Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 sep 2008 - Anul XIII, nr. 207 (3888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ligor: Există posibilitatea ca restricţiile pe piaţa muncii din Spania să fie prelungite după 2008

Miercuri, 3 Septembrie 2008 (22:39:16)
Eforturile pentru eliminarea restricţiilor impuse românilor pe piaţa muncii ocupă un loc foarte important pe agenda ambasadei României în Spania, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ambasadorul la Madrid Maria Ligor, care a avertizat însă că este posibil ca acestea să fie prelungite după 2008.

Ligor a atras atenţia că decizia de ridicare a moratoriului impus de Spania nu este automată, existând o posibilitate reală ca acesta să continue din cauza "dezaccelerării economice şi a ratei şomajului" cu care se confruntă Spania în prezent.

Potrivit Mariei Ligor, ambasada poartă discuţii atât cu ministerele spaniole, cât şi cu ceilalţi actori implicaţi în luarea unei decizii în acest sens - patronatele şi sindicatele. "Dar există posibilitatea să fie aplicate măsuri de acomodare a şomajului", a insistat Ligor.

Pe de altă parte, ambasadoarea României la Madrid a spus că în prezent au loc pregătiri pentru organizarea unei şedinţe comune a guvernelor din România şi Spania. Ea nu a putut preciza data la care ar urma să aibă loc această şedinţă, precizând că în prezent au loc discuţii.

Totodată, referindu-se la agenda politică a ambasadei, Maria Ligor a spus că personalul diplomatic lucrează la concretizarea unei vizite a ministrului român de Externe în Spania, demers normal, în opinia sa, având în vedere faptul că şeful diplomaţiei de la Madrid s-a aflat de mai multe ori în România în ultimii ani.

Maria Ligor s-a referit şi la situaţia românilor din Spania. Ea a spus că ambasada are o colaborare bună cu asociaţiile româneşti, menţionând eforturile care se fac în prezent pentru organizarea celui de-al treilea Congres anual al românilor din Spania.

Potrivit Mariei Ligor, care a citat statistici ale Ministerului de Interne de la Madrid, în prezent, circa 2.000 de români sunt în detenţie în penitenciarele spaniole. Întrebată cum a fost evitată în Spania declanşarea unei "crize" a românilor de genul celei din Italia, ambasadoarea s-a referit în primul rând la seriozitatea autorităţilor spaniole în ceea ce priveşte abordarea fenomenului infracţional, dar şi la o anumită "maturitate" a societăţii spaniole, obişnuită cu imigranţii şi cu tolerarea acestora.

Ligor s-a referit şi la extinderea reţelei consulare româneşti în Spania, precizând că patru consulate urmează să fie deschise la Bilbao, Aragon (Zaragoza), Ciudad Real şi Almeria. Ea a menţionat că aceste consulate urmează să fie deschise până la sfârşitul lui 2008, autorităţile spaniole dându-şi deja acordul, iar pentru trei dintre ele au fost deja încheiate procedurile juridice necesare în România.

Potrivit Mariei Ligor, în prezent se lucrează pentru identificarea sediilor, încheierea contractelor pentru sedii, amenajarea acestora şi formarea personalului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ligor: Există posibilitatea ca restricţiile pe piaţa muncii din Spania să fie prelungite după 2008.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ligor: Există posibilitatea ca restricţiile pe piaţa muncii din Spania să fie prelungite după 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei