Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 sep 2008 - Anul XIII, nr. 227 (3908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: UDMR este responsabilă şi de ce s-a făcut şi de ce nu s-a făcut în guvernările trecute

Vineri, 26 Septembrie 2008 (17:10:32)
Ministrul Transporturilor Ludovic Orban, a declarat, vineri, în replică la declaraţa lui Laszlo Borbely, potrivit căreia, fără insistenţa UDMR, nu era începută construcţia de autostrăzi în România, că UDMR este responsabilă şi de ceea ce s-a făcut, şi de ceea ce nu s-a făcut în guvernările trecute.

"UDMR este responsabilă, în egală măsură, şi de ceea ce s-a făcut, şi de ceea ce nu s-a făcut în guvernările trecute, pentru că este un partener de guvernare care a participat la guvernările din ultimii ani. Demararea cu adevărat a construcţiei de autostrăzi în România va începe în 2009", a susţinut Ludovic Orban.

El a informat că, în scurtul său mandat, a finalizat studiile de fezabilitate şi proiectele, ministerul Transporturilor fiind în curs cu procedurile de licitaţie, pe aproape toate tronsoanele de autostradă care fac parte din reţeaua principală de autostrăzi.

"Până la sfârşitul anului vom semna aproape toate contractele de execuţie pe tronsoanele de autostradă de pe Coridorul IV Pan European. Vom finaliza proiectarea şi vom da, începând cu 1 ianuarie 2009, ordin de începere a lucrărilor pe tronsoanelor de legătură între Cluj şi Oradea de pe Autostrada Transilvania. Vom semna contractul pe tronsonul Comarnic – Braşov", a spus Orban, adăugând că în scurtul său mandat s-au efectuat lucrări de peste şase sute de milioane de euro pe cele două autostrăzi care se află în lucru.

El a menţionat că "între momentul în care tragi cu linia pe hartă o linie şi zici că va fi autostradă până în momentul în care efectiv ajungi la construcţia de autostrăzi sunt foarte multe etape", pe care ministerul pe care îl conduce le-a derulat în sistem accelerat.

"Până la finalul mandatului meu aproape toate proiectele de autostradă au devenit de la o linie pe hartă lucruri tangibile şi în cursul lui 2009 va începe construcţia pe aproape toate tronsoanele de autostradă de pe coridorul IV Pan European", a conchis Orban.

Ministrul Dezvoltării, Laszlo Borbely, vicepreşedinte executiv al UDMR, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că fără insistenţa UDMR nu era începută construcţia de autostrăzi în România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"UDMR a fost singura formaţiune politică care, din 1994, nu de azi, de ieri, a spus că România are nevoie de autostrăzi, deşi alţii, inclusiv miniştri ai Transporturilor, au fost împotriva construirii de autostrăzi. Noi din 1994 am spus că România are nevoie de autostrăzi, fără insistenţa noastră eu sunt convins că nu se pornea sau se oprea, probabil, construcţia acestor autostrăzi. Noi, ardelenii, avem în continuare nevoie de această autostradă şi noi în continuare spijinim cu toată puterea să se construiască cât mai repede această autostradă. Dar nu noi suntem responsabilii. Dacă voi fi ministru al Transporturilor, voi răspunde în mod direct", a declarat Borbely.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: UDMR este responsabilă şi de ce s-a făcut şi de ce nu s-a făcut în guvernările trecute.
 Vizualizări articol: 414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: UDMR este responsabilă şi de ce s-a făcut şi de ce nu s-a făcut în guvernările trecute0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei