Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2008 - Anul XIII, nr. 200 (3881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL va vota la vedere, în contextul "diversiunilor" privind unii membri marcanţi ai partidului

Marţi, 26 August 2008 (14:05:45)
 Liderul grupului PDL din Senat, Gheorghe Constantin, a declarat, marţi, în plen, că democrat-liberalii vor vota "pentru" începerea urmăririi penale în cazurile Şereş şi Păcuraru, iar votul va fi la vedere, pentru a elimina suspiciunile în contextul diversiunilor privind unii membri marcanţi ai PDL.

"Anunţ plenul Senatului că grupul PDL va da un vot pozitiv în favoarea începerii urmăririi penale în cazurile celor doi miniştri parlamentari, iar votul va fi la vedere, pentru a elimina orice suspiciune care ar putea exista, mai ales în contextul ultimelor diversiuni lansate în presă, în legătură cu unii membri marcanţi ai PDL", a anunţat Gheorghe Constantin.

El a arătat în discurs că Senatul se află "în faţa unui gest politic major, al unui vot care în funcţie de responsabilitatea parlamentarilor poate avea o influenţă asupra imaginii instituţiei".

"Ne dorim cu toţii ca puterea judecătorească nu aibă niciun fel de inflexiuni politice şi sperăm să nu fie influenţată, controlată sau blocată politic. Noi suntem cei care putem să demonstrăm că politicul nu are şi nu trebuie să aibă nicio influenţă asupra unei puteri", a afirmat liderul grupului senatorial democrat-liberal.

El a mai spus că, indiferent de câtă putere are Parlamentul, el nu se poate substitui puterii judecătoreşti şi nici Senatul nu poate fi transformat într-o sală de judecată, fiind o putere eminamente politică.

Gheorghe Constantin a arătat că, printr-un vot pozitiv, Senatul doreşte să acorde colegilor în cauză "dreptul la justiţie", iar un vot negativ ar duce la blocarea actului de justiţie.

Liderul PDL din Senat a menţionat că există un precedent nefericit, votul dat de Camera Deputaţilor în cazurile Năstase şi Mitrea, care a aruncat "o umbră asupra Parlamentului" şi aspra celor doi "o eternă prezumţie de vinovăţie".

Comisia juridică a Senatului precizează în raportul "Electrica Muntenia Sud" vizându-l pe Codruţ Şereş că cercetarea penală trebuie extinsă "la toate persoanele a căror implicare sau legătură rezultă din interceptările analizate", dând exemplu pe Adriean Videanu, Gheorghe Seculici, Theodor Stolojan.

Raportul Comisiei juridice a Senatului precizează că, "ţinând seama de complexitatea cauzei în care este implicat Codruţ Şereş, precum şi de gravitatea consecinţelor, astfel cum sunt prezentate de organele de anchetă, se apreciază că cercetarea penală trebuie continuată".

"Mai mult, s-a apreciat nu doar că cercetarea penală trebuie să continue, ci ea trebuie extinsă la toate persoanele a căror implicare sau legătură rezultă din interceptările analizate", se arată în raportul Comisiei juridice.

Senatorii jurişti dau, "cu titlu de exemplu, cazul foştilor miniştri de stat Adriean Videanu (şi în calitate de primar general al Capitalei), Gheorghe Seculici, Theodor Stolojan, precum şi o serie de secretari de stat din Ministerul Economiei şi Comerţului, Ministerul Justiţiei, al Comunicaţiilor şi din Ministerul Transporturilor, dar şi al altor persoane din apropierea Guvernului şi a Preşedintelui României", situaţii ce rezultă, potrivit raportului, din interceptările analizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL va vota la vedere, în contextul "diversiunilor" privind unii membri marcanţi ai partidului.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL va vota la vedere, în contextul "diversiunilor" privind unii membri marcanţi ai partidului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei