Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 sep 2008 - Anul XIII, nr. 215 (3896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu face apel la senatori să nu voteze modificările la Legea CNSAS

Vineri, 12 Septembrie 2008 (13:24:58)
Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut un apel către senatori să voteze împotriva modificărilor aduse la Legea CNSAS, menţionând că nu există informatori fără intenţie, iar politicienii care au colaborat cu fosta Securitate nu ar trebui să primească un certificat de bună purtare.

"Există în acest moment un risc major ca politicieni cum este Mona Muscă, care au colaborat cu Securitatea, să primească astfel un certificat de bună purtare. Profit de acest moment, pentru a face un apel la senatori în general să voteze împotriva modificărilor care i-ar transforma pe oamenii politici care au colaborat cu Securitate în informatori fără intenţie", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, vineri, la Conferinţa PNL Bucureşti.

El a menţionat că a urmărit "cu mare preocupare şi îngrijorare" dezbaterile din Comisia juridică a Senatului, referitoare la modificarea OUG de funcţionare a CNSAS.

Tăriceanu a declarat că această ordonanţă a fost promovată de PNL, "tocmai din dorinţa de a face o curăţenie morală în societatea românească".

Preşedintele PNL a subliniat că nu există informatori fără intenţie.

"Nu există nici informatori buni sau răi, nu există nici informatori fără intenţii. Lucrul acesta este ştiut de milioane de români care au trăit în perioada comunistă şi adevărul acesta trebuie clar văzut de Senat, inclusiv de senatorii liberali", a spus Tăriceanu.

Membrii Comisiei juridice au adoptat, marţi, un amendament la Legea privind accesul la propriul dosar, prin care au eliminat în totalitate posibilitatea ca preoţii să fie verificaţi de CNSAS, o altă modificare fiind eliminarea termenului de "asimilaţi ai colaboratorilor".

Amendamentul a fost adoptat cu 5 voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă" şi o abţinere, din partea preşedintelui Comisiei juridice, senatorul liberal Norica Nicolai. Ea a precizat că va insista în adoptarea amendamentul său, prin care preoţii să poată fi verificaţi de CNSAS, la cererea cultelor din care fac parte.

Un alt amendament adoptat de membrii Comisiei juridice se referă la definiţia noţiunii de "colaborator al Securităţii". Astfel, colaboratorul este persoana care, cu intenţie, a furnizat informaţii Securităţii, coroborat cu alte probe.

Amendamentul a fost propus de senatorii PSD Ioan Chelaru şi Dănuţ Ungrureanu şi a întrunit doar un vot împotrivă şi o abţinere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu face apel la senatori să nu voteze modificările la Legea CNSAS.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu face apel la senatori să nu voteze modificările la Legea CNSAS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei