Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2008 - Anul XIII, nr. 184 (3865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Consiliul Judeţean alocă 500 de milioane de lei vechi pentru fiecare casă distrusă de inundaţii

Joi, 7 August 2008 (19:08:35)

Consiliul Judeţean Suceava va aloca pentru fiecare casă distrusă de inundaţii câte 500 de milioane de lei vechi ca sprijin pentru reconstrucţie,  a anunţat şeful instituţiei, Gheorghe Flutur. El a declarat că banii provin din donaţiile primite de Consiliul Judeţean de la diverse instituţii din ţară şi că fondurile vor ajunge la familiile afectate prin intermediul primăriilor. În acest sens se va proceda la o rectificare a bugetului Consiliului Judeţean, care va avea loc în şedinţa deliberativului de luni, 11 august. Flutur a arătat că, până acum în conturile instituţiei pe care o conduce au intrat 14 miliarde de lei vechi, din care 12 miliarde de la Consiliul Judeţean Timiş, dar că suma va ajunge până luni la 20 de miliarde de lei vechi. Fiecare casă distrusă va beneficia în total pentru reconstrucţie de un miliard de lei vechi, jumătate din sumă fiind deja alocată de guvern.

„Am avut o discuţie cu prefectul şi am convenit ca pentru toate casele care au fost dărâmate efectiv să dăm acest ajutor de urgenţă. Nu sunt suficiente cele 500 de milioane de lei ale Guvernului şi de aceea venim şi noi cu încă 500 de milioane, pe care-i transferăm în contul primăriilor, ca ei să se ocupe mai departe împreună cu persoanele în cauză pentru rezolvare acestor probleme”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean. Şeful administraţiei judeţene a menţionat că la reconstrucţia caselor distruse de ape s-ar putea implica şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen exprimându-şi intenţia de a acorda un sprijin în acest sens. O discuţie urmează să aibă loc în aceste zile între Gheorghe Flutur,  ÎPS Pimen şi prefectul Ştefan Alexandru Băişanu. Trebuie spus că în situaţia de fi reconstruite se află 194 de case, 42 fiind distruse complet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean alocă 500 de milioane de lei vechi pentru fiecare casă distrusă de inundaţii.
 Vizualizări articol: 928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Consiliul Judeţean alocă 500 de milioane de lei vechi pentru fiecare casă distrusă de inundaţii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atentie trimis de
( 7 aug 2008, 17:55:19
Atentie la titlu....ca e cam mare suma...parerea mea
2.   Asta da, stire! trimis de
( 8 aug 2008, 07:34:07
O masura absolut rationala! Fiindca asa e la romani, va trebui si urmarirea atenta a folosirii acestor bani, cu eficienta si in strictul scop pentru care au fost alocati. Iata ca o administratie de dreapta rezolva mult mai bine aceste probleme sociale decat administratia social[?]-democrata care a fost, dar, in fond, nu este altceva decat o mult mai mare eficienta in actul de conducere la nivelul administratiei judetene. Oricat am fi de carcotasi, trebuie sa recunoastem ca in acest caz s-a actionat cu operativitate si spirit de gospodari. Mi-era teama ca se va intampla rusinea de la Rast, cand Gigi Becali venea in chip de salvator si pana la urma a iesit ce-a iesit! Felicitari!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei