Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 sep 2008 - Anul XIII, nr. 211 (3892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Marii constructori ar trebui să se implice şi în refacerea caselor sinistraţilor

Luni, 8 Septembrie 2008 (14:00:27)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Săuceşti, judeţul Bacău, că marii constructori "de care nu mai încapi când vine vorba de turnat asfalt" ar trebui să se implice şi în refacerea caselor sinistraţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sunt toţi marii constructori de care nu încapi când vine vorba la turnat asfalt. Nici unul nu are contracte de construcţie sau reconstrucţie de case la inundaţii. Poate ar trebui să se aşeze şi ei aici, nu doar la asfalt. Eu un semnal pe care mi-aş dori să-l preia", a declarat şeful statului, care a participat, luni, la Săuceşti, la inaugurarea casei unei femei sinistrate pe care a ajutat-o să-şi construiască locuinţă nouă, cu banii rămaşi din campania sa din 2007.

Şeful statului a vizitat apoi alte câteva case aflate în construcţie la Săuceşti şi le-a spus oamenilor să aştepte că sunt multe case de refăcut, dar că până la 15 noiembrie, vor fi gata.

Oamenii s-au plâns preşedintelui că au început să fie refăcute casele din zona mai puţin afectată de viitură, ei reclamând, totodată, că fundaţiile caselor sunt prea puţin adânci.

Şeful statului le-a explicat că fundaţiile sunt conform unui proiect după care au fost refăcute casele sinistraţilor din Vrancea, iar subprefectul de Bacău Constantin Scripăt le-a promis oamenilor că va discuta cu şefii de şantier această problemă.

"Sunt mulţumit că toate casele sunt contractate. Aici autorităţile şi-au făcut treaba, probleme sunt la Suceava, la infrastructură, şi la Rădăuţi Prut. La Săuceşti, lucrurile sunt bune. În Neamţ şi Bacău nu sunt probleme, cred că până pe 15 noiembrie se închid lucrările. Faptul că s-au terminat lucrările la o singură casă în trei săptămâni e un exemplu şi e impresionant că în Ziua Naşterii Maicii Domnului se lucrează", a declarat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a inaugurat, luni, casa Sofiei Rusu, bătrâna sinistrată din Săuceşti, pe care ajutat-o cu materiale de construcţie, precizând că banii sunt rămaşi din campania sa din 2007 şi că tot din aceştia o va ajuta şi să-şi mobileze casa nou construită.

"De când am fost eu în campanie, mai 2007, au rămas banii. Sunt de la foarte mulţi oameni. E o «Casă a Solidarităţii», nu sunt de la mine. Au fost în contul meu.", a precizat şeful statului.

Bătrâna i-a spus preşedintelui că drept mobilă are "nişte vechituri", pe care a reuşit să le salveze în urma inundaţiilor din iulie.

"Mâine (marţi, n.r.) dau eu un semnal. Mai am până la 30.000 de euro, cât am avut în cont. Am cumpărat şi chiuvete şi boilere, dar să se facă mai întâi canalizarea", a spus Băsescu.

Preşedintele Băsescu s-a adresat apoi constructorilor, cărora le-a spus să facă un act de binefacere şi să construiască şi un coteţ pentru câinele femeii, dacă le-au rămas materiale.

Preşedintele Băsescu a ajuns la Săuceşti, luni, în jurul orei 11.30, unde a intrat în curtea casei Sofiei Rusu, de 76 de ani, femeia rămasă fără locuinţă în urma inundaţiilor din iulie şi căreia şeful statului i-a trimis materiale de construcţie. Şeful statului a îmbrăţişat-o pe femeie şi a întrebat-o dacă e mulţumită, iar aceasta i-a răspuns " Da, sunt foarte mulţumită, s-a rezolvat", mulţumindu-i preşedintelui.

Preşedintele i-a făcut apoi cadou bătrânei o icoană pictată pe lemn, pe care a scris: "De ziua Naşterii Maicii Domnului, cu ocazia intrării în casă nouă, de la Preşedintele României, Traian Băsescu".

Sofia Ionescu Rusu, în vârstă de 76 ani, a reuşit să atragă atenţia preşedintelui în timpul vizitei făcute de acesta în localitate. La prima vizită, ea i-a arătat distrugerile din gospodărie, iar la a doua l-a tras pe preşedinte de braţ pentru a-i arăta ce a mai recuperat din bunurile ei. Atunci preşedintele i-a promis ajutor. Astfel, la femeia respectivă au ajuns apoi materiale de construcţie constând în bolţari, uşi, ferestre şi tot ce a fost nevoie pentru a construi casa cu două camere inaugurată luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Marii constructori ar trebui să se implice şi în refacerea caselor sinistraţilor.
 Vizualizări articol: 434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Marii constructori ar trebui să se implice şi în refacerea caselor sinistraţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei