Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2008 - Anul XIII, nr. 184 (3865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Farmaciştii reclamă zeci de erori pe softurile CNAS privind listele de medicamente

Joi, 7 August 2008 (17:55:33)


 Farmaciştii reclamă că pe softurile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) privind noile liste de compensate şi gratuite sunt 28 de pagini de erori, iar anumite antidiabetice au fost puse ''intenţionat'' de Ministerul Sănătăţii la preţuri mai mici decât suma cu care au fost cumpărate.
 
  Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România (CMR), Clara Popescu, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că luna iulie a fost un coşmar pentru farmacişti.

''În primul rând, listele de medicamente compensate şi gratuite au fost schimbate de trei ori, iar actualele softuri nu mai corespund datelor de la începutul lunii. Apoi, multe antidiabetice au fost trecute intenţionat de Ministrul Sănătăţii în lista de compensate şi gratuite, la preţuri mult mai mici decât cele cu care au fost cumpărate. Problema este că noi, farmaciştii, trebuie să suportăm diferenţa de preţ până la 15 la sută din valoare'', a mai spus Popescu.

Aceasta a adăugat că, în primele zile ale lunii, farmaciştii au acceptat diferenţa de preţ, dar acest sistem nu mai poate funcţiona.

''Este vorba de reţete pentru trei luni, deci sume mari. În România sunt foarte mulţi bolnavi de diabet şi, implicit, multe reţete. Dacă am plăti diferenţele, am intra în faliment şi, apoi, este ilegal. Cum să vindem la preţuri mai mici decât cele cu care achiziţionăm?'', a adăugat vicepreşedintele CMR.

Până acum, aceste diferenţe de preţ erau suportate de distribuitori şi producători. "După scandalurile dintre Ministerul Sănătăţii şi ei, distribuitorii nu mai vor să suporte aceste sume, iar farmaciştii nici atât'', a mai spus Clara Popescu.

Noua listă de medicamente de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate a intrat în vigoare în 15 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Farmaciştii reclamă zeci de erori pe softurile CNAS privind listele de medicamente.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Farmaciştii reclamă zeci de erori pe softurile CNAS privind listele de medicamente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei