Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 aug 2008 - Anul XIII, nr. 182 (3863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE vrea să organizeze o reuniune NATO la Sinaia, pentru care cere o suplimentare de buget

Marţi, 5 August 2008 (17:59:54)

 Bugetul MAE pe 2008 ar putea fi suplimentat cu 281.053,5 lei, suma fiind necesară pentru organizarea, la Sinaia, a unei reuniuni speciale a Forţei Operative NATO la Nivel Înalt, potrivit proiectului unei hotărâri de Guvern publicată pe site-ul Ministerului de Externe.
  Bugetul MAE ar urma să fie suplimentat din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2008, în vederea asigurării fondurilor necesare organizării evenimentului în perioada 12 – 14 octombrie.

Potrivit Notei de fundamentare a proiectului legislativ, iniţiativa a fost lansată de România în contextul dezbaterilor de la nivelul NATO vizând identificarea unei soluţii pentru depăşirea actualului impas în problematica Tratatului privind Forţele Convenţionale din Europa (TCFE), cauzat de suspendarea, de către Rusia, la 12 decembrie 2007, a aplicării Tratatului CFE.

Conform sursei citate, scopul reuniunii este de a oferi un cadru informal de discuţii la nivelul NATO asupra posibilităţilor de acţiune în problematica CFE, cu accent asupra a trei teme principale de discuţii: evaluarea situaţiei actuale; definirea opţiunilor de acţiune; evaluarea opţiunilor (din perspectiva potenţialului de a conduce la soluţionarea actualei crize în domeniul CFE).

Forţa Operativă NATO la Nivel Înalt (HLTF – High Level Task Force) este principalul for aliat cu responsabilităţi de dezbatere şi decizie în privinţa problematicii CFE. Reuniunile HLTF au loc, de obicei, lunar. Reuniunea specială HLTF de la Sinaia va reuni reprezentanţii HLTF din statele membre NATOprecum şi reprezentanţi ai Secretariatului NATO de la Bruxelles.

"Evenimentul va reconfirma interesul României pentru menţinerea unităţii la nivelul NATO în problematica CFE, precum şi capacitatea României de a-şi asuma iniţiative concrete menite să exploreze soluţiile posibile pentru depăşirea crizei actuale în domeniul CFE. În acelaşi timp, evenimentul va reconfirma profilul particular al României în această problematică, decurgând din interesele naţionale de securitate", se mai arată în documentul citat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE vrea să organizeze o reuniune NATO la Sinaia, pentru care cere o suplimentare de buget.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE vrea să organizeze o reuniune NATO la Sinaia, pentru care cere o suplimentare de buget0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei