatul va dezbate OUG de amânare a majorărilor salariale imediat după publicarea în MO.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Senatul va dezbate OUG de amânare a majorărilor salariale imediat după publicarea în MO0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei