Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2008 - Anul XIII, nr. 184 (3865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedinţia: "Jurnalul Naţional" să servească interesul public şi mai puţin interesele patronului

Joi, 7 August 2008 (18:50:33)

Preşedinţia consideră că ziarul "Jurnalul Naţional", aparţinând familiei Voiculescu, continuă campania de denigrare a preşedintelui Traian Băsescu şi îndeamnă publicaţia să servească interesul public şi principiul informării corecte a opiniei publice şi mai puţin interesele politice ale patronului.

  "Administraţia Prezidenţială constată cu regret că ziarul Jurnalul Naţional, aparţinând familiei Voiculescu, continuă campania de denigrare a preşedintelui României, Traian Băsescu. Ziarul respectiv continuă să publice, fără a prezenta dovezi, intoxicări şi dezinformări despre preşedintele României lansate de organizaţii controlate politic", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

În opinia Preşedinţiei, ziarul menţionat continuă să funcţioneze ca o platformă pentru atacurile la adresa lui Traian Băsescu "sau la adresa unor instituţii ale statului român cu responsabilităţi în lupta împotriva corupţiei".

"Administraţia Prezidenţială face un nou apel la adresa cotidianului Jurnalul Naţional, îndemnându-l să servească interesul public şi principiul informării corecte a opiniei publice şi mai puţin interesele politice ale patronului", se arată în comunicat.

"Jurnalul Naţional" a publicat, în ediţia de joi, un articol intitulat "Băsescu şi jumătatea milionului de dolari", în care se arată că 13 organizaţii neguvernamentale se opun reînnoirii mandatului lui Daniel Morar la şefia DNA, unul dintre argumente fiind rolul acestuia în tergiversarea şi clasarea dosarului Flota.

"În acest dosar lui Traian Băsescu i se impută şi pierderea nelegală prin documente false a navei Băceşti, radiată şi apoi gajată pentru un credit de 4.000.000 USD, din care 500.000 au intrat în contul unei firme al cărei director-preşedinte era şeful statului", se arată în articol.

Începând din luna martie, Preşedinţia e remis, în mai multe rânduri, comunicate oficiale în care acuza ziarul "Jurnalul Naţional" că încearcă să manipuleze opinia publică printr-o campanie mincinoasă dusă împotriva şefului statului. Cel mai recent comunicat de acest fel a fost dat punlicităţii în 25 iulie, Preşedinţia acuzâd ziarul de rea-credinţă şi că încearcă să manipuleze opinia publică, susţinând că publicaţia îl atacă pe şeful statului "cu o virulenţă specifică doar ziarelor de partid fără independenţă editorială" şi că evită informaţiile sensibile pentru Dan Voiculescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedinţia: "Jurnalul Naţional" să servească interesul public şi mai puţin interesele patronului .
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedinţia: "Jurnalul Naţional" să servească interesul public şi mai puţin interesele patronului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei