Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 sep 2008 - Anul XIII, nr. 211 (3892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL, dispus la o moţiune de cenzură, prin comasarea moţiunilor pe educaţie ale partidelor

Luni, 8 Septembrie 2008 (13:06:53)
Liderul PDL, Emil Boc, a anunţat, luni, că democrat-liberalii vor introduce, marţi, o moţiune simplă pe educaţie, pe care, însă, sunt dispuşi să o transforme în moţiune de cenzură, prin comasarea moţiunilor pe educaţie ale tuturor partidelor, inclusiv cea a PSD.

Emil Boc a declarat că PDL va depune, marţi, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă "Neşansa învăţământului românesc. Guvernarea PNL şi Cristian Adomniţei au dus Educaţia în pragul dezastrului".

"Dacă va mai exista o moţiune pe tema Educaţiei şi din partea unei alte formaţiuni politice şi dacă va exista voinţa politică de a le comasa într-o moţiune de cenzură, nu vom avea nicio reţinere să facem acest lucru", a anunţat preşedintele PDL.

El a susţinut, însă, că pentru PDL nu este important să aibă semnăturile necesare doar pentru introducerea eventualei moţiuni de cenzură, ci să obţină voturile pentru ca moţiunea să fie adoptată, ceea ce implică sprijinul PSD.

"Chiar dacă două partide pot avea semnăturile necesare pentru a iniţia, important e să ai voturile, să o treci. Nu intri într-o bătălie decât atunci când ai certitudinea că demersul merge până la capăt şi se finalizează cu adoptarea moţiunii", a susţinut Boc.

Liderul PSD a completat că adoptarea unei moţiuni de cenzură se poate face doar cu sprijinul PSD.

"Oricât am dori alte formaţiuni politice din Parlament să adoptăm o moţiune de cenzură, nu avem voturile necesare pentru a o trece, dacă un asemenea demers nu este susţinut de PSD", a amintit el.

Întrebat dacă PDL va discuta cu PRM pe tema introducerii unei moţiuni de cenzură, Boc a răspuns că nu există niciun fel de discuţii pe acest subiect, pentru că cele două partide nu au voturile necesare unui asemenea demers.

Boc a mai spus că moţiunea simplă a PDL pe tema Educaţiei îi cere premierului să propună preşedintelui schimbarea din funcţie a ministrului Cristian Adomniţei, pentru incapacitatea de a gestiona Ministerul Educaţiei şi pentru utilizarea în interes de partid şi în interes personal a banilor publici.

Liderul PDL a mai spus că moţiunea simplă a democrat-liberalilor "critică modul în care PNL şi Cristian Adomniţei au înţeles să utilizeze banii publici alocaţi Educaţiei în scop de partid, clientelar şi personal, sfidând orice normă democratică de utilizare a banului public".

La rândul său, liderul FEN, Cătălin Croitoru, membru al PDL, a spus că liberalul Cristian Adomniţei este cel mai slab ministru al Educaţiei, a cărui activitate a dus la prăbuşirea sistemului educaţional din România.

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că PSD cere demisia ministrului Educaţiei Cristian Adomniţei, considerând că situaţia din învăţământ este inacceptabilă. De asemenea, el a anunţat că moţiunea simplă privind educaţia va fi depusă de PSD luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL, dispus la o moţiune de cenzură, prin comasarea moţiunilor pe educaţie ale partidelor .
 Vizualizări articol: 383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL, dispus la o moţiune de cenzură, prin comasarea moţiunilor pe educaţie ale partidelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei