Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 sep 2008 - Anul XIII, nr. 207 (3888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mitrea: Îmi dau demisia, nu m-am răzgândit, dar nu mă călugăresc, o să mă întorc în politică

Miercuri, 3 Septembrie 2008 (15:52:07)

Deputatul Miron Mitrea a declarat, miercuri, la Camera Deputaţilor că nu s-a răzgândit în ceea ce priveşte demisia sa din funcţia de parlamentar, menţionând însă că după acest episod privind cercetarea de către DNA nu se va călugări, ci se va reîntoarce în Parlament.

"Nu m-am răzgândit. Nici vorbă. Fac parte dintre cei care nu se răzgândesc. Au nemţii o vorbă: «Un om, un cuvânt». Nu am găsit altă soluţie să ies din această situaţie onorabil. Pentru că este o chestiune de onoare, nu o chestiune juridică. Faptul că ţi se spune tot timpul că te ascunzi după imunitate ca să nu te ancheteze nu ştiu cine este jenant. Şi mi s-a spus destul. Am rugat colegii să mi se dea un vot în favoarea începerii urmăriri penale, au hotărât altfel, au votat cum au vrut", a susţinut Miron Mitrea.

Întrebat ce speră să obţină prin acest gest, Mitrea a spus că nu vrea şi nici nu are să obţină nimic în afară de faptul că va avea mai multe greutăţi, în continuare, cu DNA.

"Eu astăzi (miercuri -nr) îmi dau demisia şi intru într-un alt tip de legătură cu instituţiile statului. Nu am să folosesc formula: «Mă pun la dispoziţia Procuraturii!», pentru că nu fac asta. Eu nu fac gesturi să mă pun la dispoziţia lor. Am fost doi ani de zile şi m-au anchetat, ştiu ce este acolo şi nu am nici cea mai mică încredere în procurorii politici de la DNA. Nu am încredere, dar nu aveam cum să ies onorabil. Onoarea nu aveam cum să mi-o apăr rămânând în continuare în Parlament", a spus Mitrea.

La remarca privind reîntoarcerea sa în Parlament după alegeri, pe un post de senator, Miron Mitrea a menţionat că nu are de gând să se călugărească după acest episod.

"Nu vă aşteptaţi să mă călugăresc, după acest moment. Nu mă retrag la mănăstire, rămân politică, fac un gest pentru mine ca să-mi apăr onoarea cumva şi ca să arăt că nu am niciun fel de frică. Să facă anchete, să lucreze, să înceapă dosarul, să trimită în Justiţie, să mă trimită în judecată, să vedem ce e în dosar, eu ştiu ce e în dosar. Sunt un om care am fost întotdeauna responsabil faţă de faptele mele", a apreciat Miron Mitrea.

Întrebat de ce îşi doreşte încă un mandat de parlamentar, Mitrea a spus că asta este meseria sa, aceea de parlamentar.

"Sunt politician, asta este meseria mea. Nu mă retrag din politică astăzi, din contră", a afirmat Miron Mitrea, menţionând că întenţionează să revină pe un post de sneator pe motiv că a "mai îmbătrânit".

Întrebat dacă anchetatorii îşi vor face treaba în trei luni, social-democratul a spus că depinde ce ordine vor primi procurorii de caz.

El a spus că decizia sa de a demisiona este pur personală, menţionând că nu l-a interesat foarte mult faptul că face un serviciu partidului. M-am gândit în primul rând la această situaţie penibilă, în care mi se spunea: "Te ascunzi după imunitate!".

Întrebat dacă se poate specula că el mai vrea încă un mandat de parlamentar pentru că are nevoie de imunitate, Miron Mitrea a spus că nu se poate specula aşa ceva, menţionând că singura care poate specula acest lucru "cu rea voinţă" este presa.

"Între timp nu am mai fost ministru şi nu are la ce să mă mai acopere imunitatea viitoare, iar în perioada care a trecut am fost deputat şi ca deputat nu are ce să mi se reproşeze, cred, deşi cine ştie. România este mare!", a apreciat Mitrea.

În finalul declaraţiei sale, deputatul PSD a ţinut să-l sfătuiască pe colegul său de partid Adrian Năstase să facă ceea ce crede el că este mai bine pentru sine.

Camera Deputaţilor a respins, în 13 august, solicitările DNA de avizare a începerii urmăririi penale în cazurile lui Miron Mitrea şi Adrian Năstase.

În cazul lui Adrian Năstase s-au înregistrat 120 de voturi "pentru", 150 de voturi "împotrivă", iar şase voturi au fost declarate nule. În ceea ce-l priveşte pe Miron Mitrea, s-au înregistrat 160 de voturi "pentru", 108 voturi "împotrivă", iar un vot a fost declarat nul. Pentru ca aceste cereri să fie aprobate, era necesar ca 218 deputaţi să se pronunţe în favoarea urmăririi penale.

Miron Mitrea nu a participat la acea şedinţă.

În aceeaşi zi, însă, el a remis presei un comunicat în care anunţa că îşi va da demisia din Cameră, odată cu începerea sesiunii de toamnă, subliniind că este "un politician care îşi respectă cuvântul dat".

"Pentru a pune capăt tuturor speculaţiilor şi comentariilor apărute după votul de astăzi al Camerei Deputaţilor referitor la cererea de avizare a urmăririi mele penale, declar că sunt un politician care îşi respectă cuvântul dat. Aşa cum am spus încă din luna iunie, dacă votul din plenul Camerei Deputaţilor va fi unul împotriva urmăririi mele penale, voi demisiona din Parlament. Prin urmare, odată cu începerea sesiunii parlamentare de toamnă, îmi voi prezenta demisia din Camera Deputaţilor", preciza Mitrea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitrea: Îmi dau demisia, nu m-am răzgândit, dar nu mă călugăresc, o să mă întorc în politică.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mitrea: Îmi dau demisia, nu m-am răzgândit, dar nu mă călugăresc, o să mă întorc în politică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei