Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2008 - Anul XIII, nr. 184 (3865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

După gratii

Distribuitori de droguri pentru studenţii suceveni de la Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani au fost reţinuţi, ieri dimineaţă, de poliţiştii şi procurorii din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate.

Cei patru sunt acuzaţi că vindeau droguri unor tineri suceveni, studenţi la universităţile din Iaşi, care le aduceau mai apoi la Suceava şi le consumau în cercuri restrânse de prieteni.

La primele ore ale dimineţii de ieri, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sprijiniţi de luptători ai Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă Suceava, au descins la mai multe adrese de pe raza municipiului Iaşi, patru tineri fiind reţinuţi şi aduşi în faţa procurorilor suceveni din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Ieri seară, la ora închiderii ediţiei, cei patru tineri din Iaşi au fost duşi sub escortă, după ore întregi de audieri, în faţa judecătorilor Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit procurorului şef al DIICOT Suceava, Marius Cazac, cei patru tineri alimentau cu canabis şi haşiş mai mulţi studenţi suceveni din Iaşi, aceştia din urmă, la rândul lor, aducând o parte din stupefiante la Suceava.

De pe urma distribuitorilor din Iaşi, zeci de tineri (studenţi, elevi), din municipiul Suceava, se drogau periodic în cercurile lor de prieteni, în care s-au infiltrat, la un moment dat, şi poliţişti sub acoperire.

Din informaţiile noastre, lista celor ce vor fi puşi sub învinuire în acest dosar nu se va opri numai la cei patru tineri, şi alţi indivizi urmând a da cu subsemnatul în faţa anchetatorilor.

Procurorii DIICOT Suceava au anunţat că vor reveni cu mai multe amănunte despre acest caz în cursul zilei de astăzi.

 

Heroină pentru studenţi şi elevi 

În urmă cu câteva luni, poliţiştii şi procurorii din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate au reţinut mai mulţi tineri din municipiul Suceava, acuzaţi de trafic cu heroină.

Alexandru Sofronie, de 24 de ani, Tudor Hanţig, de 18 ani, şi Edward Ciornea, de 17 ani, au fost prinşi în urma unui filaj de câteva luni, pornit de la informaţia furnizată de un agent din cadrul Poliţiei municipiului Suceava despre tranzacţii cu stupefiante în cartierul Obcini.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii de la Antidrog au găsit peste 170 de grame de heroină, stupefiante care, din informaţiile noastre, urmau să ajungă la mai mulţi elevi şi tineri care provin din familii înstărite din Suceava sau ai căror părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Sofronie şi Hanţig au fost arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de mare risc, însă au ieşit din spatele gratiilor, după câteva zile, fiindu-le interzis să părăsească ţara pe perioada cercetărilor, măsură luată încă de la început şi împotriva adolescentului în vârstă de 17 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Distribuitori de droguri pentru studenţii suceveni de la Iaşi.
 Vizualizări articol: 975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Distribuitori de droguri pentru studenţii suceveni de la Iaşi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Naspa... trimis de
( 7 aug 2008, 11:25:34
Din cate am inteles era vorba de niscaiva iarba. Pacat de ei.. Macar daca faceau trafic cu heroina se intelegea de la sine ca le iesea paraiul. Asa s-au riscat ca fraierii pentru niste iarba. Faza este ca si ala cu heroina si astia cu iarba risca aceeasi pedeapsastraight face La cateva mii de km nord-vest nu pateatu nimictongue
1.1  RE: Naspa... trimis de
( 8 aug 2008, 07:35:38
Nu e aceeasi pedeapsa. Hasis-ul impreuna cu canabisul intra la categoria drogurilor de risc iar heroiana la cele de mare risc, si implicit pedepsele se raporteaza conform acestor categorisiri.
2.   La munca cu voi trimis de
( 7 aug 2008, 11:31:54
drogati nenorociti ducetiva la munca si la sfrasit de sapt beti 3 beri si ai o senzatie de 3 ori mai mare
2.1  RE: La munca cu voi trimis de
( 7 aug 2008, 11:53:04
Asa Iulia, zi, ca zici bine, cu partidul inainte spre viitorul luminos al republicii socialiste romania! Infiereaza-i cu manie proletara, ai dracu` tineri decadenti, la strung cu ei! Cannabisul si hasisul sunt mai putin daunatoare ca tigarile din tutun, asa ca lasa prostiile si meri tu la munca, poate va invata ceva toleranta acolo.
2.2  RE: La munca cu voi trimis de
( 7 aug 2008, 12:44:26
Am o rugaminte mare la tine. Te rog frumos ca inainte de a mai scrie tot felul de comentarii penibile incearca sa stai cel putin o luna la dezintoxicare.
2.3  RE: La munca cu voi trimis de
( 7 aug 2008, 13:11:27
secular are dreptate! iarba e mult mai safe decat alcoolul sau tigarile!
3.   Pt. SECULAR trimis de
( 7 aug 2008, 12:21:45
Cat de tolerant ai putea fi daca ti-ar nenoroci copilul ?
3.1  RE: Pt. SECULAR trimis de
( 7 aug 2008, 13:12:22
cum sa-l nenorocesti cu iarba ?

3.2  RE: Pt. SECULAR trimis de
( 7 aug 2008, 14:43:39
pt nobody : plavane,nu e vorba de iarba pe care ai mancat-o tu din copilarie pana acum. E vorba de un drog afurisit. Dar mintea ta cea odihnita nu poate intelege diferentele subtile. Iar chestia cu munca 6 zile din 7 e valabila pentru orice puturos care manaca banii parintilor.

Aceleasi cuvinte si pentru secular. Vai de viata ta!
3.3  RE: Pt. SECULAR trimis de
( 7 aug 2008, 16:24:12
nu stiu cum sa-ti zic dar iarba e mai putin daunatoare si decat mancarea de la mc donaldslaughing
4.   Necunoscatori trimis de
( 7 aug 2008, 12:51:03
marijuana provoaca mult mai putina "dependenta" decat tigarile normale. In Olanda statul si-a dat seama de asta.
5.   Romani si romania trimis de
( 7 aug 2008, 13:30:54
Adevarul e greu de vazut in situatia in care traiti intr-unmediu ostil adevarului, respirand aerul toxic mentalitatii comuniste si al fanatismului religios. Cannabisul-marijuana(iarba) hasis(polen) este mai putin periculos decat tutunul dar este inca un drog- nu omoara pe nimeni. droguri mortale: alcool, heroina, cocina, lsd-mmd-cristal. Alcoolul si tutunul sunt mult mai periculoase dar aduc bani la guverne-taxe. Cocaina produce paranoia iar sobredoza poate fi mortal,aproape intotdeuna ajunge la consumator modificata cu medicamente normale ceea ce o face si mai periculosa.Este deseori combinata cu alcool fiind un antagonist al alcoolului.Drog scump. Heroina(morfina) -cea mai periculoasa cu cel mai inalt grad de adictiune, sobredoza-moartea, ieftina, cea mai distrugatoare fizic si psihic, pt curiosi efectul poate fi devastador. Lsd-mmd-cristal- droguri periculoase pt ca sunt chimice, halucinogene, sobredoza mortal, folosite in special in discoteci.Ciupercile- halucinogene-mortale
6.   . trimis de
( 7 aug 2008, 13:42:24
contradictie: de ce in unele state cannabisul e permis(Elvetia, Olanda), in altele nu e permis dar nu se criminalizeaza, iar in altele se interzice?

planta nu e oare la fel de nociva pt toti?!

6.1  RE: . trimis de
( 7 aug 2008, 14:03:54
noi inca suntem intr-un stat comunist!
6.2  RE: . trimis de
( 7 aug 2008, 20:34:20
Pentru ca incepi cu un drog "usor", nevoia creste, mai intai cantitativ, apoi calitativ si treci la un drog de categorie mijlocie, pina devii dependent total si iti perforezi venele si mori de supradoze.
6.3  RE: . trimis de
( 7 aug 2008, 23:46:42
nevoia creste ? pai au efecte diferite fiecare! daca fumezi iarba nu are cum sa-ti vina pofta de heroina asa deodatalaughing
7.   Weed ftw trimis de
( 7 aug 2008, 13:46:02
I smoke two joints in the morning.

I smoke two joints at night.

I smoke two joints in the afternoon, it makes me feel alright

I smoke two joints in time of peace, and two in time of war

I smoke two joints before I smoke two joints,

And then I smoke two more

Peace!

@RADU bine zis (de metamfetamine ce sa mai vorbim..)....totu` e sa va opriti la iarba, cred ca e mai putin nociva si decat cola,snaksurile si maioneza la borcan laughing doar nu abuzatibig grin

8.   Pt Iulia si toti ceilalti trimis de
( 7 aug 2008, 13:47:04
nu drogurile it nenorocesc copilul. Copilului trebuie sa-i dai educatia ,sa-i spui cum il vor influenta drogurile, care sunt efectele lor reale sa le dai dragoste. Principala cauza a folosirii drogurilor de catre copii e din cauza ca are probleme cu familia, gasind in droguri relaxarea sau excitarea. O familie prea rigida,sau cu probleme e principala cauza de drogodependenta, nu drogurile in sine. Copilul cauta in droguri ceea ce propria familie nu ii da: relaxare, uitare, excitare, eliberare. Sportul poate fi o cale de scapare a tinerilor pentru ca in sport se poate gasi spiritul familiar, de echipa care atatia adolescenti cauta. Informativa, utilizeaza internetul pentru a afla adevarul nu doar tp a citi un ziar, sau a chatea. Si cred ca e clar ca o carte de 2000 de ani vechime nu e solutia. Daca chiar esti mama unui adolescent incearca sa deschizi cai de comunicatii cu el nu de interzicere. Interzicerea e o motivatia pt ca un tinar sa incerce. Salutari solutia e in interiorul tau.
9.   Pt Jamaika si toti ceilalti trimis de
( 7 aug 2008, 14:03:55
Solutia e nu a abuza dar drogurile au aceasta calitate care in fiecare zi corpul tau are nevoie de o doza mai mare. E adevarat ca iarba poate fi mai inofensiva decat maioneza la borcan dar daca fumezi in fiecare zi dupa cativa ani nu o sa-ti amintesti nici macar numele. Mie imi vina sa rad cand vad ca in romania politia prinde traficanti cu 10!!!!! 10 grame de marijuana. asta ma face sa vad gradul de incultura chiar si al ziaristilor care scriu articolele. In Romania codul penal pedepseste consumul , cand un consumator e o victima. Ar trebui ca statul sa aiba o implicare majora si crearea de centre specializate in toate orasele. In toate tarile UE exista centre care distribuie de forma gratuita medicamente(gen metadonaimpotriva heroinei), reuniuni de grupuri, etc. Cat despre mine eu am aproape doi ani de cand am lasat pina si fumatul(chiar daca am planta mea dar unde eu traiesc acesta nu e un delict). Solutia ar fi ca toti sa dam un pic de dragoste catre cel de linga noi. Peace.
9.1  RE: Pt Jamaika si toti ceilalti trimis de
( 7 aug 2008, 17:58:47
,,In Romania codul penal pedepseste consumul , cand un consumator e o victima". Gata, m-ai lamurit. Deci si bietu' amar�t care merge la curve si e prins e o victima, da? E un consumator!
9.2  RE: Pt Jamaika si toti ceilalti trimis de
( 7 aug 2008, 19:46:07
adi, preferi sa te intalnesti pe strada cu unul care a fumat iarba, sau cu un betiv care e gata sa-ti crape capul ?
10.   Nuuuuu... trimis de
( 7 aug 2008, 15:00:34
Iar articole de genul asta??? Iar o sa fie plin de commenturi de la persoane care nu fac diferenta dintre un joint si gaoazele lor. Bai tampitilor, daca nu ati incercat sau macar sa fi intrebat pe cineva... nu va aruncati la commentarii de 2 lei. Puneti mana sa cititi inainte sa aiuriti lumea mai proasta decat voi. Cannabis nu are nici o legatura cu heroina, cocaina, crystal meth etc. PLM de idioti!
11.   ! trimis de
( 7 aug 2008, 15:01:21
sincer nu am citit toate comentoriele pt k sunt la munk dar sunt de parerea k totusi si parinti au mica vina!si eu sunt tanar dar daca parinti miau spus k nu e bine nu am incercat!!!!si totusi cu munca pe care o am miar fi usor
12.   Mos Craciun exista! trimis de
( 7 aug 2008, 15:11:47
Io i`as baga in puscarie pe aia care nu stiu sa`si educe copiii, nu pe astia de le vand iarba....io am fumat tot ce se pute fuma (cresteam canepa indiana in ghiveci acasa,iar prietenii francezi imi aduceau hasis), ptr ca scapasem de comunism, ptr ca eram si sunt un spirit liber care mi`am spus ca pot sa fac orice atata vreme cat nu ii deranjez pe cei din jur, pentru ca ascultam muzica pe care o ascultam, pentru ca citeam cartile pe care le citeam si vedeam filmele care imi placeau..am 30 de ani, familie , casa, job si salariu bun..ultima tigara am tras`o acu vreo 2 luni si acu as avea kef de alta. .asa ca idioti de astia care vorbesc din carti, punand in aceasi oala marijuana cu heroina imi fac scarba..." nu fac parte din categoria mediocra, care asculta doar de popa, face cruci si se sufoca"...traiti degeaba..sunteti cei pe care va intoxica presa cu articole de **** si va baga in cap manele nijte romani tiganizati..m`am aprins putin ca am baut un Jack acu`..are careva un joint?
13.   Dependente trimis de
( 7 aug 2008, 15:13:15
Pentru ca am vazut pe aici pareri ale unor "experti" in dependenta, pun la dispozitie un link de pe o enciclopedie online, unde sunt explicate mai multe aspecte ale acestui subiect.

Gasiti suficiente informatii despre tipuri de dependente si droguri, medicamente care au asemenea efecte.

http: // ro.wikipedia.org /wiki /Dependen%C5%A3%C4%83

http://ro.wikipedia.org/wiki/D

Eliminati spatiile din primul link. Daca linkul va fi cenzurat dati un search pe google cu "dependenta" si gasiti trimiterea catre wikipedia.

O zi buna
14.   Quod Erat Demonstratum trimis de
( 7 aug 2008, 15:23:38
Bune linkuri....Wikipedia:

"Tendinta la dependenta psihica este

* foarte mare pentru: morfina si analogi, alcool, barbiturice, tranchilizante, cocaina, amfetamina

* relativ slaba :lisergida, marijuana si alte halucinogene, cafeina, nicotina"

Unde e alcoolul si unde e marijuana??? Da mi se pare ca la noi iarba`i interzisa si bautu` e spot national... so get the head out of your ass and open your eyes.
15.   Clasificare mai reala trimis de
( 7 aug 2008, 16:29:53
BBC a facut o clasare reala a drogurilor. Uitati'va jos in tabel unde se afla alcoolul si tutunul si uitati'va unde este marijuana, ecstasy etc...

http:// news.bbc.co.uk /2 /hi /uk_news /politics /5230006.stm

sau daca nu cautati pe google BBC drug report si va aparea prima!
16.   Drogurile nu sunt pentru toti... trimis de
( 7 aug 2008, 17:11:49
depinde de corpul fiecaruia,nu se poate generaliza nici placerea sub influentza unui drog nici dependentza.Spre exemplu mie nu-mi place marijuana,ma pune la somn prefer ecstasy sau cocaina ca le iau cand merg la club si atat,numai in weekend...
17.   Dependenta trimis de
( 7 aug 2008, 20:41:09
De necrezut, citind comentariile, ce multi dependenti de droguri exista azi in Romania. Pledoaria pentru droguri zise usoare demonstreaza nevoia (dependenta) de drog. Argumentele cu alcoholul si tutunul nu vin decit sa intregeasca tabloul, pentru ca se stie ca drogatii sunt si mari consumatori de "tarie", si atunci cind nu-s in criza fumeaza tigara de la tigara (tigari "normale"). Viitor de aur !
17.1  RE: Dependenta trimis de
( 8 aug 2008, 06:06:04
esti tare tipule, asculta cand fumezi iarba sau has nu ai nevoie de alcool, nu confunda cocaina cu maria. Cocaina e antagonista alcoolului iar alcoolul e principala cauza a consumului de cocaina. Maria in schimb e altceva. Eu nu fumez daca asta vrei sa stii dar am trait ani de zile in ambiente unde creierul se foloseste si pentru a gandi. Nu vorbi fara sa sti.
18.   Fuck you Romania! trimis de
( 7 aug 2008, 22:20:05
CE NAIBA BA BAIETI! TRAIESC IN GERMANIA DE 10 ANI SI TOT DE ATITA TIMP BAG IARBA;FENTA;MARIHUANA;VERDE;GR SAU CUM S-O MAI ZICE SI NU AM TUPEUL SA-L NUMESC DROG! AICI PRIZEZ LA SFIRSIT DE SAPT CU GARDA LINGA MINE SI NU-TI ZICE DA-TE MAI IN LATURI MACAR;IAR IN ROM I-TI IEI ANI CELBRI PT MISCAREA ASTA! E ANORMAL CA STAT UE SA FIM PASTRATI INCA LA BECIURI PT UN GEST FREI!

AR TREBUI CA TITI JUDECATORI;TOT ATIT SI AUTORITATILE SA CEARA UN COMUNICAT DE LA TARILE VECINE CUM CA::: IARBA NU E NICI PE DEPARTE UN DROG;DARAMITE UNUL DE MARE RISC CUM SE MAI PROSTESTE PRESA! TATAE ASTA E O SUBSTANTA HALUCINOGENA PRECUM SOMNIFERUL;ALCOOLUL;CHIAR E MAI SANATOASA DECIT ASTEA!CE NAIBA SINTEM ROBOTI? AVEM SI NOI NEVOIE DE RELAX IN TARA ASTA DE ****! ASA CA TOTI CEI CE INCA BAGATI... VA RECOMAND CA IN TARA SA MERGET PE BURTA TOTAL... CA UITE UNDE TRAIM!!! ALLES GUTTE BAIETI!
18.1  RE: Fuck you Romania! trimis de
( 7 aug 2008, 22:57:53
Citind textul matale se pune problema

1. daca esti incult si necioplit de la plecare, sau

2. situatia matale se explica prin frunzulitele cu care te tratezi de zece ani...
18.2  RE: Fuck you Romania! trimis de
( 7 aug 2008, 23:45:35
nah ce sa-i faci daca suntem in urma cu 100 ani... poate se va legaliza si la noi

19.   Mda... trimis de
( 8 aug 2008, 07:48:02
Canabisul nu e decat o planta, naturala cum s-ar zice... Daca-i dai foc si inhalezi fumul apar anumite efecte... deloc periculoase. Drogurile ce trec printr-un proces de tratare bio-cihimica sunt alta poveste. Ar trebui niste brosuri de informare. Daca tin bine minte s-a incercat informarea in scoli prin intermediul unor pliante dar mintea comunista a unora a socotit periculos acest demers intrucat acea campanie ar fi putut trezi curiozitate in randul elevilor in ceea ce priveste consumul de droguri. Deci mai bine sa-i lasi asa la mana lor, nu?

Olanda a facut specula din consumul de droguri la fel cum s-a intamplat cu prostitutia. Au legalizat prostitutia si au creat o intrega industrie din asta... numarul de violuri a scazut considerabil iar monarhia a inceput sa incaseze din lucruri pe care unii inca le considera interzise. N-ai cu cine in tara asta! Sanatate!
20.   Pentru JAMAIKA trimis de
( 8 aug 2008, 09:07:53
tu cel ce ai familie si fumezi iarba si bei alcool ai si copii caci daca da atunci nu stiu cat de sanatosi sunt.nu te lega de cei ce merg la biserica si care se roaga pentru sanatate si intelegere caci tu nu ai nici o vina pentru ceea ce esti parintii tai sunt vinovati ca te-au scapat de sub control. mai mediteaza putin asupra a tot ce se petrece in jurul tau. pacat de tine.
20.1  RE: Pentru JAMAIKA trimis de
( 8 aug 2008, 09:42:53
eu, mi-e mila de tine, minte indoctrinata ce esti
21.   Eram sigur trimis de
( 8 aug 2008, 10:06:53
F|_|tuva-n gura sa va fut. Bai carnatzilor, astia ce considerati iarba drog laolalta cu heroina si cocaina... da-va draq de comunisti incuiati la minte. Aceasi gandire ca si dupa revolutie... aparea un pletos toata lumea pica pe spate "ala e roacker de ala jegos si satanist", aparea unu cu un tatuaj "ala sigur o fost la puscarie"... Tace-ti in **** vostri de gusteri... daca nu stiti ce si cum se mananca cine draq va pune sa postati aici. Eu nu ma bag la comentat chestii de care nu am habar asa ca cine draq va da voua dreptul?
22.   Pentru JEAN trimis de
( 8 aug 2008, 10:44:21
as vrea sa stiu daca parinti te-au invatat sa te exprimi asa frumos si sa jignesti pe cei din jurul tau. nu parul lung ,nu tatuajul sta in educatia ta.poate fiecare sa poarte cum vrea si ce vrea dar sa aiba si bun simt si educatia ceea ce la tine lasa de dorit. esti lipsit de orce scru****si se cunoaste ca tragi pe nas si fumezi iarba dar nu trebuie sa te judec eu pentru ceea ce nu au facut parinti tai. pacat de tine.
23.   PENTRU NORODY trimis de
( 8 aug 2008, 10:53:12
mintea mea este sanatoasa nu imbolnavita cu hasis ,heroina si alcool. pacat de voi mai copii ca va lipsesc cei sapte ani deacasa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei