Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2008 - Anul XIII, nr. 238 (3919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a atenţionat CC că majorarea salariilor profesorilor va provoca discrepanţe bugetare majore

Joi, 9 Octombrie 2008 (13:52:47)
Guvernul susţine în contestaţia transmisă, joi, Curţii Constituţionale privind legea de creşterea cu 50% a salariilor profesorilor că acceptarea acestei măsuri va determina "discrepanţe bugetare majore" şi va impune, în final, majorarea salariului salariului minim brut şi a punctului de pensie.

În document se arată că pentru majorarea salariilor în învăţământ cu 50% nu au fost precizate sursele de finanţare şi sunt create premisele pentru apariţia unor discrepanţe bugetare majore, a declarat agenţiei MEDIAFAX secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca.

Această măsură va determina şi alte categorii sociale să formuleze solicitări similare de creşteri salariale, ceea ce va obliga, în final, la majorarea salariului minim brut pe economie şi a punctului de pensie, se arată în document.

Secretarul general al Guvernului a declarat anterior pentru MEDIAFAX că premierul Tăriceanu a semnat contestaţia privind legea de majorare cu 50% a salariilor profesorilor adoptată, săptămâna trecută, de Camera Deputaţilor, astfel încât documentul să fi trimis, joi, la Curtea Constituţională (CC).

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, la finalul BPC, că Secretariatul General al Guvernului a depus la Curtea Constituţională contestaţia privind legea de majorare a salariilor profesorilor, explicând votul deputaţilor PNL "prin lipsa de lipsă de coordonare între grupul parlamentar şi Guvern".

Întrebat de presă când va depune contestaţia, Tăriceanu replicat: "Contestaţia este deja depusă la CCR, de către Secretariul General".

Contactat marţi seară de MEDIAFAX, secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca, a declarat că a obţinut avizele necesare de la Ministerele Justiţiei şi Finanţelor şi că urmează să trimită contestaţia la Curtea Constituţională (CC).

"Premierul a luat decizia politică de a contesta legea de majorare cu 50% a salariilor cadrelor didactice, ceea ce presupune însă o procedură tehnică ce trebuie respectată. Am luat avizele de la Ministerul Justiţiei şi Ministerul Finanţelor şi urmează să trimitem contestaţia în termenul legal", a spus Berca.

Camera Deputaţilor a aprobat în urmă cu o săptămână, în unanimitate, o ordonanţă care prevede creşterea cu 50% a salariilor personalului din învăţământ. Camera este for decizional în privinţa acestui act normativ.

Premierul a anunţat, sâmbătă, că Guvernul a decis să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu un posibil conflict între Executiv şi Legislativ provocat de adoptarea acestei legi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a atenţionat CC că majorarea salariilor profesorilor va provoca discrepanţe bugetare majore.
 Vizualizări articol: 373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a atenţionat CC că majorarea salariilor profesorilor va provoca discrepanţe bugetare majore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei