Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2008 - Anul XIII, nr. 200 (3881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul David cere urgentarea contractării lucrărilor de reconstrucţie din zonele inundate

Marţi, 26 August 2008 (14:07:52)
Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, le-a cerut, marţi, secretarilor de stat care coordonează activitatea de evaluare şi reconstrucţie din cele şase judeţe afectate de inundaţii să urgenteze contractarea lucrărilor pentru refacerea caselor şi infrastructurii.

Ministrul Cristian David a avut, marţi dimineaţă, o reuniune de lucru cu secretarii de stat coordonatori ai activităţilor de evaluare şi reconstrucţie din cele şase judeţe afectate de inundaţii, pentru a stabili stadiul lucrărilor de reconstrucţie a caselor şi a infrastructurii din aceste zone. Totodată, ministrul Internelor şi reformei Administrative a avut o videoconferinţă cu prefecţii din judeţele afectate de inundaţii.

"Concluzia întâlnirii a reprezentat-o nevoia urgentării contractării lucrărilor de reconstrucţie, în condiţiile în care o mare parte a materialelor de construcţie au ajuns deja în localităţile afectate, iar până la data de 20 septembrie toate cantităţile necesare vor fi deja livrate", se arată într-un comunicat al MIRA.

De asemenea, ministrul Cristian David a cerut stabilirea lucrărilor care trebuiesc efectuate cu prioritate la infrastructură, astfel încât să poată fi repartizate fonduri de către Guvern, în regim de urgenţă, pentru drumurile şi podurile afectate de inundaţii.

În această săptămână, conducerea MIRA a cerut prefecţilor ca, împreună cu secretarii de stat coordonatori şi autorităţile locale, să facă o ultimă verificare în privinţa caselor care urmează a fi reconstruite, consolidate sau reparate, în acord cu anchetele sociale efectuate la faţa locului. Totodată, vor fi verificate condiţiile de reconstrucţie din punct de vedere al amplasamentelor.

Potrivit MIRA, alte teme au vizat asigurarea condiţiilor de depozitare a materialelor primite, dar şi a celor care vor urma să ajungă în localităţile afectate, centralizarea cantităţilor necesare şi evidenţa strictă a acestora.

"În ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor de cazare provizorie, s-a solicitat prefecţilor să ţină legătura permanent cu primăriile şi orice nevoie de suplimentare a locuinţelor modulare să fie transmisă în cel mai scurt timp la MIRA", se mai arată în comunicatul ministerului.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a solicitat, marţi, responsabililor cu refacerea caselor afectate de inundaţii să îşi depună demisia dacă nu termina reconstrucţia acestora până la 1 decembrie. Solicitarea premierului se referă la finalizarea la roşu a construirii noilor case până la 1 decembrie.

La o reuniune de lucru pe tema inundaţiilor organizată la Guvern, premierul s-a arătat extrem de preocupat de concluziile raportului pe această temă, primit de la ministrul Internelor, Cristian David.

La reuniune au fost prezenţi ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, secretarul de stat în MIRA Victor Paul Dobre, ministrul Locuinţelor Laszlo Borbely, secretarul de stat în MIRA Marian Petrache, directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, Gheorghe Popescu, şi secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a desemnat, săptămâna trecută, şase secretari de stat care să coordoneze activităţile de reconstrucţie a zonelor afectate de inundaţii din judeţele din nord-estul ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul David cere urgentarea contractării lucrărilor de reconstrucţie din zonele inundate.
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul David cere urgentarea contractării lucrărilor de reconstrucţie din zonele inundate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei