Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2008 - Anul XIII, nr. 238 (3919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funcţionarii publici au încheiat pichetul de la Guvern

Joi, 9 Octombrie 2008 (14:47:47)
Câteva zeci de persoane, membri ai Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, au pichetat, joi, timp de mai bine de două ore, sediul Guvernului, cerând salarii mai mari cu 50 la sută şi asigurarea protecţiei juridice pentru angajaţii din instituţiile de control.

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) s-au adunat în Piaţa Victoriei în jurul orei 10.00, cerând promovare legii sistemului unitar de salarizare pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din administraţia publică, care să prevadă creşteri salariale de 50 la sută, dar şi asigurarea protecţiei juridice pentru funcţionarii din instituţiile de control, prin promovarea statutelor speciale, aşa cum au fost negociate cu Guvernul.

"Protestul de astăzi (joi - n.r.) are drept scop înlăturarea oricăror suspiciuni că funcţionarii publici şi personalul contractual din administraţia publică sunt părtaşi la neîndeplinirea programului de guvernare în acest domeniu şi reprezintă un semnal că nu vom mai accepta ca în această campanie electorală ce va urma să fim «calul de bătaie» pe spatele căruia politicienii să-şi facă imagine", se arată într-un comunicat de joi al SNFP.

Pichetul a fost organizat după ce sindicaliştii nu s-au înţeles, luni, cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF) în privinţa majorărilor salariale.

"Numai apariţia actelor normative care să reglementeze protecţia funcţionarilor publici din instituţiile de control şi o lege unică de salarizare a bugetarilor ar putea opri protestele noastre", preciza atunci liderul sindical Sebastian Oprescu.

Joi dimineaţă, peste 100.000 de funcţionarii publici din direcţii de finanţare, trezorerii, vămi, case de pensii, direcţii de statistică, primării, consilii judeţene şi direcţii pentru asistenţă socială şi protecţia copilului din toată ţara au luat parte la o grevă de avertisment de două ore, între 8.00 şi 10.00.

Preşedintele Alianţei Sed Lex, Vasile Marica, a declarat, joi, că funcţionarii publici pe care-i reprezintă speră ca la negocierile de vineri cu premierul Tăriceanu să se găsească soluţii pentru salarii echitabile în sistemul bugetar.

"Aşteptăm negocierile de vineri dintre liderii confederaţiilor sindicale şi premierul Tăriceanu, unde sperăm să se găsească soluţii pentru o salarizare echitabilă în sistemul bugetar", a declarat Marica pentru MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că dacă nu vor fi mulţumiţi de rezultatele discuţiilor de vineri, sindicaliştii vor merge până la capăt şi vor declanşa, joia viitoare, grevă generală pe termen nelimitat.

Marica declara, la începutul săptămânii, că funcţionarii publici afiliaţi la organizaţia sindicală cer majorarea salariilor cu 50 la sută de la 1 ianuarie 2009, însă diferenţiat, în funcţie de veniturile actuale ale acestora. Astfel, majorarea să fie mai substanţială pentru categoriile de salariaţi cu venituri sub 800 de lei net şi mai mică pentru cei care depăşesc un câştig de 1.500 de lei net.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funcţionarii publici au încheiat pichetul de la Guvern.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funcţionarii publici au încheiat pichetul de la Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei