Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 sep 2008 - Anul XIII, nr. 227 (3908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Becali i-a numit pe procurorii clujeni "idioţi" şi oameni "care nu au nimic în cap"

Vineri, 26 Septembrie 2008 (17:08:40)
Preşedintele PNG-CD, finanţatorul Stelei, George Becali, i-a numit, vineri, la Cluj-Napoca, "idioţi" pe procurorii clujeni care au instrumentat dosarul "Valiza" şi a spus că dacă bate în capul lor "sună a gol", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"E o problemă mare la Cluj, deşi aici sunt oameni deştepţi, cu procurorii, că dacă baţi în capul lor sună a gol. Procurorii ăştia de la Cluj nu au nimic în cap. Cei cu valiza, fără valiză, normal, ăştia. Baţi în capul lor, sună gol", a declarat presei, vineri, Gigi Becali.

El a spus că acest lucru este "păcat", deoarece oraşul Cluj este unul frumos.

"Iar oamenii sunt deştepţi. Şi procurorii idioţi. Schimbaţi-i!", a subliniat Becali.

Potrivit acestuia, procurorilor nu le este frică şi nici nu au ruşine pentru că "un om la care bate în cap gol nici frică n-are şi la ei dacă baţi aşa, gol bate".

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a apreciat, joi, că afirmaţiile finanţatorului echipei Steaua, Gigi Becali, care a declarat că procurorii DNA Claudiu Dumitrescu şi Lucian Papici sunt "incompetenţi, fraieri şi tâmpiţi", afectează imaginea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

CSM s-a autosesizat în cazul afirmaţiilor lui Gigi Becali. Joi, Plenul CSM a stabilit că declaraţiile lui Becali au afectat imaginea DNA şi au indus opiniei publice ideea că activitatea acesteia este ineficient.

Totuşi, întrebată de jurnalişti, preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, a admis că Becali nu poate fi tras în niciun fel la răspundere pentru afirmaţiile făcute.

În 4 septembrie, Becali a declarat că procurorii Claudiu Dumitrescu şi Lucian Papici sunt incompetenţi, fraieri şi tâmpiţi.

De asemenea, la jumătatea lunii mai, la puţin timp după izbucnirea scandalului "valiza", Becali a susţinut, într-o emisiune televizată, că în valiza cu cele 1,7 milioane euro pe care procurorii au confiscat-o la Cluj ar fi trebuit să fie vibratoare pentru procurori.

Gigi Becali a convocat o conferinţă de presă în 4 septembrie în care a declarat: "Mi se rupe «p puncte puncte de DNA». Pentru că aşa este. Dar de ce spun asta? Pentru că ştiu că mă apără justiţia, care este competentă. Păi mai aveam eu curaj să spun că mi se rupe de DNA dacă nu aveam încredere în justiţie? Mi se rupe puncte puncte de DNA pentru că aşa e. Umblă pe la Cluj după cai verzi pe pereţi. Sunt incompetenţi. O premiere nu poate fi niciodată corupţie. Dar dacă nu au cap... Uite (şi îşi loveşte capul cu putere) vezi cum sună? La mine bîp-bîp, la ei sună a gol. Dacă baţi în capul lui Dumitrescu, aşa sună, a gaură. Nu are nimic în cap. Şi al lui Papici ăla, procurorul Papici. Sunt doi procurori, Dumitrescu şi Papici. Dacă baţi în capul lor aşa, «Pac!», sună a gol. La mine sună a plin. Aşa e".

Oficialul stelist mai declara că, în cazul în care dosarul va ajunge în faţa judecătorilor, aceştia vor râde de "prostia" celor doi procurori: "La ora şapte dimineaţa sunt în faţa instanţei să văd cum râd judecătorii de prostia lui Papici şi lui Dumitrescu şi de dobitocia lor. Eu am încredere în justiţia română pentru că altfel nu eram tâmpit să mă bat cu procurorii, să-l fac pe Dumitrescu fraier şi pe Papici tâmpit. De ce îi fac eu? Pentru că ştiu că ajunge în instanţă şi la revedere. E competentă justiţia".

Becali se arăta deranjat de faptul că procurorul Claudiu Dumitrescu a audiat din nou martorii implicaţi în "cazul valiza". "Păi s-a dus Dumitrescu din nou la Cluj să ia declaraţii. Chiar dacă ar fi fost aşa nu e mită, e premiere. Dacă nu eşti tâmpit şi dobitoc, nu ai ce căuta la Cluj să mai iei declaraţii. O închizi, o laşi uşor, uşor şi o închizi. Ei au văzut că săracul Doboş e inconştient şi au vrut să o închidă. Adică pe accidentarea lui Doboş voiau să iasă basma curată. Adică noi aveam, dar dacă nu mai e Doboş... Dar dacă Doboş şi-a revenit cred că o să o lase din nou moartă. Adică vor să speculeze boala unui om şi nenororcirea unui om", a mai spus finaţatorul stelist.

În 7 mai, în ziua etapei a XXXIV-a, ultima a Ligii I, Direcţia Naţională Anticorupţie DNA a convocat pentru audieri, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani proveniţi de la Gigi Becali, care se presupune că urmau să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj, dacă aceştia ar fi obţinut cel puţin un scor egal în meciul cu echipa clujeană CFR, iar Steaua ar fi devenit astfel campioană.

Printre persoanele audiate la DNA Cluj s-au aflat jucătorul Gigel Coman (Universitatea Cluj) şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Teia Sponte, dar şi două gărzi de corp ale lui Gigi Becali.

DNA a anunţat că Gigi Becali, Teia Sponte, preşedintele Universităţii Cluj, Anton Doboş, şi o cunoştinţă a acestuia, Traian Bendorfean, sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie.

Becali este acuzat de două infracţiuni de dare de mită, una dintre ele referindu-se la meciul Rapid - Gloria, din 2006, când finanţatorul stelist ar fi urmărit cu maşina autocarul ardelenilor prin Bucureşti, în scopul de a le oferi bani jucătorilor bistriţeni pentru a-i încurca pe giuleşteni.

A doua faptă este aceea că, în perioada 5-7 mai 2008, acesta "a oferit direct şi indirect" suma de 1,7 milioane de euro lui Anton Doboş, dar şi unor jucători ai echipei Universitatea Cluj, pentru ca, în ultima etapă a ediţiei 2007-2008 a Diviziei A, clubul clujean să îşi apere corect şansele de joc şi să facă tot ce este posibil pentru a obţine cel puţin un rezultat de egalitate în meciul cu echipa CFR 1907 Cluj, contracandidata Stelei la câştigarea titlului de campioană.

Gigi Becali a prezentat un act de vânzare-cumpărare încheiat pentru un teren din Cluj, datat 15 aprilie, adică cu 20 de zile înaintea meciului U Cluj - CFR Cluj, precizând că printre martori a semnat şi selecţionerul Victor Piţurcă. El a dorit, astfel, să arate că banii confiscaţi de DNA nu erau destinaţi fotbaliştilor de la U Cluj.

Ulterior, selecţionerul Victor Piţurcă a confirmat, prin ofiţerul de presă al FRF, Paul Zaharia, că a semnat în calitate de martor un act de vânzare-cumpărare încheiat pentru un teren din Cluj-Napoca de finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Becali i-a numit pe procurorii clujeni "idioţi" şi oameni "care nu au nimic în cap".
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Becali i-a numit pe procurorii clujeni "idioţi" şi oameni "care nu au nimic în cap"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei