Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2008 - Anul XIII, nr. 184 (3865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Demersuri

Tratament revoluţionar pentru cancerul de prostată, la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Brahiterapia, o tehnologie revoluţionară în tratamentul cancerului de prostată în fază incipientă, ar putea fi introdusă şi la Suceava. Acest procedeu, care presupune plasarea în interiorul prostatei, temporar sau definitiv, a unui material radioactiv, ar putea fi accesibil şi pacienţilor din judeţul nostru, dacă CJ şi-ar da acordul pentru licitaţia de  închiriere a unui spaţiu din incinta Spitalului Suceava, către o  firmă producătoare de seminţe radioactive.

Ieri, în conferinţă de presă, directorul Spitalului Suceava, dr. Doina Ganea Motan, a arătat că unitatea pe care o conduce are oportunitatea de a închiria, pentru brahiterapie, un spaţiu în laboratorul de curieterapie, care a fost închis în urmă cu un an şi jumătate, deoarece i-a expirat autorizaţia, echipamentele aduse în 1960 nemaifiind compatibile cu reglementările europene.

 

Un tratament de 5.000 de euro

Medicul a explicat că brahiterapia, procedeu introdus relativ recent în România, care se mai aplică doar în clinicile din Cluj şi Bucureşti, s-ar putea efectua  numai contra cost, întrucât nu este vorba de un serviciu decontat de Casa de Asigurări de Sănătate.

Terapia se plăteşte cu 5.000 de euro, însă asigură vindecarea pacienţilor cu cancer de prostată depistat precoce şi permite păstrarea funcţiei sexuale.

În judeţ, patru pacienţi au beneficiat de această tehnologie revoluţionară, unul la Cluj, doi la Bucureşti şi altul în Italia, unul dintre ei fiind fostul senator PSD Radu Pricop.

Dr. Doina Ganea Motan a precizat că implantarea seminţelor radioactive se realizează de o echipă de medici, formată dintr-un urolog şi un radioterapeut, specialişti de care Spitalul Suceava dispune, la fel cum dispune şi de fizician şi personal mediu corespunzător.

 

Tratative cu CJ, în şedinţa de luni

„Este păcat să nu aplicăm şi noi acest procedeu, dacă tot avem laboratorul, deci întrunim condiţiile care din punct de vedere al construcţiei ar asigura efectuarea acestui tratament radioactiv, şi avem şi specialişti”, a subliniat şeful Spitalului Suceava, adăugând că va discuta problema în şedinţa CJ de luni.

Laboratorul de curieterapie al Spitalului Suceava, în care ar urma să se aplice brahiterapia, a fost închis la începutul anului trecut. Laboratorul era singurul din toată Moldova şi avea o adresabilitate anuală de 500-700 de paciente cu cancer în sfera ginecologică. Dacă spitalul ar aduce echipamentele necesare pentru autorizare, în acest laborator ar putea face terapie şi pacienţi cu alte forme de cancer, precum cel de sân, prostată, tumori bronhopulmonare etc..

Ieri, dr. Doina Ganea Motan a anunţat că închirierea spaţiului pentru brahiterapie nu înseamnă renunţarea la demersurile pentru reluarea, la Suceava, a curieterapiei, care reprezintă o modalitate de tratament a cancerului ce utilizează radiaţii ionizante, bazată pe posibilitatea de a obţine distrugerea celulelor tumorale, fără a determina alterări grave şi ireversibile asupra ţesuturilor sănătoase din jurul tumorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tratament revoluţionar pentru cancerul de prostată, la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 1923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Tratament revoluţionar pentru cancerul de prostată, la Spitalul Suceava4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hai las-o balta trimis de
( 7 aug 2008, 12:28:15
acum mai vrei sa te dai bine si pe langa CJ,ai aflat ca are cineva prostata si vrei sa-l ajuti.....esti tare....... te mai vezi director inca 4 ani????dar ce ai facut pana acum pentru sanatate....impreuna cu mentorul tau administrativ????
1.1  RE: Hai las-o balta trimis de
( 7 aug 2008, 13:34:34
mai bine te chema...TUFA
1.2  RE: Hai las-o balta trimis de
( 7 aug 2008, 14:15:59
Nu stiati ca este inca ( se analizeaza pentru cat timp) manager interimar si nu director , nu o mai ridicati in slavi ca o scapati cu curul de pamant si se sparge si ramaneti fara ,,Brahiterapia, - tratamentul cancerului de prostata,,.
2.   Astia nu Judeca! trimis de
( 7 aug 2008, 18:14:01
De unde sa dea un om de rand 5000 de EURO????????????????????????????Sau daca nu are bani il lasa sa moara ....................Doamne! ! ! Asta e bataie de joc pe fata! DIn 5000 de euro CAT E PARTEA DUMNEAVOASTRA DR.MOTAN?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei