Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2008 - Anul XIII, nr. 184 (3865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eurostat:România va avea în 2008 o recoltă peste media ultimilor cinci ani, însă mult sub nivelul UE

Joi, 7 August 2008 (16:49:06)

 România va avea în 2008 o producţie de cereale de 2,8 tone la hectar, care, deşi se plasează peste media ultimilor cinci ani, reprezintă circa jumătate din randamentul de 5,4 tone la hectar calculat la nivelul Uniunii Europene, potrivit datelor Eurostat.
 
  În 2007, România s-a plasat pe ultima poziţie între cele 27 state membre, cu o producţie de cereale de 1,6 tone/hectar (t/ha), din cauza secetei severe care a afectat majoritatea regiunilor agricole.

În ceea ce priveşte media ultimilor cinci ani, România ocupă poziţia a 25-a, cu o producţie medie de 2,4 tone/hectar, surclasând, la fel ca în cazul estimării pentru 2008, Portugalia şi Grecia, se arată în studiul Biroului de Statistică al Comisiei Europene.

La nivelul Uniunii Europene, producţia medie va fi, în acest an, de 5,4 t/ha, faţă de 4,8 t/ha în 2007, respectiv 5 t/ha în ultimii cinci ani.

Cele mai ridicate estimări pentru 2008 au fost calculate în Irlanda (9,2 t/ha), Belgia (8,6t/ha) şi Olanda (8,3 t/ha).

Eurostat anticipează o producţie de grâu de 2,8 t/ha în România pentru acest an, faţă de 5,4 t/ha la nivelul UE şi peste media ultimilor cinci ani, de 2,4 t/ha.

În cazul porumbului, Executivul european a calculat o producţie de 3,5 t/ha, puţin peste jumătate faţă de un randament comunitar de 6,9 t/ha şi peste media ultimilor cinci ani, de 3,3 t/ha.

România ocupă una dintre ultimele poziţii în UE şi în cazul recoltei de floarea soarelui, cu o producţie estimată în 2008 la 1,2 t/ha.

Condiţiile climatice favorabile şi extinderea suprafeţelor agricole ar putea oferi o recoltă apropiată de 301 milioane tone în acest an în Uniunea Europeană, cu 43 milioane de tone peste nivelul din 2007, reprezentând o creştere de 16% faţă de anul trecut, respectiv 9% peste media ultimilor cinci ani, se arată în studiul Eurostat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eurostat:România va avea în 2008 o recoltă peste media ultimilor cinci ani, însă mult sub nivelul UE.
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eurostat:România va avea în 2008 o recoltă peste media ultimilor cinci ani, însă mult sub nivelul UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei