Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 sep 2008 - Anul XIII, nr. 211 (3892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu: Aproape 40% dintre companiile din România caută specialişti şi manageri

Luni, 8 Septembrie 2008 (20:30:02)
 Aproape 40% dintre firme căută specialişti şi manageri, România numărându-se printre statele din estul Europei cu cea mai scăzută rată de angajare pe acest segment, potrivit unui studiu realizat de firma britanică de recrutare Antal International.

"Dintre statele din estul Europei care au participat la studiu, România este una din ţările cu cel mai scăzut nivel de angajare de specialişti şi pe segmentul managerial. Rezultatele obţinute de la reprezentanţii birourilor din România sugerează că la începutul acestui an a existat o cerere foarte mare pentru specialişti. Studiul arată că în următorul trimestru această tendinţă va continua, în timp ce nivelul de renunţarea la staff se va reduce dramatic", se arată în studiu.

Astfel, 37% dintre firme au declarat că sunt în căutarea unor manageri şi specilişti, dar în acelaşi timp 45% dintre aceştia permit profesioniştilor să părăsească compania.

Studiul Antal relevă că 18% dintre companii se aşteaptă să facă angajări în următoarele trei luni, iar 5% au susţinut că vor renunţa la personalul managerial şi specialişti în următorul trimestru.

Polonia are în acest moment cea mai mare rată dintre ţările care au participat la studiu, 90% dintre companii declarând că doresc să aducă manageri.

Atât angajatorii din Ungaria, cât şi cei din Bulgaria, au un nivel ridicat al recrutărilor forţei de muncă, 74%, şi respectiv 89%, dar în acelaşi timp nivelul celor concediaţi este mare, de 59%, respectiv 90%. Reprezentanţii firmei de recrutare consideră că cele două ţări duc o politică de înlocuire a forţei de muncă cu pregătire medie sau slabă cu noi profesionişti, proces ce se apropie de final în ambele cazuri.

În ceea ce priveşte Germania, angajatorii recrutează puternic specialişti şi manageri, estimându-se că în următorul trimestru această cerere va creşte, mai ales în rândul inginerilor. În acelaşi timp, firmele din Mare Britanie sunt optimiste şi se aşteaptă ca ritmul să crească în acest an.

Studiul trimestrial al evoluţiei angajărilor şi disponibilizărilor în cele mai importante pieţe la nivel mondial a fost realizat la sfârşitul verii, în rândul a peste 1.500 de companii din comerţ, industrie şi servici bancare din 14 ţări.

Companiile au fost chestionate cu privire la intenţia de a angaja sau de a lăsa să plece managerii sau specialiştii în următorul trimestru, dar şi în legătură cu opiniile acestora privind situaţia actuală şi evoluţia pieţei cu înaltă pregătire.

Antal International acordă consultanţă în recrutare pentru poziţii de middle şi top management, având în prezent 46 birouri în 24 ţări. În România, compania este reprezentată prin şase birouri, în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Sibiu şi Timişoara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studiu: Aproape 40% dintre companiile din România caută specialişti şi manageri.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studiu: Aproape 40% dintre companiile din România caută specialişti şi manageri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei