Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 sep 2008 - Anul XIII, nr. 207 (3888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iarna aceasta

Căldura se va scumpi cu 15-20%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare, pentru a-şi încălzi locuinţele. Odată cu apropierea unui nou sezon rece, scumpirile bat la uşă, în toate domeniile, de la gaz, energie electrică, până la căldură.

Din estimările autorităţilor locale, preţul căldurii furnizate în sistem centralizat va fi majorat cu aproximativ 15-20%, atât cât să nu împovăreze prea tare buzunarele consumatorilor, dar nici să ducă la faliment societatea de termoficare.

„Din discuțiile purtate până acum cu conducerea Termica, e imposibil să intrăm în iarnă cu vechiul preț, de 155 lei pe gigacalorie. Nu doar că am condamna la faliment societatea de termoficare, lucrul cel mai grav ar fi că ar rămâne zeci de mii de oameni fără căldură în locuinţe. Pot garanta că vom asigura căldură la iarnă sucevenilor, dar nu şi faptul că nu vor mai fi mărite preţurile. Chiar și după scumpire, prețurile din Suceava tot vor fi mai mici decât în restul Moldovei, unde gigacaloria costă cam 180 de lei încă de anul trecut”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

 

Preţul gigacaloriei, între 178 şi 186 de lei

Pentru iarna care vine, sucevenii vor trebui să plătească cu aproximativ 23 - 31 de lei mai mult decât anul trecut, pentru fiecare gigacalorie consumată.

În cazul unei scumpiri de 15%, la cei 155 de lei/gigacalorie, din prezent, se vor adăuga încă 23 de lei, preţul final către populaţie urmând să ajungă la 178 de lei pentru fiecare gigacalorie consumată.

În cazul unei scumpiri de 20%, la preţul actual se vor adăuga încă 31 de lei, preţul final al gigacaloriei furnizate populaţiei ajungând la 186 de lei.

Directorul societăţii de termoficare, Constantin Plăcintă, a precizat că deşi scumpirile din ultima vreme, la cărbune, apă, gaze şi electricitate afectează puternic întreg sistemul de producţie, justificând majorări de tarife mult mai consistente, nu are de gând să propună o scumpire mai mare de 20%.

„Prețul cărbunelui s-a triplat, al apei aproape că s-a dublat, preţul gazelor naturale e într-o creştere continuă, iar energia electrică s-a scumpit de asemenea. Chiar dacă vom merge în pierdere mai mult decât până în prezent, nu vom propune o majorare de preţ mai mare de 15-20%. Trebuie să ţinem cont şi de puterea de cumpărare a consumatorilor. Dar această majorare, cât este ea, este absolut necesară. Fără a creşte cât de cât tariful la populaţie, nu am mai putea asigura combustibilul necesar încălzirii oraşului”, a spus Constantin Plăcintă.

Pe de altă parte, directorul societăţii de termoficare a precizat că majorarea de tarife este făcută în aşa fel încât costurile de încălzire ale sucevenilor din sistemul centralizat să fie comparabile cu cele ale familiilor care şi-au pus centrale de apartament.

„Cu tot cu majorarea de preț, sucevenii vor avea parte de servicii asemănătoare celor furnizate de centralele de apartament, la costuri foarte apropiate. Noi ne raportăm la prezent, când gazul încă nu s-a scumpit, dar se anunţă creşteri foarte mari la preţul gazului”, a adăugat Constantin Plăcintă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldura se va scumpi cu 15-20%.
 Vizualizări articol: 877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Căldura se va scumpi cu 15-20%5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine e de vina? trimis de
( 3 sep 2008, 11:09:39
Preturi europene la salarii romanesti...Politicienii din ultimii 18 ani sunt de vina. Sa aveti grija, ca indata vin parlamentarele...Cu ce minciunele vreti sa ne pacaliti de data asta?
1.1  RE: Cine e de vina? trimis de
( 4 sep 2008, 12:13:49
EU nu sunt Mihai Costea, sunt Gheorghe Suceveanu si stiu DOAR doua lucruri: Caldura in SUCEAVA, oras nordic, cu perioada rece lunga, este CEA MAI SCUMPA DIN TARA !! 2. Salariile incompetentilor de la Termica (vezi MOSTRELE de INCOMPETENTA ale lui Placinta) sunt TOT, PRINTRE CELE MAI MARI din tara ! Si, de ce nu, 3.- Salariile sucevenilor sunt printre CELE MAI MICI din tara !!! Deci, Primaria, sau Consiliul Local, ALESI de noi, sucevenii, CUI IAU PARTEA ? Celor care i-au ales, sau celor care ne fura CONSTANT si GROSOLAN ? Pe noi, sucevenii, NE DOARE-N COT ca falimenteaza Termica, atata vreme cat este CONDUSA PROST, cu COSTURI IMENSE !!! "Vestitele" calcule economice invocate de RALU NU AU NICI o RELEVANTA pentru noi, locuitorii orasului !!! N-au decat sa munceasca mai mult, cu salarii mai mici si sa le mearga treaba !
2.   Pe dracu trimis de
( 3 sep 2008, 11:47:37
Cetateni, vi se ascunde urmatorul lucru:

Dupa cum stiti, caldura furnizata in Suceava vine de la CET. Denumirea in sine a cetului (centrala electrica de termoficare) este inselatoare - aceste centrale sunt foosite in principal pentru productia de curent transmis in sistemul national. In cadrul procesului tehnologic de generare a electricitatii carbunele este ars pentru a produce aburi - aburi care trebuie apoi raciti pentru a reveni in sistem. Cu alte cuvinte CALDURA ESTE UN DESEU TEHNOLOGIC AL CETULUI, daca cetul n-ar scapa cumva de aceasta caldura activitatea s-ar opri imediat, din motive de supraincalzire (si suprapresurizare) a aburului care invarte turbinele ce produc curent. Pe timpul verii aceasta caldura este pur si simplu 'aruncata' in turnurile de racire (acele 'cosuri de fum' scunde si late din curtea cetului) fara ca cineva sa-si bata capul de costuri si profituri. Aceeasi caldura insa ne este servita noua iarna la pretul de 155 lei /Gcal ...continua jos
2.1  RE: Pe dracu trimis de
( 3 sep 2008, 11:57:31
... sub motivul ca 'e scump sa generezi caldura' - dar repet obiectivul cetului nu este de a genera caldura ci de a genera curent. Si ca sa puna capac, ni se spune in batjocura ca unul din motivele scumpirii gigacaloriei este scumpirea curentului - cand din contra o scumpire a curentului ar trebui sa ieftineasca gigacaloria deoarece cetul castiga mai bine.

In concluzie, singurul pret pe care al trebui sa-l platim este costul transmiterii caldurii de la cet la noi, care ar trebui sa fie doar un pic mai mare ca cel al pomparii apei potabile (din cauza caldurii echipamentele sunt usor mai scumpe si mai greu de intretinut). De altfel, ca se batem si noi joc de ei ar trebui sa-i cerem si noi cetului bani pentru ca-i asiguram 'colectarea gunoiului'.
2.2  RE: Pe dracu trimis de
( 3 sep 2008, 13:37:52
Mihai Costea esti o persoana f. bine documentata si de aceea consider ca ar fi bine sa contactezi mass-media, ca sa inceapa o ancheta jurnalistica ce ar putea da in vileag toate matrapazlicurile pe care le fac cei de la CET. Succes !!!
2.3  RE: Pe dracu trimis de
( 3 sep 2008, 14:15:55
Costea cam bati campii. Se vede ca stii ceva tehnologie (s-ar puea sa fii inginer energetician sau de masini termice!) dar habar n-ai despre cum se calculeaza costurile si indicatorii economico-financiari penru o intreprindere din domeniul energetic. Mai ales acum, in capitalism, nu poti functiona cu pierderi. Termica, din 2002, de cand este societate de sine statatoare, intr-un singur an avut profit, in rest numai pierderi (sta totusi mai bine decat alte CET-uri din tara; cine este curios poate afla situatia financiara a oricarei firme pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor).

O alta aberatie pe care o spui este "CALDURA ESTE UN DESEU TEHNOLOGIC AL CETULUI". Cum dracu poti sa debitezi asa ceva?! Ai auzit de COGENERARE!? Asta se intampla la Termica, se produce energie electrica si termica. CET-urile de langa orase au fost proiectate si construite sa produca si sa livreze energie termica (abur - in Suceava nu mai ai cui sa livrezi si apa calda) in acele orase
2.4  RE: Pe dracu trimis de
( 3 sep 2008, 14:26:17
Iata ce am gasit pe un site de specialitate: "Cogenerare inseamna producerea simultana a doua sau mai multe forme de energie prin utilizarea aceluiasi combustibil primar. Cele mai multe aplicatii sunt pentru producerea combinata de energie electrica si termica".

Referitor la scumpirea curentului electric si cum influenteaza acesta costurile, iar se vede ca habar n-ai ce spui. In primul rand chiar Termica este un mare consumator de energie electrica (pentru functionarea instalatiilor interne). In perioada de oprire a CET-ului (asta este denumirea centralei din valea Sucevei, pe cand Termica are si o centrala termica langa AMBRO si a luat si in concesiune serviciul de transport si distributie energie termica din oras), care este din 15 aprilie pana in 15 octombrie, Termica achizitioneaza energie electrica din piata la pretul stabilit de aceasta.

In concluzie, nu stiu cine esti sau ce interese ai, dar ai spus o gramada de baliverne?!
2.5  RE: Pe dracu trimis de
( 3 sep 2008, 17:31:15
Domnule RALU 1 si 2! Se vede ca ai interes sa dezinformezi opinia publica si sa contracarezi comentariul domnului Mihai Costea. Sa te faci crezut si plauzibil cu noile precizari, dar nu ai dreptate deloc. Lucrezi in sistem si esti satisfacut de salariul de ...mii lei RON, dar , noi nu prea suntem de acord cu asa ceva. Am in familie , angajat la CET si confirma cele mai sus mentionate de M.C. Cu privire la modul cum se calculele pentru costurile de energie termica sau electrica, va spun eu ca nu ne intereseaza aceasta inginerie. Toata lumea vrea costuri mici si randament maxim. De asta avem specialisti cu salarii enorme-supradimensionate la C.E.T.
2.6  RE: Pe dracu trimis de
( 3 sep 2008, 18:15:34
'Mici' precizari:

1. Conceptul de cogenerare de care vorbiti este un lucru relativ nou in energetica, eu personal luand contact cu ideea prin 1995. Inainte de asta se chema, mai corect zic eu, rulare in ciclu combinat. Ceea ce ascunde 'cogenerarea' este o idee implicita ca s-ar produce 50% curent - 50% caldura ceea ce este fals. In realitate productia se poate regla cam de la 78%curent/22%caldura din energia utila(cazul cel mai dezavantajos) pana pe la 90%curent/10%caldura(cel mai bine). Cerea de caldura a orasului ar fi acoperita cam pe la 15% caldura dupa calculul meu.

Eu personal consider introducerea ideii asteia de cogenerare o incercare de a mani****fizica de catre poiticieni si a ne servi un motiv pentru care trebuie platita scump caldura.

Ca fapt divers cetul lucreaza de fapt in tri-generare: curent/apa calda+caldura/aburi. Inainte de 1989 aburii se livrau statiilor de betoane si poligonului de prefabricate din vecini acum in posesia SUCT S.A.
2.7  RE: Pe dracu trimis de
( 3 sep 2008, 18:31:35
2. Nu sunt nici pe departe ignorant in privinta costurilor de productie ale unei termocentrale. Ba din contra chiar am lucrat in bransa asta. Tona de lignit costa azi cam 125$ la bursa, la noi costa 55E sa zicem 70$(din subventii). MWattul de curent costa la nivel UE 50E la noi costa 42E (preturi medii la en-gross). Ia sa ne gandim un pic: deci cetul foloseste combustibil la jumate de pret (groso modo) si face curent doar cu 20% mai ieftin. Va sa zica e mai rentabil sa faci curent la noi decat in restu UE.

Bine, ma veti intreba de unde vin pierderile totusi...

Nu bag mana in foc dar cred ca urmatoarele lucruri au o oarecare legatura:

-- cetul Suceava are 300 si ceva de angajati, o centrala similara din Germania are 25;

-- nimeni nu verifica calitatea si granulometria carbunelui (o tona de carbune tinde sa arda mai bine decat o tona de pamant);

-- din datele Electrica Cetul nu lucreaza decat la 37% din capacitate anual in conditiile unei crize de ener
2.8  RE: Pe dracu trimis de
( 4 sep 2008, 12:16:08
EU nu sunt Mihai Costea, sunt Gheorghe Suceveanu si stiu DOAR doua lucruri: Caldura in SUCEAVA, oras nordic, cu perioada rece lunga, este CEA MAI SCUMPA DIN TARA !! 2. Salariile incompetentilor de la Termica (vezi MOSTRELE de INCOMPETENTA ale lui Placinta) sunt TOT, PRINTRE CELE MAI MARI din tara ! Si, de ce nu, 3.- Salariile sucevenilor sunt printre CELE MAI MICI din tara !!! Deci, Primaria, sau Consiliul Local, ALESI de noi, sucevenii, CUI IAU PARTEA ? Celor care i-au ales, sau celor care ne fura CONSTANT si GROSOLAN ? Pe noi, sucevenii, NE DOARE-N COT ca falimenteaza Termica, atata vreme cat este CONDUSA PROST, cu COSTURI IMENSE !!! "Vestitele" calcule economice invocate de RALU NU AU NICI o RELEVANTA pentru noi, locuitorii orasului !!! N-au decat sa munceasca mai mult, cu salarii mai mici si sa le mearga treaba !
2.9  RE: Pe dracu trimis de
( 4 sep 2008, 20:28:13
Tu Gheorghe(din Suceava),esti un prostovan si nu te bag in seama.Decat sa repeti aceleasi tampenii,mai bine ai invata un pic sa scrii,asa,doar ptr a nu te cataloga a fi "Gheorghe".Ptr niste "derbedei de la termoficare",care au postat mai sus:dupa modernizarea punctelor termice,o sa urmeze o reorganizare a sectiei de termoficare,respectiv o noua structura organizatorica,iar o parte destul de importanta de "derbedei" de la punctele termice,nu se vor mai regasi acolo.Sigur ca acesti "trantori" care posteaza baliverne,au un scop anume,acela de a discredita Termica,insa putini stiu ce inseamna sa produci o tona de abur si 1 MWh.Pe fluxul tehnologic,de la intrarea carbunelui pe rampa si pana la iesirea MW pe "sarma",Termica suporta cheltuieli enorme,factori de risc,implicari politice,personal imbatranit,boli profesionale,etc.Asadar,"spec de mai sus,vor putea sa furnizeze detalii,in parcuri,insa fara a avea statia de emisie-receptie in mana.
2.10  RE: Pe dracu trimis de
( 4 sep 2008, 23:16:42
Prietene, vad ca nu poti face altceva decat sa te iei de niste greseli de tipar care nu schimba cu nimic mesajul textului. Inainte sa ne explici de sus cum e cu tona de abur si megawatul de pe sarma ar trebui sa observi ca tona aia de abur se produce bine mersi la cel putin vreo 50 de firme din judet si inca la multe din ele din combustibil net mai slab decat carbunele (iti dau exemplu numai fabricile de lemn care au uscatoare - cea din Frasin are o instalatie cu putere instalata de 3MW). Si uite ca firmele astea private pot face din rahat bici si nu se plang de pretul combustibilului.
3.   Romania pitoreasca trimis de
( 3 sep 2008, 12:20:43
Cat ne vom mai insela unii pe altii fara remuscari. Sau lozinca lui Base este pacaliti-va unii pe altii ca sa traiti bine?
4.   Xxxxxxxxxxx trimis de
( 3 sep 2008, 12:27:58
puneti centrala pe gaz mihai costea anchideo si o sa platesti 0 lei,foarte avantajos
4.1  RE: Xxxxxxxxxxx trimis de
( 3 sep 2008, 13:36:54
Am deja! Crezi ca-i mai suportam pe astia cu minciunile lor? Oricum am umblat 2 luni dupa avize care sunt facute cu intentie ca sa nu pleci din reteaua centralizata.

Recomand 'cu caldura' centralele de apartament, exact din motivul pe care l-ai zis: cand n-ai nevoie de caldura o inchizi si gata.
4.2  RE: Xxxxxxxxxxx trimis de
( 3 sep 2008, 13:41:30
Si cei care sunt pensionari cu pensii mici si nu au posibilitatea de a cumpara o centrala de apartament , trebuie sa suporte magariile celor de la CET ?
4.3  RE: Xxxxxxxxxxx trimis de
( 3 sep 2008, 18:39:12
Pensionarii isi pot face imprumut de la banci sau de la asociatii. Costul de 3000-3500 de lei noi pentru o centrala si racordurile aferente este relativ mic si nu creeaza rate mari (cam 3 mil/luna la credit luat pe 2 ani cu DAE de 25%). In contrapartida se pot realiza, spun din propria experienta, economii de ~50 lei lunar vara si 200-250 lei lunar iarna in conditiile unui apartament de 85 metri patrati cu doi locatari.

In plus veti avea apa calda si caldura la discretie fara grija avariilor din retea sau a reviziilor de apa calda vara.
5.   Indemnizatii trimis de
( 3 sep 2008, 14:02:36
Ce indemnizatii primesc cei din Consiliul de administratie de la CET?
5.1  RE: Indemnizatii trimis de
( 4 sep 2008, 20:30:41
Ce te f..e grija,nu poti dormi?
6.   Cei mai mari hoti trimis de
( 3 sep 2008, 14:22:59
Pe langa se mai scumpeste mai sunt si acele repartitoare care te face sa platesti cat nu face,cu toate ca nu ai caldura cum trebuie te incaseaza cu 700 ron numai caldura ,toti sunt niste hoti,fiecare cauta sa ne jupeasca .
7.   Observatie trimis de
( 3 sep 2008, 17:28:02
Pierdeti din vedere un aspect foarte important: nu conteaza ca se scumpeste atat timp cat va fi livrata prin tevile cele noi si zambitoare din santuri. Haha.
7.1  RE: Observatie trimis de
( 3 sep 2008, 18:38:36
Toti pierdeti din vedere cel mai important aspect si anume ca aceste centrale au fost construite pe "vremea ailalta" in primul rind pentru a furniza abur industrial pentru fabricile existente atunci. Ma intreb acum la ce fabrici mai furnizeaza Termica abur industrial. Atit Mihai Costea cit si Ralu au partial dreptate si nu se gindesc deloc ca actualmente aceasta aberatie numita Termica furnizeaza ce produce numai orasuluisi nu-si dau seama ca "principiul de functionare si furnizare " este total depasit.

Deci, faceti un efort si puneti-va centrala de apartament si veti deveni independenti de toate porcariile spuse de Lungu, Placinta & Co
7.2  RE: Observatie trimis de
( 3 sep 2008, 18:50:58
M-am abtinut cu intentie sa pun sub semnul intebarii necesitatea existentei Termica sau viabilitatea retelei de transmisie.

Evident ca ce face acum Termica poate fi facut de un birou in primarie cu doi oameni direct in subordinea primarului fara directori/directorasi etc. Partea de administrare si intretinere a tevilor si punctelor termice o pot face cu varf si indesat cei 50 si ceva de instalatori de pe statul de plata al Cetului care freaca menta.

In privinta clientilor industriali e vina conducerii de acum a CETULUI si partial a primariei: un director interesat de situatie ar fi discutat cu sefii de la Carrefour si IUlius Mall sa le dea caldura ieftin si probabil ca oamenii aia ar fi acceptat. Pentru asta insa salariul trebuie conditionat si de rezultate nu numai de statul cu fundul in scaun 40 de ore pe saptamana, 22 de zile pe luna.
7.3  RE: Observatie trimis de
( 4 sep 2008, 20:36:34
MIAI?????Constat ca esti un "geniu",omule.Cata imaginatie,ce "frumos" vorbesti,cat "de bine" anticipezi,ce calcule!!!!Te invit maine la Termica,sa iti arat cum se lucreaza acolo si dupa...mai vorbim.Pana maine insa,pot spune ca vorbesti si gandesti ca un copil de 4 ani.
7.4  RE: Observatie trimis de
( 4 sep 2008, 23:19:12
Am o vaga impresie (data de momentul postarii) ca esti acelasi nene care mi-a raspuns la primul comentariu - ca atare iti repet raspunsul:

Prietene, vad ca nu poti face altceva decat sa te iei de niste greseli de tipar care nu schimba cu nimic mesajul textului. Inainte sa ne explici de sus cum e cu tona de abur si megawatul de pe sarma ar trebui sa observi ca tona aia de abur se produce bine mersi la cel putin vreo 50 de firme din judet si inca la multe din ele din combustibil net mai slab decat carbunele (iti dau exemplu numai fabricile de lemn care au uscatoare - cea din Frasin are o instalatie cu putere instalata de 3MW). Si uite ca firmele astea private pot face din rahat bici si nu se plang de pretul combustibilului.
8.   Portarita trimis de
( 3 sep 2008, 21:11:45
ba, da prosti mai sunteti...
8.1  RE: Portarita trimis de
( 3 sep 2008, 22:35:44
Ba nu ! Eu sunt cea mai mare proasta. Recunosc si imi cer mii si mii de scuze tuturor. Asta este. Sunt o mare, mare proasta.
9.   Incompetenta lui lungu trimis de
( 3 sep 2008, 23:11:25
intr-adevar una din problemele principale o constituie pretul de cost al gigacaloriei (ma refer la pretul real) si a eficientei economice a mamutului CET.

ceea ce face in momentul de fata lungu este o prostie imensa care va costa foarte scump suceava peste putini ani.

in loc sa determine o crestere a eficientei CET lungu, prin actiunile pe care le intreprinde fura atat suceava cat si firma CET( fapt care in fond tot impotriva sucevei se va indrepta).

suceveni, regret, ati facut o alegere proasta: lungu este cel mai slab primar al sucevei .
9.1  RE: Incompetenta lui lungu trimis de
( 4 sep 2008, 12:19:14
Ai dreptate, MENTINEREA si MAJORAREA pretului GigaCaloriei este CEA MAI MARE PROSTIE posibila, in loc de a EFICIENTIZA managementul la CET !!! Da' TARE BINE-I SA STAI INTR-UN POST CALDUT, CA O PLACINTA si SA-TI CURGA BRANZA PE SUB MUSTATI !!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei