Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 sep 2008 - Anul XIII, nr. 211 (3892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ţiriac jr., audiat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti

Luni, 8 Septembrie 2008 (13:59:23)
Fiul omului de afaceri Ion Ţiriac, Ion Alexandru Ţiriac, a fost audiat, luni, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti în dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", acesta arătând că este nevinovat de toate acuzaţiile care i s-au adus.

„Sunt absolut nevinovat. Asta am susţinut de la început în acest dosar. (...) Nu am deţinut niciodată droguri, nu am văzut nicio persoană consumând droguri în prezenţa mea”, a spus Ţiriac jr., după care a răspuns la o serie de întrebări punctuale legate de martorii din acest dosar.

Procesul „Cocaina pentru VIP-uri” va fi reluat în 29 septembrie, instanţa cerând Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) ataşarea unui dosar care conţine declaraţiile mai multor martori şi înregistrări.

Alexandru Ţiriac urmează să fie reaudiat după analizarea acestor probe.

Procesul „Cocaina pentru VIP-uri” se află în faza de rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, potrivit unei decizii a instanţei supreme de la finalul lunii mai.

ICCJ a dispus ca dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", în care este cercetat Ion Alexandru Ţiriac, să fie rejudecat de Curtea de Apel Bucureşti, care îl achitase pe fiul omului de afaceri Ion Ţiriac de toate acuzaţiile, în februarie.

Instanţa supremă a admis recursul Parchetul Curţii de Apel Bucureşti împotriva deciziei prin care Ion Alexandru Ţiriac a fost achitat de acuzaţiile de consum de droguri, trafic, deţinere şi oferire altor persoane, în luna februarie a acestui an.

Prima instanţă care a judecat acest dosar, Tribunal Bucureşti, decisese, în 18 octombrie 2007, achitarea lui Ion Alexandru Ţiriac pentru toate faptele de care era acuzat.

Decizia de achitare a lui Ion Alexandru Ţiriac are la bază declaraţiile contradictorii ale martorilor, printre aceştia aflându-se Robert Mircea Sandu, Năstase Radu Eugen şi Hâncu Vlad Alexandru, dar şi caracterul confuz şi contradictoriu al mijloacelor de probă, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti în acest caz.

Această decizie a fost atacată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti, iar în urma judecării apelului Ţiriac junior a obţinut o nouă achitare.

Dosarul "Cocaina pentru VIP-uri" a fost trimis în instanţă după ce procurorii au stabilit că, în vara anului 2000, Ion Alexandru Ţiriac ar fi tolerat consumul ilicit de cocaină în apartamentul închiriat în hotelul "President" din Mangalia, iar ulterior, împreună cu cetăţeanul indian Tyagi Shailendra, ar fi deţinut cocaină în vederea consumului, fiecare având propria doză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţiriac jr., audiat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ţiriac jr., audiat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei