Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

David: Intensificarea acţiunilor de destructurare a grupărilor de crimă organizată, prioritatea zero

Vineri, 29 August 2008 (14:30:21)
Intensificarea acţiunilor de destructurare a grupărilor de crimă organizată, care funcţionează în mai multe judeţe ale ţării, reprezintă prioritatea zero a activităţii poliţiei, a spus ministrul Internelor, Cristian David, care a propus crearea unei unităţi speciale care va lucra cu Parchetul ICCJ.

Ministrul Internelor, Cristian David, a convocat, vineri dimineaţă, o videoconferinţă cu şefii inspectoratelor judeţene de poliţie, în urma căreia s-a stabilit că prioritatea zero a ministerului o reprezintă intensificarea acţiunilor de destructurare a grupărilor de crimă organizată, care acţionează în mai multe judeţe din ţară.

"Am solicitat ca activitatea poliţiei să se desfăşoare după acest prioritar obiectiv zero, pentru perioada imediat următoare. Începând de acum, vreau să intensificăm această activitate de destructurare şi de desfiinţare a activităţii acestor grupuri infracţionale", a declarat ministrul Internelor, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a precizat şi că se cunoaşte starea infracţională din aceste judeţe, unde acţionează grupări care se finanţează din cămătărie, recuperări, jocuri de noroc, şantaj, protecţie, prostituţie, activităţi care trebuie curmate cu fermitate, "nu doar de poliţie ci şi împreună cu toate instituţiile sau autorităţile abilitate".

Totodată, Cristian David a insistat ca poliţiştii să respingă total relaţiile cu membrii unor grupări interlope.

"Poliţiştii trebuie să fie total desprinşi de orice legături de natură ocultă primejdioasă cu membrii sau reprezentanţi ai grupărilor infracţionale. Nu sunt legături numai ale poliţiştilor cu astfel de membri, dar, pentru poliţişti, imperativul este ca activitatea să fie una bazată pe profesionalism şi pe integritate", a declarat ministrul.

Ministrul a propus şi crearea unei unităţi de lucru speciale, care să colaboreze cu Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi care are drept obiectiv intensificarea acţiunii informative-operative şi valorificarea, cu celeritate din punct de vedere juridic, a rezultatelor cercetărilor penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului David: Intensificarea acţiunilor de destructurare a grupărilor de crimă organizată, prioritatea zero.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
David: Intensificarea acţiunilor de destructurare a grupărilor de crimă organizată, prioritatea zero0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei