Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 sep 2008 - Anul XIII, nr. 211 (3892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alegeri parlamentare

PNL şi-a stabilit candidaţii, iar PSD încă se ceartă pe colegiul Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Desemnarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie reprezintă un adevărat test pentru partidele de pe eşichierul politic judeţean. Şi asta pentru că este extrem de dificil de găsit 14 candidaţi, câte unul pe fiecare colegiu uninominal, patru la Senat şi zece la Camera Deputaţilor, care să aibă notorietate şi care să aducă implicit voturi pentru partid.

Aşa se face că nici până la această dată nu au fost finalizate listele de candidaţi. Există totuşi şi o excepţie, PNL, care a reuşit să găsească oameni pe fiecare colegiu. Astfel, la Senat vor candida Mihai Sandu Capră în colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, Tiberiu Prodan în colegiul Siret – Rădăuţi – Solca, Aurel Burciu în colegiul Suceava şi Ghiorghi Cornia – Fălticeni.

La Camera Deputaţilor, liberalii i-au aruncat în luptă pe Philip Rozopol - colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Cezar Ioja - colegiul Vatra Dornei, Dan Fârţescu – colegiul Fălticeni 2 (localităţile rurale), Gheorghe Aldea – colegiul Fălticeni 1 (municipiu), Brînduşel Nichitean – colegiul Suceava 2 (Burdujeni), Dorel Guliciuc – colegiul Suceava 3 (Şcheia), Iulian Angheluş – colegiul Siret, Gheorghe Coroamă – colegiul Rădăuţi 2 (Vicov), Mircea Irimescu - colegiul Rădăuţi 1 (municipiu) şi Alexandru Băişanu - colegiul Suceava 1. Candidatura prefectului Băişanu urmează să fie validată de Biroul Permanent Central al PNL, operaţiune care nu reprezintă decât o simplă formalitate.

 

Virginel Iordache sau Eugen Bejinariu?

La PSD situaţia nu este nici pe departe rezolvată. Social democraţii mai au de nominalizat candidaţii la Senat pe colegiile Suceava şi Rădăuţi şi la Camera Deputaţilor pe colegiul Siret.

Lupta cea mai aprigă se dă pentru colegiul Siret, care este vizat de actualul deputat Eugen Bejinariu şi de purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache. Este posibil ca disputa să fie tranşată la nivel central, întrucât discuţiile la nivelul organizaţiei judeţene nu au dus la nici un rezultat. Din informaţiile pe care le deţinem, la Senat, pe colegiul Suceava ar urma să candideze Eugen Girigan, iar pe colegiul Rădăuţi - Corneliu Popovici. Este posibil ca social democraţii să mai rămână cu un colegiu descoperit, şi anume Rădăuţi 2 (Vicov) la Camera Deputaţilor, întrucât candidatul propus, Titi Petrea (n.r. - fost şef la Cadastru în guvernarea PSD), s-ar putea să se retragă din cursă ca urmare a curentului negativ creat în partid prin nominalizarea sa. PSD i-a nominalizat la Senat pe Gavril Mîrza - colegiul Fălticeni şi Constantin Huţanu - colegiul Vatra Dornei.

La Camera Deputaţilor vor candida Ioan Stan şi Cătălin Nechifor în colegiile Fălticeni 1 şi 2, Ovidiu Donţu în colegiul Suceava 1, Nicolae Bosancu în Suceava 2 (Burdujeni), Mirela Adomnicăi (Suceava 3 - Şcheia), Mihai Frunză - colegiul Rădăuţi 1, Petru Tărniceru - colegiul Vatra Dornei şi Neculai Bereanu - colegiul Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc.

 

Democrat-liberalii caută două piese grele

Democrat-liberalii caută şi ei două piese grele pentru colegiul Suceava 1, la Camera Deputaţilor, şi colegiul Vatra Dornei, Senat. Pentru Cameră, în colegiul Suceava fusese nominalizat iniţial secretarul general adjunct al PD-L, Varius Vatavu, ulterior candidatura fiindu-i oferită jurnalistului Sorin Avram, care a refuzat-o. Au existat tratative şi cu actualul prefect Alexandru Băişanu. Pe colegiul Vatra Dornei, la Senat a fost desemnat Dan Cadariu, însă, din câte se pare, acesta a declinat oferta. În ultimele zile s-a vehiculat numele lui Emil Hurezeanu ca potenţial candidat PD-L pe acest colegiu.

La Senat, PD-L Suceava va merge cu Mihai Vitcu - colegiul Fălticeni, Orest Onofrei - colegiul Suceava şi Petru Carcalete - colegiul Rădăuţi. La Camera Deputaţilor vor candida Ioan Bălan - colegiul Suceava 2 (Burdujeni), Vasile Dediţă - colegiul Fălticeni 2, Dumitru Pardău - colegiul Vatra Dornei, Romică Andreica - colegiul Fălticeni 1, Eugen Uricec - colegiul Solca, Dan Gabriel Gospodaru - colegiul Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc, Cristian Irimie - colegiul Siret, Dumitru Mihalescu - colegiul Rădăuţi 2 (Vicov), Paula Ciobîcă- colegiul Rădăuţi 1. Este posibil ca la fiecare partid să mai apară modificări pe ultima sută de metri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL şi-a stabilit candidaţii, iar PSD încă se ceartă pe colegiul Siret.
 Vizualizări articol: 781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
PNL şi-a stabilit candidaţii, iar PSD încă se ceartă pe colegiul Siret3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pd-list trimis de
( 8 sep 2008, 16:12:05
vrem la RADAUTI din partea pd-l pe domnul RADU CEZAR
1.1  RE: Pd-list trimis de
( 8 sep 2008, 22:30:35
Cine VREM? In numele cui vorbesti? Paula Ciobica e singura care poate castiga lupta cu mosul Frunza. La PD-L nu se schimba candidatii in fiecare zi, ca la ceilalti. Intai au gandit, apoi au propus si au decis. Lupta interna nu poate aduce decat neajunsuri.
1.2  RE: Pd-list trimis de
( 8 sep 2008, 22:40:06
Doamna Paula Ciobica mi-a fost profesoara. Asa femeie... mai rar. Noi toti va votam.
1.3  RE: Pd-list trimis de
(10 sep 2008, 08:37:57
Nu stiu cine "vrem", dar, eu stiu ca dr. Cezar este un sugator de ciorapi de-ai lui Oli.
2.   SV trimis de
( 8 sep 2008, 16:29:38
CUM ARE CURAJUL UNUL CA VIRGINEL SA VREA LA SIRET? CE SA CAUTE EL ACOLO? DACA VREA SA CANDIDEZE SA CANDIDEZE LA SUCEAVA CA ACOLO ESTE PRESEDINTELE ORGANIZATIEI. CEL MAI POTRIVIT LA SIRET ESTE EUGEN BEJINARIU. ESTE OMUL LOCULUI, E ZAMOSTEAM. A AJUTAT MULT ZONA SI CAND ERA MINISTRU.
3.   A trimis de
( 8 sep 2008, 16:32:13
BEJINARIU ESTE POTRIVIT PENTRU A FI MINISTRU. CE SA CAUTE O PERSOANA CA VIRGINEL LA SIRET? SA CANDIDEZE LA SUCEAVA
4.   Satabilirea colegiilor trimis de
( 8 sep 2008, 18:26:54
psedistilor nu faceti iarasi prostii ca la locale, lasati-l pe Bejenariu la Siret iar pe gunoierul de Iordache puteti sa-l puneti la Casvana inchis intr-un container ecologic. In colegiul Radauti cautati un om din zona in locul hipopotanului Popovici iar pe madona de Mirela o puteti pune in colegiul Calinesti Cutulache ca doar este de acolo.

NOTA BENE: la liberari a inceput deja campania electorala prin trimiterea unor fluturasi cu votul uninominal
4.1  RE: Satabilirea colegiilor trimis de
( 8 sep 2008, 22:38:02
Mai bun ca Frunza pe SENAT Radauti nu gasiti. Popovici poate castiga pe deputati. La SENAT numai primarul Frunza il bate pe Carca.
5.   Iordache trimis de
( 8 sep 2008, 18:47:25
m u i e lui Carcalete
6.   Romania desteapta-te trimis de
( 8 sep 2008, 19:13:33
ati auzit? daca nu sigur ati vazut. nu ati vazut? pentru ce mai traiti. nu va pot intelege. psd si pnl si-au prezentat lista candidatilor la candidatura. fascinant!!! de 3 ori fascinant!!! fratilor votati schimbarea cum ati facut-o ulterior. incepem si noi sa parem a oras european. sa nu clacati de data asta pentru ca e cel mai important moment. sunt sigur ca echipa portocalie va castiga
7.   PSD/PCR isi face planuri in zadar trimis de
( 8 sep 2008, 20:46:42
PSD/PCR si-a injghebat echipa de hoti, dar degeaba. NU SE POATE! PDLul e pe val.

Lumea s-a desteptat, nu mai poate fi dusa cu minciuni la infinit de comunisti.
7.1  RE: PSD/PCR isi face planuri in zadar trimis de
( 9 sep 2008, 13:59:21
"Lumea s-a desteptat, nu mai poate fi dusa cu minciuni la infinit de comunisti."

Te-am citat pentru ca ai mare dreptate. ACESTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE LUMEA O SA FUGA CA DE DRACUL DE NOUL PARTID GOGOASA NUMIT PD-L.

Hotul de profesie s-a orientat catre partidul cel mai bine cotat in sondaje. Intrebare intrebatoare: IN CE PARTID AU MIGRAT TOTI HOTII?

Domnule Briceag, de o buna bucata de vreme ai devenit penibil. Incerc sa iti inteleg inflacararea irationala dar nu prea pot.
8.   NECLAR trimis de
( 8 sep 2008, 22:33:25
NU INTELEG DE CE DOMNUL FRUNZA NU CANDIDEAZA LA SENAT, CONTRA LUI CARCALETE. AR CASTIGA SIGUR. IAR LA RADAUTI POATE CANDIDA ORICINE ALTCINEVA, CHIAR DL> BEJENARIU. HAI FRUNZA LA SENAT!
9.   Senator trimis de
( 9 sep 2008, 09:16:01
datorita profesiei de tractorist pe care oare , e posibil ca frunza sa fie propus ca ministru al agriculturii
10.   OK trimis de
( 9 sep 2008, 09:21:13
BEJINARIU ESTE CEL MAI BUN. POATE CANDIDA SI LA SIRET CA ESTE DIN ZAMOSTEA, POATE CANDIDA SI LA RADAUTI CA ESTE CUNOSCUT PESTE TOT. ESTE SINGURUL CARE A FOST PRIM-MINISTRU DIN ZONA NOASTRA SI NE MANDRIM CU EL.
11.   C trimis de
( 9 sep 2008, 09:26:17
CE SA CAUTE CIORDACHEL LA SIRET SA CANDIDEZE? EL SA CANDIDEZE LA SUCEAVA.
12.   PDL trimis de
( 9 sep 2008, 09:27:42
DOAMNA CIOBACA E BAGATA DOAR LA ININTARE, LA RADAUTI VA CANDIDA STICLET.
13.   Deputat trimis de
( 9 sep 2008, 09:32:26
nu se poate face o comparatie intre profesionalismul doamnei ciobaca si un fost activist PCR
14.   VIRGI trimis de
( 9 sep 2008, 09:57:13
VIRGINEL SA CANDIDEZE LA INSPECTORAT CU CARCALETE CA AMANDOI AU FACUT LA FEL DE MULT BINE INVATAMANTULUI SUCEVEAN
15.   ISJ trimis de
( 9 sep 2008, 10:39:58
STIM CU TOTII CE A FACUT IORDACHE CAND ERA LA INSPECTORAT. ACUMA VREA DEPUTAT? AU BAIETII PREGATITE INFORMATII PENTRU EL
16.   PTR D-NA CIOBACA trimis de
( 9 sep 2008, 10:41:59
MA BUCUR CA VAD O DOAMNA SA CANDIDEZE. VA AVEA CINE SA NE REPREZINTE SI PE NOI FEMEILE. VOI VOTA CU D-NA CIOBACA. SI BEJINARIU ESTE UN DOMN SIMPATIC
16.1  RE: PTR D-NA CIOBACA trimis de
( 9 sep 2008, 10:50:44
nu inteleg care treaba treaba ta sau treaba mare
17.   MINISTRU trimis de
( 9 sep 2008, 10:43:21
UN OM CA MIRZA AR TREBUI SA AJUNGA MINISTRU. ARE EXPERIENTA SI STIE SA ISI FACA TREBA
17.1  RE: MINISTRU trimis de
( 9 sep 2008, 10:54:51
Mirza - da, stie sa isi faca treaba mare. Poate ministru poate la pascut vaca in direct. Dar si acolo tre sa stii alfabetul: muuuuu
18.   Important trimis de
( 9 sep 2008, 11:37:16
dupa ce a facut treba (mare) - nu se-ndura/si o fura/si l-ai prins cu **** in gura. Greu de gasit alta rima.
19.   CETATEAN trimis de
( 9 sep 2008, 14:52:38
nu vor reusi altii niciodata sa asfalteze atatea drumuri cate a asfaltat marza, proiectul "utilitati si mediu" si multe altele. doar cei care nu fac nimic pot spune lucruri urate despre el. MIRZA, NECHIFOR SI BEJINARIU VOR FI CEI MAI BUNI PARLAMENTARI
19.1  RE: CETATEAN trimis de
( 9 sep 2008, 19:30:59
da, nu va reusi nimeni sa calce in atatea gropi! de atata prostie! nu ti-e rusine? care asfalt? de furat? ne crezi prosti? vaca se paste pe camp nu in parlament! acolo nu le trebuie asfalt.
20.   Sus PNTCD! trimis de
(10 sep 2008, 08:42:08
Eu votez cu Irimescu!
21.   MINISTRU trimis de
(10 sep 2008, 10:10:26
SA NU UITAM CA BEJINARIU A FOST PRIM MINISTRU.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei