Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 sep 2008 - Anul XIII, nr. 211 (3892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dotare

Ministrul Adomniţei, prezent la Suceava pentru a preda microbuzele şcolare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei, a fost prezent ieri la Suceava pentru a înmâna autorităţilor locale cheile celor 31 de microbuze şcolare primite de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MEdCT).

Ieri dimineaţă, în curtea Colegiului Tehnic „Petru Muşat” din Suceava erau parcate cele 31 de microbuze, primarii din localităţile dotate cu maşini pentru transportul elevilor, directorii de şcoli şi şoferii, cu toţii erau veniţi la întâlnirea programată de ministrul Adomniţei.

La orele 10:00, în curtea colegiului a venit şi ministrul Adomniţei, însoţit de prefectul Alexandru Băişanu şi de inspectorul şcolar general Petru Carcalete şi adjuncţii săi Daniel Hrenciuc şi Vasile Monacu.

 

„Trebuia să o spălaţi”

Înainte de începerea festivităţii de înmânare a cheilor şi de predare a maşinilor, ministrul a dorit să intre într-unul dintre microbuze. Cristian Adomniţei s-a urcat în microbuzul repartizat pentru localitatea Dolheştii Mari şi a avut parte de o surpriză neplăcută, întrucât maşina era murdară în interior, în partea de acces a pasagerilor. „Nici nu vreau să văd ce mizerie este. Trebuia să o spălaţi. Nu se poate să arate aşa şi sper să nu mai arate aşa niciodată. Noi cumpărăm microbuze noi şi uitaţi-va cum arată. Am să le spun primarilor să vă doteze şi cu câte un mop şi o găleată”, a spus ministrul Adomniţei, fără să mai dorească să vadă microbuzul.

După acest incident, Adomniţei şi-a continuat programul şi a început predarea maşinilor. 29 de şcoli din învăţământul de masă şi două şcoli speciale au primit ieri microbuze, iar Cristian Adomniţei a spus că „numărul maşinilor ar fi putut fi mai mare, dacă IŞJ ar fi raportat necesarul exact de microbuze”.

 

IŞJ nu a raportat corect necesarul de microbuze

Potrivit lui Adomniţei, anul trecut a solicitat inspectorilor generali din ţară să transmită MEdCT numărul de microbuze necesare, astfel încât programul de achiziţii de maşini şcolare să se încheie. „Am fost informat că sunt necesare 840 de maşini, dar am cumpărat 1.000 de microbuze, convins fiind că o să mai fie nevoie. Aşa a fost, iar azi (n.r. - ieri), aflu că la Suceava mai sunt necesare încă 60 de microbuze”, a spus Cristian Adomniţei. Este vorba despre o raportare deficitară şi au mai rămas şcoli ai căror elevi nu beneficiază de microbuze din cauză că ministerul nu a fost informat despre necesarul exact de maşini din judeţ. „Vom face un nou apel, în toamnă, vom lua microbuzele necesare, astfel încât să nu mai existe comună care să nu fie dotată cu cel puţin o maşină pentru transportul şcolarilor”, a mai spus ministrul Cristian Adomniţei.

Ministrul Adomniţei a cerut primarilor din localităţile dotate cu microbuze să se ocupe de starea drumurilor, pentru că aşa cum arată drumurile, aşa vor arăta şi microbuzele.

Hânteşti, Arbore, Frumosu, Buneşti, Dolhasca, Păltinoasa, Sadova, Capu Câmpului, Frasin, Dolheştii Mari, Mălini, Bălcăuţi, Udeşti, Grămeşti, Zvoriştea, Stroieşti, Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Broşteni, Măriţei, Drăgoieşti, Poiana Stampei, Dorna Arini, Cajvana, Solca, Slatina,  Câmpulung Moldovenesc, Calafindeşti şi Râşca sunt şcolile din învăţământul de masă dotate cu maşini pentru transportul elevilor. În ceea ce priveşte şcolile speciale, cea din Fălticeni şi cea din Rădăuţi au fost instituţiile care au primit microbuze de la minister.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Adomniţei, prezent la Suceava pentru a preda microbuzele şcolare.
 Vizualizări articol: 776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Ministrul Adomniţei, prezent la Suceava pentru a preda microbuzele şcolare4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se apropie alegerile trimis de
( 8 sep 2008, 14:12:44
dupa cum se vede suntem in plina campanie electoarla si sincer nu e rau pentru ca se mai arunca cate ceva si la invatamant (cate un rest de ciolan ..) ,dar sa vedem cum o sa faca fata primariile si scolile la aceasta initiativa si dupa aia sa ne veselim si sa ne laudam!!!!
2.   Suficient trimis de
( 8 sep 2008, 15:17:08
Laudabil acest demers. Ma bucur pentru copiii care vor scapa de corvoada deplasarilor pe jos, pe distante foarte lungi, intre domiciliu si scoala. Daca CJ ar fi evaluat corect necesarul de autobuze si daca acestea ar fi fost dotate cu mop si galeata, problema majora din domeniul invatamantului ar fi fost eliminata din agenda incarcata a domnului ministrului Adomnitei.

Dar cum ramane cu scolile care, desi incep activitatea pe 15 septembrie, nu au inca nici primul strat de var dat pe pereti ?
3.   ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ trimis de
( 8 sep 2008, 15:30:06
A B U R E A L A
4.   La burla trimis de
( 8 sep 2008, 16:13:04
in comuna burla primarul doarme trezeste tarane nu dormi in primarie undei microbuzu spalate pe dinti macar cati miroase gura a asfalt ai inghitit tot asfaltu ? sau esti prea prost nu stii sa faci un proect cred ca esti prea analfabet pentru secolul asta unde sant indicatoarele spre comuna noastra ? la arbore spre burla undei indicatorul ? trebuie .la badeuti la biserica spre burla undei ? nespalatule fa ceva ptr comuna noastra caci nu te mai suportam in praf
5.   Fara carcoteli trimis de
( 9 sep 2008, 15:07:12
nu spun ca trebuie sa fim super multumiti de activitatea ministrului Adomnitei dar nici sa nu recunoastem ca atatia bani cat a acordat pentru infrastructura scolilor si gradinitelor sucevene nu -vedeau ISJ daca era altcineva ministru.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei