Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul infracţiunilor la regimul armelor s-a dublat în acest an

Vineri, 29 August 2008 (16:12:38)
Numărul infracţiunilor la regimul armelor s-a dublat în acest an, când poliţiştii au confiscat mai multe arme şi muniţie, însă în România nu se poate vorbi de o piaţă neagră a armelor, a declarat, vineri, comisarul şef Nicolae Marinescu, şeful Direcţiei Arme Explozivi Substanţe Toxice (DAEST).

Potrivit şefului Direcţiei Arme Explozivi Substanţe Toxice din Poliţia Română, în acest an numărul infracţiunilor la regimul armelor a ajuns la 1.433, cu peste 60 la sută mai mare faţă de perioada similară a anului trecut, iar numărul persoanelor cercetate este de 1.149, cu peste 40 la sută mai mare.

De asemenea, numărul armelor de foc confiscate în acest an a crescut uşor, ajungând la 1.240, faţă de 1.204 anul trecut, însă muniţia confiscată a ajuns la 511.890, de la 24.499 cât a fost înregistrat anul trecut.

Cu toate acestea, şeful DAEST a precizat că nu se poate vorbi de o amploare a fenomenului, numărul foarte mare al muniţiei fiind înregistrat şi din cauza vânătorilor străini care nu cunosc ce cantitate poate fi deţinută legal sau datorită poliţiştilor care lucrează în domeniul armelor care au reuşit să identifice un număr mai mare de arme.

Marinescu a mai menţionat că o parte din armele neletale sunt aduse ilegal din Bulgaria, poliţia verificând câteva sute de persoane care au procurat arme din această ţară, în urma listelor puse la dispoziţie de către autorităţile bulgare. O parte dintre aceste persoane deţineau legal armele, însă au fost întocmite şi dosare penale pentru deţinere ilegală, a precizat şeful DAEST.

"Este foarte greu de controlat graniţa acolo, însă noi colaborăm cu autorităţile bulgare, care ne-au furnizat nişte listing-uri cu cei care au cumpărat arme de la dealeri din Bulgaria. Sunt câteva sute de persoane, unele dintre acestea fiind şi membri ai lumii interlope", a afirmat Marinescu.

Şeful DAEST a subliniat că aceste arme au ajuns şi la Craiova, unde în acest an au fost confiscate peste 75 de arme cu gaz.

Comisarul şef Nicolae Marinescu a adăugat că poliţiştii au descoperit şi arme neletale cu gaze care erau modificate şi aveau bile de oţel, două dintre acestea fiind folosite şi la scandalurile în stradă din Craiova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul infracţiunilor la regimul armelor s-a dublat în acest an.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul infracţiunilor la regimul armelor s-a dublat în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei