Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 sep 2008 - Anul XIII, nr. 207 (3888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protest

Fermierii vor mărşălui astăzi prin Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Astăzi, timp de patru ore, aproximativ o sută de fermieri din judeţ vor mărşălui prin municipiul Suceava cu 60 de tractoare şi utilaje, în semn de protest faţă de condiţiile precare din agricultură. Împărţiţi în două echipe, aceştia vor pleca din Burdujeni, respectiv Iţcani, în jurul orei 10.00, urmând a face joncţiunea undeva în zona Grupului Şcolar şi a se îndrepta împreună spre Prefectură. Aici, fermierii vor staţiona cu tractoarele în jur de o oră, timp în care vor arbora benere şi vor claxona, iar reprezentanţii lor vor merge la prefect, pentru a înainta un memoriu. De aici, convoiul îşi va continua deplasarea, prin faţa Policlinicii şi a Primăriei, până la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava, unde va fi înaintat un al doilea memoriu. Marşul are aprobare de a se desfăşura între orele 10.00-14.00, Poliţia Rutieră urmând a fi prezentă în trafic, pentru a evita blocajele.     

După cum a precizat Doru Gurău, preşedintele Asociaţiei Fermierilor Crescători de Vaci de Lapte Bucovina Suceava, organizatoarea protestului la nivel de judeţ, principala revendicare a protestatarilor este ca toţi producătorii agricoli să beneficieze de o reducere de 50% la preţul motorinei, faţă de costul de la pompă. De asemenea, fermierii sunt foarte nemulţumiţi de valoarea subvenţiilor pe care le încasează de la stat, ei susţinând că primesc doar 8% din valoarea ajutoarelor pe care le iau fermierii din celelalte ţări ale Uniunii Europene. Ca informaţie de ultimă oră, la protest se vor afilia şi reprezentanţi ai asociaţiei cultivatorilor de cartofi din zona Rădăuţi. 

Acţiuni de protest după acest model se vor desfăşura în mai multe judeţe din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii vor mărşălui astăzi prin Suceava.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fermierii vor mărşălui astăzi prin Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei