Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2008 - Anul XIII, nr. 255 (3936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici strânge semnături pentru greva generală

Miercuri, 29 Octombrie 2008 (17:01:20)
Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a început să strângă semnături pentru declanşarea grevei generale, cerând majorări salariale şi protecţia angajaţilor, apreciind că suspendarea de către Guvern a legii de creştere a salariilor profesorilor "zdruncină încrederea în instituţiile statului".

Conducerea Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) susţine că suspendarea de către Guvern a unei legi promovate de Parlament, declarată constituţională şi promulgată de preşedintele Traian Băsescu "zdruncină încrederea populaţiei în instituţiile fundamentale ale statului".

Totodată, decizia Guvernului îi determină pe funcţionarii publici din instituţiile de control să se solidarizeze cu personalul didactic, se arată într-un comunicat de miercuri al SNFP.

În opinia SNFP, "clientela politică este săturată din bugetul de stat în detrimentul bugetarilor şi contribuabililor, investiţiile sunt supraevaluate ascunzând interese ale Guvernului, funcţionarii publici din instituţiile de control sunt lipsiţi de instrumentele legale în vederea impunerii autorităţii de stat, astfel încurajându-se nerespectarea legislaţiei în domeniul combaterii fraudei şi evaziunii fiscale, muncii la negru".

Federaţia "Spiru Haret" ameninţă cu greva generală din 3 noiembrie, Sed Lex din 13 noiembrie, urmând ca în 20 noiembrie, odată cu declanşarea protestului şi de către cei de la Sanitas, să se afle în grevă generală toţi bugetarii afiliaţi la CNSLR Frăţia.

CNSLR Frăţia a stabilit, miercuri, un program de acţiuni succesive, "pentru presiune graduală pe Guvern", bugetarii urmând să intre toţi în grevă generală pe 20 noiembrie pentru majorarea salariilor cu 50 la sută, în timp ce BNS consideră "aberante" cererile de majorare a tuturor salariilor cu 50%.

"Patru federaţii ale bugetarilor - Spiru Haret, Sanitas, Sed Lex, Columna - vor organiza un program de acţiuni succesive, pentru a pune o presiune graduală asupra Guvernului, astfel că, luni, profesorii de la Spiru Haret vor intra în grevă generală, Sanitas va organiza un miting în Capitală pe 11 noiembrie, iar Sed Lex va intra în grevă generală pe 13 noiembrie, urmând ca pe 20, dacă nu se întâmplă nimic, să intrăm cu toţii în grevă generală pe termen nelimitat", a precizat preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu.

Totodată, preşedintele Alianţei Sed Lex, Vasile Marica, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că membrii pe care îi reprezintă vor continua acţiunile de protest, pe 13 noiembrie fiind programată greva generală în administraţie. Liderul Sed Lex consideră că decizia Executivului este una politică şi spune că va fi tratată ca atare, menţinându-şi solicitarea de majorare a salariilor cu 50 la sută.

Pe de altă parte, Federaţia Sanitas ameninţă cu un miting în Capitală, aşteptând oferta de majorare salarială promisă de ministrul Eugen Nicolăescu până pe 3 noiembrie. Sindicaliştii din sănătate cer majorări salariale de 50-60 la sută.

Guvernul a decis ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50 la sută a salariilor profesorilor să fie prorogat până la 1 aprilie 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici strânge semnături pentru greva generală.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici strânge semnături pentru greva generală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei