Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 sep 2008 - Anul XIII, nr. 227 (3908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRM va cere devansarea termenului în procesul privind anularea HG de stabilire a colegiilor

Vineri, 26 Septembrie 2008 (17:16:39)

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a semnat, vineri, într-o conferinţă de presă, solicitarea adresată instanţei de devansare pentru luna octombrie a termenului în procesul în care PRM cere anularea HG de delimitare a colegiilor, care a fost stabilit pentru 11 noiembrie.

De asemenea, Vadim Tudor a semnat recursul către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la decizia de joi a Curţii de Apel Bucureşti, care a respins ca neîntemeiată cererea PRM de suspendare a Hotârârii de Guvern care delimitează colegiile uninominale pentru alegerile parlamentare.

C.V.Tudor a spus că, prin acest demers, dă dovadă de transparenţă şi arată că "PRM nu practică un limbaj dublu" în privinţa votului uninominal.

După ce a semnat cele două documente, Vadim Tudor a precizat că acestea vor fi înainte, luni, instanţei. "Azi (vineri - n.r.), este închis şi la Miliţie. Luni, vom depune cererea de recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a spus C.V.Tudor.

El a apreciat că alegerile trebuie să aibă loc la termen, dar "nu cu preţul încălcării legii".

PRM a contestat, în septembrie, în contencios administrativ, hotărârea de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale în vederea alegerilor parlamentare de la sfârşitul lunii noiembrie. Contestaţia a fost înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti, cu numărul 5446/2/2008. Termenul stabilit de instanţă în acest proces este 11 noiembrie.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, joi, ca neîntemeiată, cererea PRM de suspendare a Hotârârii de Guvern care delimitează colegiile uninominale pentru alegerile parlamentare. Soluţia poate fi atacată cu recurs în cinci zile, la instanţa supremă.

Liderul PRM Lucian Bolcaş a anunţat că formaţiunea va face recurs la decizia Curţii de Apel de menţinere în vigoare a HG privind colegiile uninominale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PRM va cere devansarea termenului în procesul privind anularea HG de stabilire a colegiilor.
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PRM va cere devansarea termenului în procesul privind anularea HG de stabilire a colegiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei