Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2008 - Anul XIII, nr. 184 (3865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În mai puţin de două săptămâni

Traian Băsescu, a treia oară la sinistraţii din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Traian Băsescu a fost, ieri, a treia oară în mai puţin de două săptămâni, la sinistraţii din judeţul Suceava. Preşedintele a venit în comuna Ulma, în satul Nisipitu, în cursul dimineţii, cu un elicopter care a aterizat pe un imaş în centrul comunei. El a fost aşteptat de preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, Gheorghe Flutur, de secretarul general adjunct Ioan Bălan şi de alţi membri ai staff-ului local al PD-L.

Traian Băsescu a venit pe urmele fiicei sale mai mici, Elena, care a fost în ziua precedentă la Nisipitu cu un convoi de ajutoare. La Nisipitu preşedintele a stat aproximativ jumătate de oră, timp în care, cu un alai de săteni, a vizitat şcoala din sat şi zona de pe malul râului Suceava, unde două case au fost complet luate de ape şi alte câteva au fost grav afectate de inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie. „Sunteţi primul preşedinte al României care ajunge la noi în sat şi vă mulţumim că vă interesaţi de noi şi ne sunteţi alături”, i-a spus lui Traian Băsescu directorul şcolii din Nisipitu.

Primarul PSD al comunei, Mircea Ihnatiuc, încălţat regulamentar cu cizme de cauciuc, i-a mulţumit şi el preşedintelui pentru atenţia acordată sinistraţilor de familia prezidenţială şi de preşedintele Consiliului Judeţean şi al PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, şi l-a invitat pe şeful statului să-i viziteze comuna şi într-un nou mandat de preşedinte, pe care i l-a urat din tot sufletul.

 

Preşedintele a făcut apel la solidaritate între sătenii din comunele sinistrate

Şeful statului le-a spus localnicilor că şcoala urmează să fie reconstruită, iar din 20 august vor sosi materiale de construcţii şi pentru refacerea caselor distruse. Preşedintele Băsescu i-a asigurat pe localnici că Guvernul îi va sprijini, dar le-a spus că nu ştie dacă Executivul va avea fonduri pentru a asigura integral manopera şi le-a spus că trebuie să se ajute între ei. "Trebuie solidaritate. Oamenii trebuie să se ajute unii pe alţii, că nu tot satul este afectat. Cei care ştiu o meserie pot să-i ajute pe ceilalţi să-şi reconstruiască locuinţele până în iarnă. Să aveţi putere să faceţi asta şi să ştiţi că nu sunteţi singuri", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a precizat că noile locuinţe vor avea câte două camere, hol şi baie.

 

Reconstrucţia caselor, numai în zone neinundabile

Pe de altă parte, şeful statului a arătat că sunt necesare lucrări de regularizare a cursului râului Suceava. El a precizat că în acest an vor fi făcute doar mici lucrări, punctuale, iar anul viitor vor fi realizate lucrări de amploare.

De asemenea, preşedintele a recomandat ca locuinţele distruse să nu fie reconstruite în zona care a fost inundată şi a sugerat să fie făcute schimburi de terenuri, aşa cum s-a întâmplat în cazul comunei Rast din judeţul Dolj.

Autorităţile locale au spus însă că nu dispun de foarte mult teren şi că, de aceea, încearcă să facă un schimb de terenuri cu parohia din zonă.

Localnicii i-au spus preşedintelui să aibă în vedere ca linia de cale ferată distrusă de inundaţii să nu devină istorie, menţionând că aceasta a fost construită în anul 1910 de Fondul Bisericesc Ortodox al Bucovinei.

 

Gheorghe Flutur spune că va colabora cu Prefectura şi Arhiepiscopia pentru refacerea după inundaţii

După plecarea preşedintelui Traian Băsescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că pentru Suceava prioritare sunt regularizarea râurilor Suceava, Siret şi Prut şi o campanie urgentă de împădurire. „Trebuie să investim la timp, altfel tot din buzunarul nostru o să plătim miliarde grele pentru reconstrucţia de case şi salvarea populaţiei. Investiţiile în consolidarea digurilor sunt foarte urgente pentru că aici, după cum vedeţi, nu au fost zone rase de pădure, dar cu toate acestea în trei zile ploile au făcut dezastru”, a declarat Gheorghe Flutur.

Întrebat dacă a rezolvat problema de orgolii cu Instituţia Prefectului, Flutur a spus că această problemă nu există şi că va colabora cu Prefectura şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor la reconstrucţie. „Ne-am angajat la reconstrucţia a 16 case din fondurile pe care le-am primit de la colegii din ţară, de la consilii judeţene şi de la colegii de la PD-L şi vom colabora cu toate instituţiile în această activitate”, a afirmat Gheorghe Flutur.

 

Inundaţiile i-au zdruncinat primarului de Ulma convingerile social-democrate

Acesta a mai precizat că, la Ulma, cele două case complet distruse de ape, a familiei Timiş şi a familiei Solovăstru, vor fi reconstruite şi donate de firmele Marelvi şi Art Ambient. Marelvi va reface şi biserica penticostală din comună.

Prezent ca o umbră permanent lângă Gheorghe Flutur, primarul Ihnatiuc s-a arătat profund recunoscător pentru tot ajutorul primit. Întrebat dacă dintre liderii partidului din care face parte l-a vizitat cineva, primarul a spus că a fost ajutat de colegul său din PSD Titi Petrea, cu alimente de bază. „A fost cu ulei, cu zahăr, cu alimente, dar cel mai mult ne-a sprijinit domnul preşedinte Gheorghe Flutur, care a fost prezent tot timpul aici, şi Prefectura”, a spus edilul comunei. Prezenţa liderului PD-L în zilele care au urmat după dezastru i-a zdruncinat primarului convingerile social-democrate şi ne-a declarat, referitor la viitorul său politic, că nu poate să ia decizia pe care ar dori-o „pentru că acum nu-i voie să treci de la un partid la altul, dar poate se dă liber la toamnă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Băsescu, a treia oară la sinistraţii din Suceava.
 Vizualizări articol: 2260 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Traian Băsescu, a treia oară la sinistraţii din Suceava3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Basescule... trimis de
( 7 aug 2008, 11:29:22
..lasa vrajeala ! Toata ziua numai sa iti faci publicitate electorala..Te pupi cu toate babele! Treci la munca ! Lasa-i pe oameni in pace ca si asa au destule probleme pe cap.
2.   Unde-i biserica? trimis de
( 7 aug 2008, 11:49:11
ce mi se pare straniu este ca in aceste zile cand s-au tot perindat tot felul de "animalute" din domeniul politic pe la acei amarati nu am auzit de loc despre biserica. oare aceasta institutie a carei principala grija ar trebui sa fie grija fata de aproapele biblic de ce nu isi face simtita prezenta prin zona cu ajutoare sau cu vorbe bune si incurajari pentru sinistrati? poate sunt mai preocupati de ridicarea de noi lacase de cult in care sa faca **** mare alta pila de-a lui pimen? oare a inghitit monstruozitatea aia de catedrala din suceava toti banii episcopiei sucevei si radautilor si nu mai sunt bani si pentru amaratii aia?oare nu se mai fac bani din exploatarea zecilor de mii de hectare de padure retrocedate bisericii? treziti-va popilor ca pe zi ce trece bisericile sunt tot mai goale si o sa ajungeti sa faceti slujbele singuri in biserica
2.1  RE: Unde-i biserica? trimis de
( 7 aug 2008, 18:12:56
Si sa vedeti probleme si reactii atunci cand vor fi demolate aceste sfinte lacasuri de care nimeni nu are nevoie... ba au cei care le exploateaza.
2.2  RE: Unde-i biserica? trimis de
( 7 aug 2008, 20:46:41
eu vreau sa fac club in catedrala de pe marasestibig grin vreo 10 moving heads in turn... ce atmosfera o sa iasasmuglaughing
3.   Unde-i biserica trimis de
( 7 aug 2008, 11:56:21
cu banii cheltuiti pentru catedrala din suceava s-ar fi putut ridica cel putin 20 de blocuri cu locuinte sociale sau tot atatea stabilimente pentru oameni nevoiasi dar nu.....biserica construieste biserici. cum va explicati prea-credinciosilor ca dupa revolutie s-a triplat numarul de biserici din suceava si cu toate astea numarul credinciosilor care le calca pragul a scazut vertiginos? in maxim 20 de ani....dupa ce se duce generatia celor care au acum 40-50 de ani se va injumatati numarul celor care mai dau doi bani pe institutia voastra si pentru ce reprezinta ea. mai nou va implicati si in politica si uzati de credibilitatea pe care inca o mai aveti pentru a influenta oamenii naivi sa voteze dupa interesul vostru. rusine
4.   Unde-i biserica? trimis de
( 7 aug 2008, 11:59:27
sa nu cumva sa mergeti la brodina si nisipitu sa-i ajutati pe amarati ca va murdariti sutanele. sau nu e nimic de castigat acolo?

sunt curios...am inteles ca a murit un copil pe acolo.....daca nu va dau parintii aluia bani ca....nah...nu au saracii avand in vedere imprejurarile.....refuzati sa-l ingropati si pe asta cum faceti de obicei?
4.1  RE: Unde-i biserica? trimis de
( 7 aug 2008, 12:36:12
Se vede de la o posta ca esti un nemernic portocaliu! Daca ai fi in mijlocul oamenilor ai fi aflat ca preotii au scos noroiul din casele de la Tibeni, au lucra cot la cot cu cei aflati in nevoie, nu la televizor! Banii Bisericii sunt la Flutur si compania portocalie care valorifica lemnul din padurile Bisericii �n folosul imaginii familiei prezidentiale. Sirtir, se vede ca esti un t�mpit!
5.   Brodina trimis de
( 7 aug 2008, 12:02:51
sa mai stea acasa basescu, stiiam si noi ca nu au bani de reparatii doar pentru un referendum ar fi ceva.,
6.   Nisipitu trimis de
( 7 aug 2008, 14:07:28
labagii istia de preotii de la ulma,de unde sa aiba banii saraciii de ii,dor trebuie sa investeasca in gatere,masinii si femei iei nau de unde sa ajute comunitatea locala,dar daca mergi cu buzunaru gol la impartasanie nu te baga in seama,mai bine le duci un cartus de tigari ca sa-si faca plinu,ca dor si asa profitu de baza al lor e trecerea de tabac peste granita,de mafiotii ce sunt
7.   Pentru vasiuta trimis de
( 7 aug 2008, 15:09:51
invata sa scrii prima data,dupa aceea posteaza mesajul ,cate clase ai?cam putine,cam 2-3 clase ca mai multe nu se observa,doar la politia de frontiera,nu-ti trebuie mai mult!lasa preotii in pace,ca mai ai mult pana ce ajungi la nivelul lor!

uitati-va la voi ce faceti,dupa aia judecati pe restul!
7.1  RE: Pentru vasiuta trimis de
( 7 aug 2008, 16:00:54
Mai faierilor Basescu a venit pentru Nuti Udrea ca o pierde din ochi si o fura Flutur ca e mai tinar si dibaci. Iar cu religia vedeti ce cult este la ulma si pe urma va dati cu parerea. Minciuni ,ei nu mai pot de bine si bietii oameni necajiti cred in vrejelele lui Basescu si Flutur un mincinos ordinar ., Dragi romani si de alte etnii nu va lasati din nou pacaliti de acesti necredinciosi.
7.2  RE: Pentru vasiuta trimis de
( 7 aug 2008, 18:24:32
unde esti briceag?
8.   Dreptate trimis de
( 7 aug 2008, 16:35:54
toti stiti sa judecati dar voi care sunteti in Suceava nici macar nu ati mers la sinistrati; oamenii is batrani si in necazul lor se bucura pt orice, oricat ar fi de mic; iar faptul ca Basescu a venit aici pt ei este ceva. nu cred ca a venit numa de ochii lumii.este un om de treaba si ii place sa stea cu poporul lui

9.   ... trimis de
( 7 aug 2008, 18:15:26
Vizita de lucru ca pe vremea...

De remarcat este faptul ca edilii (probabil fosti activisti) erau echipati corespunzator in salopete si cizme de cauciuc.

Exact ca pe vremuri au fost scosi copii cu flori in manute si s-a lasat si cu un miting pro PD-L.

10.   Ma boilor! trimis de
( 7 aug 2008, 19:01:02
ma boilor!voi nu va vedeti hutani ce sunteti!si unde are vasiuta net,sub coada vacii?

ia te uita ei se leaga de gater!rusine sa va fie!!!!!!!!!!!!!!!!
11.   Cu adevarat implicati trimis de
( 7 aug 2008, 19:26:23
e de admirat ceea ce au facut politicienii pt noi!bravo domnului primar ,domnului g.flutur, elenei ,dlui basescu!s-au implicat cu adevarat si merita laude!se poate vedea intradevar ca nu suntem totusi izolati de comunitate.
12.   Nisipitu trimis de
( 7 aug 2008, 20:38:19
ptr Popa si Nisipitu,sa stii ca nu-i mare lucru sa fii popa,trebuie sa intinzi mana sa-ti puie omu parale,mai ales ista de la noi ie cel mai minciunos,so vazut si in cazu Belmega o zis ca ie mort,pe cand iel traieste,daca ie asa de cinstit popa nostru de ce lo bagat data trecuta in duba,cumva o facut slujba prea multa?sor inbogatit pe spatele nostru,ie gandu dor la taiat padurea s-au un transport de tigarii
13.   Pentru boi trimis de
( 7 aug 2008, 20:59:43
mai boilor daca vine Basescu nu-i bine , daca nu vine tot nu-i bine,dar cum e bine pentru voi ,nu stiti pepe ce lume traiti si ce vreti de la viata carcotasi nesimtiti ce sunteti,sunteti buni numai de criticat cred ca sunteti niste ratati ai societatii.
14.   Multumesc!!!!!! trimis de
( 7 aug 2008, 21:38:26
Multumesc pentru cei care au ajutat Brodina ca asa intr-un scurt timp au refacut toata comuna, si in special primarului comunei Brodina Popescu Vasile si viceprimarului Halita Ilie.
15.   Cata ignoranta! trimis de
( 7 aug 2008, 23:05:11
in loc sa criticati preotii...mai bine ganditi-va ca , cetatenii formeaza societatea....si la ce comentarii a-ti facut va meritati din plin traiul...si pt. POCAITII aia ordinari care se folosesc de un astfel de context pt. a critica biserica si preotii..e de ajuns sa vindeti un haram de ala de casa de adunare de-al vostru sau vreo limuzina si puteti reconstrui un sat intreg..dar ce sa mai..oameni parsivi...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei