Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 sep 2008 - Anul XIII, nr. 211 (3892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Adio safari!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ziua sportivă a început cu naţionala mică, la propriu. La concurenţă erau Federer şi Djokovic. Ăia micii ne dau ceva iluzii, dar sfârşesc prin a fi număraţi în picioare. La Open, cei doi continuă cap la cap, dar când se îngroaşă gluma şi se apropie meciul naţionalei mari (tot la propriu!), Federer accelerează şi încheie semifinala. Probabil nu-şi putea permite să piardă un asemenea spectacol... Prestăm anemic, aşa că Lituania ne domină surprinzător, precum Murray pe Nadal, care au preluat ştafeta între timp (Nadal are prima minge de break abia în setul 3, vă vine să credeţi?!). Numai că la pauză, sub pretextul ploii, tenismenii se refugiază la vestiare, pentru a savura, desigur, revenirea noastră din repriza a doua.

De revenit, am revenit, de la cabine. Pe tabelă, rien de rien. Să sperăm că tabela nu a pregătit publicul pentru peisajul din Liga Campionilor. Care public a fost jignit de domnul comentator Cosmescu, acesta afirmând că a fost necuviincios când a primit cu aplauze golul 3 al lituanienilor! Ba chiar de bună-cuviinţă au dat dovadă spectatorii, aşa se procedează când adversarul e pur şi simplu mai bun, îl aplauzi! Oare tot necuviincioşi or fi fost şi suporterii Realului când l-au aplaudat pe Ronaldinho pe Bernabeu?!

Dragi cititori, revenind la durerea noastră fotbalistică, dacă vă aşteptaţi la sânge în acest articol, trebuie să vă dezamăgesc. Nu mi se potriveşte linşajul mediatic de plăcere pe care l-a practicat, spre exemplu, Horia Ivanovici, ajutat şi de Grigore Cartianu. Cei doi au fost aidoma unor prădători care savurau cadravul mult aşteptat. Dacă Ivanovici abia aştepta să-i plătească vechi poliţe lui Piţurcă (pe care să nu uităm că îl numise “mare antrenor” după meciul cu Olanda din preliminarii), Cartianu l-a atacat orbeşte, ajungând până la a-i reproşa că se îmbracă “în sictir” în trening! Mai avea să-i strige că nu are părul creţ...

Piţurcă nu va pleca acum pentru că, în viziunea sa, ceea ce s-a întâmplat la Euro nu a fost un eşec, deci  înfrângerea cu Lituania nu se leagă cu un alt eveniment ratat. Dacă însă o zbârcim în Faroe, atunci se leagă, şi să te ţii. Dacă nu renunţă el, îl zboară Mircea Sandu, pe care, cu talentul său nemărginit de a-şi atrage antipatii, Piţurcă şi l-a făcut (iarăşi!) inamic. Din păcate, plecarea sa va fi tardivă şi nu va rezolva mare lucru. De calificat, nu ne mai calificăm, iar fotbalul nostru nu se va igieniza, atât timp cât Sandu şi Mitică “Supravieţuitorul” vor continua. Cei care se pricep cât de cât la oameni, au citit atitudinea Naşului. Acesta este precum o giruetă, să dă imediat după cum bate vântul, iar acum vrea să valorifice în folosul său atmosfera nefavorabilă lui Piţurcă. A intrat în direct la toate emisiunile la care era clar că selecţionerul va fi mitraliat şi a avut o prestaţie sfătoasă, calină chiar. Părea că el este salvarea noastră, doar el ne poate scăpa de Piţurcă! Dar, la ceea ce se întâmplă astăzi în fotbalul românesc, la depunctarea timişorenilor la care federalii, măcar prin nepăsare dacă nu prin ceva mai grav, au contribuit, la cum au ajuns să se porcăiască unii pe alţii lepefiştii cu ferefiştii, absolut toţi ar trebui să dispară din peisaj.

În privinţa calificării, nu mă dau sceptic de serviciu, mi-ar plăcea la nebunie să mergem în Africa de Sud, chiar îmi propusesem să însoţesc şi eu naţionala pe acele meleaguri exotice. Dar, aşa cum la preliminariile precedente, încă după tragerea la sorţi am fost convins de calificare, având în vedere că ne luptam în trei pentru două locuri pline, iar debilitatea Bulgariei era vizibilă, de data asta suntem patru pe un loc şi jumătate, iar adversarii, aşa cum am mai discutat, chiar sunt de temut. Dacă şi Franţa îşi va schimba antrenorul până la meciul cu noi, s-ar putea să încheiem campania încă din toamna asta. Ba chiar aş împinge scenariul şi mai departe. Pentru că fiecare dintre cele patru echipe vor atrage ceva puncte din meciurile directe, la final s-ar putea ca a doua clasată să aibă o zestre destul de modestă şi chiar grupa noastră să fie cea în care ocupanta secundă să nu acceadă la baraj. Păi nu-i mai bine să fim noi pe trei şi să râdem de cei de deasupra noastră?!
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adio safari!.
 Vizualizări articol: 1032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Adio safari!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei