Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 sep 2008 - Anul XIII, nr. 227 (3908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Diplome de bacalaureat false, descoperite la înscrierea la Universitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Doi indivizi din municipiul Suceava au încercat să se înscrie la concursul de admitere de la Universitatea „Ştefan cel Mare” cu diplome de bacalaureat false. Cei doi s-au dat absolvenţi ai Grupului Şcolar „Laţcu Vodă” Siret, unul înscriindu-se la Facultatea de Inginerie Mecanică, iar celălalt la Facultatea de Ştiinţe Economice.

Cazul este în cercetare la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Suceava, la mijloc fiind vorba de mai multe astfel de diplome, care au circulat în ultimul an prin municipiul reşedinţă de judeţ.

 

Fals grosolan

La mijlocul săptămânii trecute, un bărbat în vârstă de 41 de ani din municipiul Suceava a înaintat un dosar de înscriere la Facultatea de Inginerie Mecanică a universităţii sucevene. Diploma a atras atenţia celor care au preluat dosarul, astfel că o copie după aceasta a fost trimisă imediat către conducerea Grupului Şcolar „Laţcu Vodă” Siret, unitatea de învăţământ trecută ca emitentă a diplomei.

„Diploma este un fals grosolan. În primul rând, noi am scris diplomele pe calculator, în timp ce aceasta era completată de mână. Pe faţa diplomei era trecut profilul real, iar pe verso specializarea mecanică, ceea ce nu este posibil, pentru că mecanica este la profilul tehnic, nu la cel real”, a explicat Ioan Chideşa, directorul unităţii de învăţământ siretene.

El a arătat că diploma de absolvire este din anul 2005, iar printre disciplinele de bac sunt trecute fizica şi mecanica, probe care nu au fost date în acel an la grupul şcolar pe care îl conduce.

„De asemenea, pe diplomă nu erau trecute numele preşedintelui şi secretarului de bacalaureat, ci doar nişte semnături indescifrabile, iar persoana în cauză nu a fost niciodată înscrisă la şcoala noastră”, a punctat Chideşa.

Şi în sesiunea de înscrieri din vară de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, un alt sucevean s-a prezentat la Facultatea de Ştiinţe Economice cu o diplomă asemănătoare, şi el pretinzând că este tot absolvent al Grupului Şcolar din oraşul Siret.

 

Diplome false, pentru facultate şi angajare  

Comisarul Andrei Nichitoi, şeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Suceava, ne-a confirmat că la nivelul structurii pe care o conduce este înregistrat un dosar de cercetare privind circulaţia mai multor diplome false, nu numai a celor două de la Siret. Indivizii care au încercat să se folosească de ele le-au achiziţionat fie pentru înscrierea la facultăţi, fie pentru a se angaja.

Cum ancheta este în curs, acesta nu a putut intra în amănunte, precizând doar că unităţile de învăţământ trecute în respectivele diplome nu au nici o implicare în această afacere, iar falsurile sunt opera unei singure persoane, care le-a vândut ulterior clienţilor pe care i-a găsit.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diplome de bacalaureat false, descoperite la înscrierea la Universitate.
 Vizualizări articol: 4059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Diplome de bacalaureat false, descoperite la înscrierea la Universitate5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Liceul un lux trimis de
(26 sep 2008, 12:33:53
Un destept a facut bani pe urma unor naivi. Este clar .Dar acei "naivi" au vrut si mai mult:o diploma de licenta.Ca in ziua de azi tot analfabetul face facultate . Ce s-a mai ajuns si cu invatamantul asta romanesc............
1.1  RE: Liceul un lux trimis de
(26 sep 2008, 21:01:41
Diplomele sunt eliberate de sora cucoanei Gusetu care este la inspectoratul scolar suceava mare sefa si caree o ajuta in toate.
2.   Si ce daca ?! trimis de
(26 sep 2008, 12:49:31
Si ce daca face facultati ?! (la plural) - daca nu poate profesa ? Incultura se vede - cu si fara diploma.
3.   Mai baieti trimis de
(26 sep 2008, 14:03:45
de ce nu v-a facut direct diplome false de absolveni ai facultatii?.......sau ati vrut sa vedeti cum e viata da student............
4.   Pareri trimis de
(26 sep 2008, 14:20:48
Nu inteleg de ce va mira. Se stie ca unii cu multi bani termina facultatea si dupa aceea itermina si liceul. Facultatea a devenit un fel de moda. La noi nu conteaza ce stii sa faci conteaza culoarea diplomei de facultate. De aceea sint foarte multi prosti cu facultate(nu generalizez) In alte tari conteaza foarte mult ce stii sa faci si dupa aiea culoarea diplomei. Va spune un absolvent de facultate din vremea de demult.

5.   E numai prosti trimis de
(26 sep 2008, 15:30:55
Pac, pac...Eu cu 10 mii de euro am terminat liceu si facultate. Acu ma pregatesc de master si maine de doctorat.Pac, pac. Dupa atata carte inteleg ca invatamantul romanesc nu mai e cea fost. Pe timpul lui Ceasca nu era atata spaga...si carte se facea. Nu intra chiar tot prostu la facultate. Era o selectie la examenul de admitere si pe parcursul celor 5 ani randurile se rareau. Acu, sa avem pardon, profesorii sunt pusi pe capatuiala, se servesc cu bani cat incape. "Studentul" eminent forjeaza sa nu isi bata capu cu invatatul. De pilda un fost coleg de liceu care era bota de prost, dupa revolutie, cand invatamantul a luat-o razna, a fost mare student. Acu draga doamne e master. Cum poti o nulitate s-o bagi la facultate nu pot sa inteleg...

FACULTATEA E FACUTA PENTRU PROFESORI, NU PENTRU STUDENTI.
5.1  RE: E numai prosti trimis de
(26 sep 2008, 21:42:01
iintr-o zi acel destpt va preda la catedra si va avea pretentii de intelectual.

6.   De acord trimis de
(26 sep 2008, 21:50:02
Sunt de acord cu profesorii care ii belesc pe fraierii ce vor cartoane. Domnule daca pulimea nu stie carte, macar sa cotizeze consistent. Luati-le banii la nasparlii, caci dupa ce detin cartonul, se dau zmei. Ce conteaza ca sunt prosti tamaie? Dati-le cartoane , dar usurati-i serios de lovele. Mariti stacheta la 200 Euro de examen, ca sa simta tarlanii, ce inseamna sa te pisi des.
6.1  RE: De acord trimis de
(26 sep 2008, 21:55:55
Selamaleykum ! Mare dreptate estem ! Adevar spuneam, bre !
7.   Exemplu trimis de
(26 sep 2008, 22:52:37
din acestia du diplome false sunt multi si sunt si in functii de conducere , dar ce le trebuie studii cand ei stiu cum sa faca sa dipara din concurenta oameni competenti care si acum au urme la coate de la bancile scolii.Am sau nu am dreptate ? Cine stie astfel de nulitati sa ddea exemplu ca eu stiu doar unul si mie sila sa-l dau exemplu .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei