Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 sep 2008 - Anul XIII, nr. 207 (3888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

Prefectul acuză haosul din urbanismul sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, a anunţat că departamentul juridic din cadrul instituţiei pe care o conduce va analiza toate hotărârile Consiliului Local Suceava în domeniul urbanismului, în special cele prin care s-a aprobat construcţia de blocuri şi de spaţii comerciale. Băişanu a precizat că la Prefectura Suceava a ajuns o „avalanşă” de astfel de hotărâri, adoptate în cele câteva luni ale noului mandat al primarului Sucevei, Ion Lungu. Prefectul l-a acuzat pe edilul Sucevei că în noul său mandat a dat curs tuturor solicitărilor existente cu privire la construcţia de blocuri. Mai mult, el a precizat că aprobarea unor hotărâri pe linie de urbanism au „satisfăcut cerinţele clientelei politice”.

„Nu aş putea spune că m-am speriat. M-am cutremurat când am văzut avalanşa de astfel de hotărâri. Practic s-a dat liber la construcţii, indiferent de interesul comunităţii, de planurile urbanistice. Toată clientela politică a reuşit, sau va reuşi, să rezolve problemele care ţin de construcţii în municipiul Suceava. Sunt convins că Ion Lungu are obligativitatea de a păstra Suceava curată şi într-o formă urbanistică decentă şi civilizată”, a declarat Alexandru Băişanu.

În opinia prefectului, primarul Sucevei, Ion Lungu, a evitat să promoveze aceste hotărâri în primii patru ani de mandat, atitudine pe care a uitat-o în momentul de faţă. „Trag concluzia că pentru Ion Lungu s-a terminat perioada de seriozitate şi începe perioada de boierie”, a subliniat Băişanu.

El a subliniat că va analiza toate hotărârile Consiliului Local ce ţin de urbanism, iar cele la care se vor constata nereguli şi încălcări ale legilor vor fi retrimise Primăriei Suceava.

„Consider că Ion Lungu s-a hotărât să facă varză municipiul Suceava, prin construcţii care, până la momentul acesta, văd că nu sunt necesare”, a precizat Alexandru Băişanu.

 

Băişanu se împotriveşte mutării statuii lui Petru Muşat

Prefectul judeţului s-a declarat împotriva iniţiativei primarului Sucevei, Ion Lungu, de a muta statuia lui Petru Muşat din centrul municipiului, pentru a lăsa loc unui nou monument al eroilor şi martirilor Bucovinei. „Îl sfătuiesc pe Ion Lungu să hotărască mutarea propriei statui, atunci când o va avea. Şi să lase toate statuile pe care le avem în acest moment, care reprezintă identitatea noastră, cultura şi civilizaţia noastră şi care au reuşit să facă din Bucovina ceea ce suntem în momentul de faţă. Nu putem să luăm statuia lui Petru Muşat de acolo pentru că aşa vrea Ion Lungu”, consideră Băişanu. El a precizat că Ion Lungu ar putea să amplaseze noul monument în orice alt loc din Suceava, fără a se atinge de actualele statui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul acuză haosul din urbanismul sucevean.
 Vizualizări articol: 1868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prefectul acuză haosul din urbanismul sucevean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Un comisar acuza" trimis de
( 3 sep 2008, 11:35:04
...asteptam totusi "Ultimul cartus" sau "Vlad Tepes", indiferent care o fi primul...
2.   Distrugerea zonelor de verdeata trimis de
( 3 sep 2008, 11:41:02
Acest primar a aprobat construirea mai multor blocuri in cartierul G Enescu pe marginea ripei, acolo unde doar cu citiva ani in urma era considerata o zona de teren care face parte din versantul de NE care nu este consolidat. Dar ce mai conteaza ca versantul nu este stabil , cind proprietarii acestor terenuri , functionari din primaria suceava (seful domeniului public si d-nul Floristeanu) au vrut sa se imbogateasca si au ajutat la obtinerea tuturor avizelor necesare. In certificatul de urbanism scrie sa se respecte inaltimea constructiilor invecinate care este p+4 dar asta nu are importanta. Autorizatia semnata de primar este de S+P+5+M . Este totala inconstienta si o bataie de joc. Acest cartier este sufocat de blocuri si pe cartodrom era un spatiu verde, primarul a promis parcari dar a aprobat construirea a citorva sute de apartamente in cele 4,5 blocuri . Chiar daca d-na Zarujanu nu a semnat autoriz. de constructie S+P+5+M apartinind SC Revine SRL, a semnat-o primarul.
3.   Apropo de varza trimis de
( 3 sep 2008, 11:59:22
SI POLITIA COMUNITARA A FOST TRANSFORMATA IN SOCIETATE DE SERVICII DUPA INTERESUL DIFERITILOR DIRECTORI DIN PRIMARIE,POLITIA COMUNITATII PLATITA DIN BANII NOSTRI NU ESTE LASATA SA NE ASIGURE SIGURANTA!
4.   Perioada de boierie trimis de
( 3 sep 2008, 12:36:26
Perioada de boierie a primarului , cum bine zice prefectul, a inceput tare la al 2 lea mandat, ca multi si prosti sunt in orasul asta, pentru ca nu stiu toate dedesupturile alesilor. Cu cat alesul iti ia ochii cu atat e mai periculos. D-le prefect, ma rog pentru dvs. sa fiti drept si sa opriti dezastrul. O fi de vina culoarea portocaliu de o iau toti razna?
5.   ALARMA trimis de
( 3 sep 2008, 13:15:20
PRIMARIA S-A UMPLUT DE DIRECTORI GENERALI, CU LEFURI GRASE DIN BANII NOSTRI .LUCRURILE MERG DIN CE IN CE MAI RAU. STOPATI DEZASTRUL CARE NE PINDESTE
6.   PREFECTUL ACUZA trimis de
( 3 sep 2008, 13:36:35
Felicitari d-lui prefect.Pacat ca aceste "monstruozitati " aprobate de cei de la Comisia de urbanism s-au vazut doar inainte de alegerile parlamentare .
7.   Lilu trimis de
( 3 sep 2008, 14:12:09
intre orele 14-17, ar fi bine ca ,,privigheciorile,, sa ocarineasca in fata la institutiile publice! husi din fata magazinului bucovina!
8.   Replica la primarie trimis de
( 3 sep 2008, 15:17:00
In sfarsit este cineva, in persoana prefectului Baisanu, care vorbeste despre dezastrul urbanistic din Suceava.E o crima sa distrugi tot spatiul verde inlocuindul cu "monstii de beton". Cata spaga poti sa iei, ca sa fii partas la asa ceva?Oare oamenii acestia in frunte cu primar si beneficiar, pot dormi noaptea? Dumnezue sa ii ierte pentru ca istoria ii va blestema,

9.   Imaginea orasului trimis de
( 3 sep 2008, 15:18:53
Imaginea municipiului nu este una prea grozava... Oare d-nul primar, cand se deplaseaza ca orice cetatea, nu simte un disconfort privind haosul urbanistic in care se scalda Suceava? Daca nu au fost alti primari vrednici...oare trebuie continuata "uratirea" acestui oras? Este atat de frumoasa zona care ne inconjoara ... Imi pare rau sa o spun, dar este deranjant pentru ochi. Cum poate un oras ca Piatra Neamt sa arate atat de bine ..lor nu le trebuie blocuri si extinderi de partere? Va rog d-le primar..........
10.   V trimis de
( 3 sep 2008, 16:42:19
bravo pro constructii vreau un oras mare vreau suceava sa se desvolte de ce la iasi se poate si la suceava nu vreau sa vad in itcani la mine turnuri si blocuri cat mai mari si mai inalte sa simt ca traiesc in oras nu la tara ca daca vreau liniste merg inapoi la tara vreau sa dispara cocioabele din itcani si sa se ridice un cartier de blocuri dragi investitori va asteptam cu bratele deschise si la noi in itcani se poate ieu sant primul care va vand cocioaba sim cumpar un apartament de la voi iar despre primar foarte bun ar trebui sa se roage in genunchi la investitori sa construim satul suceava sau comuna .caci oras ie prea mic trebuie intre radauti si suceava construit blocuri sa le unim si atunci da avem un oras mare putem sa ne mandrim ca santem din suceava de la oras mai trebuie cateva milioane de blocuri sa reconstruim orasul parasit de toti investitori pleaca in alt oras daca nui lasi sa construiasca de aia suceava ie mica cam fost prosti
10.1  RE: V trimis de
( 3 sep 2008, 16:53:24
VOLOVAT , stai cuminte acolo la Volovat ... nu te mai deranja sa scrii , pentru ca nu stii . Locul tau e la New York , la coada vacii , nu in Romania . Stai jos ! Pentru azi ai nota 2 !

10.2  RE: V trimis de
( 3 sep 2008, 17:00:49
Carramba inapoi ia cotetul de unde ai iesit,in Volovatul tau natal,tzaranoi imputit,nespalat si analfabet! De gandit gandesti asa cum te exprimi?...fara punct si fara virgula? Suceava a fost un oras in care se putea trai civilizat,asta pana in momentul in care au inceput sa se oploseasca tot felul de paysans,precum Volovat...indivizi care urasc de moarte apa si sapunul...nu mai vorbesc de periuta de dinti! Ai simtit si tu,marlanoiule,putin asfalt sub talpi si gata,ai inceput sa-ti dai cu parerea! Dreptul tau la libera exprimare e valabil la tine,la tara, in timp ce duci vacile la pasune! Mai scoate-ti pamantul dintre degetele de la picioare, pana nu-ti incolteste intre ele iarba verde de acasa!
11.   ADIO VOTURI trimis de
( 3 sep 2008, 16:50:32
Domnule Lungu , din partea sucevenilor , avem un singur mesaj pentru dumneavoastra : ADIO VOTURI ! Si pentru ca stiati ca asta se va intampla oricum , strangeti bani la ciorap ... daca merg constructiile atat de bine in Suceava si Romania . Nu va e rusine ? De fapt , NU va e rusine ! Taiati spatiile verzi si locurile de parcare , de parca ar veni sfarsitul lumii ... daca stiti ceva in privinta asta , macar spuneti-ne si noua . Platim daca trebuie ... cat costa ...?

12.   Urbanism,respectarea legii? trimis de
( 3 sep 2008, 16:51:00
De ce nu se scoate la concurs postul de arhitect al orasului?Suntem printre putinele orase din tara care nu are arhitect.Legislatie in urbanism exista dar in Suceava nu se aplica.Si PUZUL din zona centrala are numeroase carente....Se desfiinteaza zone verzi in favoarea parcarilor nerespectandu-se nici o lege.
13.   ... trimis de
( 3 sep 2008, 21:43:17
Ce poate face prefectul ca sa stopeze acest haos ?
14.   Luati aminte trimis de
( 3 sep 2008, 21:48:17
Si daca maine ar fi alegeri, primarul Ioan Lungu ar castiga din primul tur. Nici macar Baisanu nu are sanse sa-l bata. Desi e un dobitoc, el primarul , e singurul dobitoc care a facut ceva pt orasul acesta
15.   Pentru volovat trimis de
( 3 sep 2008, 21:48:47
o conditie (esentiala) a comunicarii o reprezinta insusirea unui minim bagaj lexical si a regulilor (in principal grmaticale, dar mai sunt si altele) care permit imbinarea cuvintelor in ceea ce unii numesc propozitii si fraze.

acestea servesc unei exprimari coerente si logice.

tot cele prezentate trebuiesc filtrate si utilizate cu ajutorul inteligentei umane si a logicii.

in ceea ce ai exprimat tu nu se regaseste nici logica nici inteligenta, si pentru a fi tu linistit in ignoranta ta, nici gramatica nici limbajul.

in concluzie: esti un sustinator perfect a lui lungu, amindoi avind acelasi IQ (care tinde spre 0)
15.1  RE: Pentru volovat trimis de
( 4 sep 2008, 08:03:43
Dragul meu poti sa mananci cat **** vrei, votul a vorbit. Iar la vot 70 la suta dintre dobitocii si analfabetii din acest oras, asa ca mine, au votat cu Lungu. Asa ca.....restul e tacere.
15.2  RE: Pentru volovat trimis de
( 4 sep 2008, 10:11:01
ana, te felicit pentru caracterizarea scurta si exacta pe care ti-ai facut-o.

exista o nuanta: 72% dintre cei care au mers la vot.

te salut
16.   Pentru ana trimis de
( 3 sep 2008, 22:20:14
sa o crezi tu!

nu a facut nimc, absolut nimic pentru suceava. totul a fost pentru buzunarul lui.
17.   Ferestete trimis de
( 3 sep 2008, 23:16:17
ati prostit lumea cu bani si cadouri luoate de la cei care acuma distrug spatiile verzi din suceava,trebuie ca cei care au contribuit cu bani in campania electorala pentru(FLUTUR,LUNGU)sa-si rotunjeasca bugetul,nuiasa? feritiva ca vin! ZORO.
18.   NImic concret trimis de
( 4 sep 2008, 09:01:43
Un fitil in presa. Asteptam ceva concret. O arestare, o dovada de dare de mita. Stim cu totii ca s-a dat mita dar vrem sa vedem concret un dosar. Ar fi util si pentru alegatorii PDL sa vada cu ce se ocupa lederii acestiu partid.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei