Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 70 la sută dintre posesorii de arme vor fi verificaţi de poliţişti din 15 septembrie

Vineri, 29 August 2008 (15:00:15)
Peste 70% din posesorii de arme, adică cei cu permise vizate în 2003, vor fi chemaţi la Poliţie pentru vizarea documentelor şi verificarea armelor pe care le deţin, din 15 septembrie, când Poliţia Română va declanşa acţiunea naţională de vizare a permiselor de armă şi a atestatelor de colecţionar.

Comisarul şef Nicolae Marinescu, şeful Direcţiei Arme Explozivi Sustanţe Toxice (DAEST) din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în evidenţele Registrului Naţional de Arme există 68.143 de persoane fizice autorizate. Acestea deţin 95.194 de arme letale, din care 83.048 de arme pentru vânătoare, 10.060 pentru tir sportiv, 793 de apărare şi pază şi 32.336 de arme neletale, din care 17.280 de arme pentru autoapărare cu bile de cauciuc, 15.056 cu aer comprimat. De asemenea, în evidenţele Poliţiei sunt 1.358 de posesori de atestate de colecţionar.

Comisarul şef Marinescu a precizat că cel mai mare număr de posesori de arme este înregistrat în Bucureşti, unde sunt 19.780 de deţinători care au 13.203 de arme letale şi 14.164 neletale.

Potrivit şefului DAEST, începând cu 15 septembrie, peste 70 la sută dintre deţinătorii de arme, care au permisele vizate în 2003, vor trebui să se prezinte la Poliţie pentru a viza permisele de port armă. Ei vor trebui să-şi aducă şi armele pentru verificarea tehnică.

De asemenea, şi cei care au armele ridicate de poliţişti, având suspendat dreptul de a le folosi, vor trebui să se prezinte la viză cu permisele de armă pe care le deţin.

''Se va efectua doar viza permiselor de armă, pentru acele persoane care au împlinit cinci ani de la viza anterioară. Prin introducerea acestei proceduri, practic, în fiecare an se va desfăşura o astfel de acţiune'', a menţionat Marinescu.

Marinescu a declarat că acţiunea va viza verificarea îndeplinirii condiţiilor prevăzute de lege a deţintătorilor de arme, identificarea cazurilor de suspendare, revocare sau anulare a dreptului de autorizare, actualizarea Registrului Naţional al Armelor, vizarea permiselor şi constatarea unor eventuale încălcări ale legii, precum împrumutarea armelor sau modificarea acestora.

El a mai precizat că unii posesori de armă nu vor veni la Poliţie, motivând că nu au ştiut de acestă acţiune de vizare însă acţiunea, preconizată a se termina la sfârşitul acestui an, va fi prelungită atât cât va fi necesar pentru verificarea tuturor posesorilor de arme.

Potrivit lui Marinescu, titularii permiselor de armă tip A şi tip B au obligaţia de a se prezenta la viza permisului de armă în locurile indicate de inspectoratele de poliţie judeţene şi de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Ei trebuie să deţină permisele de armă şi armele înscrise în acestea, actul de identitate, permisul de vânătoare şi carnetul de membru vânător vizat pe anul 2008, cererea tip, o fotografie color, adeverinţa care să ateste calitatea care a determinat acordarea autorizării pentru a deţine arma de apărare şi pază, documentele de închiriere a armelor, o adeverinţă care să ateste calitatea de antrenor sau sportiv categoria I, pentru persoanele care deţin arme de tir şi nu sunt vânători autorizaţi, certificatul medical, cazierul judiciar precum şi avizul psihologic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 70 la sută dintre posesorii de arme vor fi verificaţi de poliţişti din 15 septembrie.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 70 la sută dintre posesorii de arme vor fi verificaţi de poliţişti din 15 septembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei